Bir dene, sonra olmazsa bırak..? |
CENG + matematik çapı ne kadar zorlar (2. sayfa)
-
-
Böyle yapmayı düşünüyorum. Bide galiba çapı tamamlayamasam bile yandal derslerini verirsem yandal olarak sayılıyomuş (emin değilim)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@jroptog agabey gelsin ders versin.
Matta olmasam da iki uc sey karalamam gerekise:
Disiplinli olabilirsen ve odağın iyiyse 3 bölümde okursun birbirine saydıra saydıra. Sahsen benim dusundugum (3 bölüm okumak değil seçmelileri saydırmak..) su anlık o ama saydırınca da istedigim dersleri alamama ihtimalim doğuyor.
Açikcası ilk dönemi iyi degerlendiremedim. 4 5 ders alsam hepsini yüksekten AA verebilecegime eminim. Gecen sene de calismazdim ama bunu yaptım. Bu sene ders sayım otomatik 8 9lara cıktı ki bu ders sayisi cap icin bazı dönemler 10+ olabiliyor. Sınırları zorlayıp 14 alan kişilere danıştım. Disiplinli olunca akıyor. Ama dümdüz uzatmak daha manıtklı gördüğüm kadarıyla
Kendi deneyimim daha hicbisi velli degil ama ceng'e cok calismam diue basladim yola. Calışmadım da ceng curve unde oldugum 2 derste ortalamanın 10 puan üstündeyim. Çalışmamı planlayabilip daha iyi calışabilsem veya kapasitem fazla calismaya müsade etse 20 puan civarlarına çıkarım gibi geliyor. En zor şey arada salma istegi geliyor her seyi. Mesela 2 gun sonra cengin sınavı var amaan diyerek bakıyorum bu sefer curve alamayabilirim ama bi sekilde yine benzer bir seyi alacagimi dusunuyorum.
Kısaca her seyi AA vericem takıntın yoksa hayatın daha kolay olur. Şu adam "çap yapıyor" hayatı yok ölüyor bitiyor denilen kişi sayısı tabii fazladır ama sen böyle olmak zorunda değilsin. Öyle olan kişiler ya çok zeki oluyorlar ya da çok çalışkan. çok çalışkan olma durumunda zaten sağlam çalışıyorsun ve ortaya bu söz çıkıyor. Senin takıntın yoksa notlara bir bölümü rölantide götürebilirsin... Ama tabii çapa başlayacak derecede gözü dönmüş bir kişinin diğer bölümü rölantide götürmesi olasılık olarak muhtemelen daha az. herkes başlamışken iki bölümü de yalayıp yutmayı ister aşağı yukarı.
Hee bir de sen 2 bolum okurken arkadaskarin tek bolum okuyor olacak. Ve arkadaslarinin da hepsi canavar olunca (ceng öğrencileri) 2x ders performansi gostermen gerekecek belki okul disi aktivitelere cok daha az zaman bulabilirsin. Ama yapan yapıo. Ilk satırda etiketledigim agabey bunları yoluna koyabilen bi gigachaddir. Bu arada daha az zaman bulabilirsin deme sebebimi de açmadığımı fark ettim. Zamanın kalmaz anlamında değil. Muhtemelen arkadaşlarının sınav dönemi bittiğinde senin 2 3 gün sonra bir sınavın daha olacağı için sınava 2 3 gün kala dışarıda gezmeyi vicdanına yedirebilirsen everest'e de tırmanırsın o zaman aralığında. Ama çoğu öğrenci "sınavlarım bitti" mentalitesine giremez bence. Ben en azından giremiyorum. Dersen ki ee o zaman gidip ders mi çalışıyorsun? yok zamanı daha da boşa öldürüyorum veya okul dışı işlerimi tamamlamaya çalışıyorum hayatta kalabilmek için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 12 Aralık 2024; 12:24:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O kadar abartılacak bir şey değil ya; herkes 5 ders alıyorsa sen 7 alıyorsun çift bölüm oluyor. Yani kesinlikle 2x değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 11 Aralık 2024; 15:0:55 > -
7 az ben denemek icin zorlamadim kotu yapmisim zaten patlayacakmisim 9 10 alip 3 senede bitirmeye calismak lazimdi. Ben 3 ders aldım stat da da az ders vardi total 7+2 (boş) oldu. Muhtemelen gelecek donem bu ders sayisi 10'a cikacak. Secmelileri falan aradan cikartmak lazim. Isin kotusu secmeliler bile duydugum kadariyla kolay degil. Bazi okullarda takmiyorlar freelere hic gitmedigin bir ders atiyorum bilardo sopasini anlama sanati. Bir anda transcriptinde gozukebilio .d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 11 Aralık 2024; 15:2:35 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bölümler yakınsa ve yaz okulu falan da kullanırsan 7 ile olması lazım. 9-10 çok fazla sadece sınav dönemini bile kaldırmaz benim bünyem o kadar dersin.
GPA'i çok düşürür, not derdi olmasa 3 bölüm de okunur yoksa ama burnout olabilir insan. Bir durup düşünmek lazım; ben bunu niye yapıyorum diye sormak lazım. Gerçekten değer mi?
Kaliteli okulda iyi matematik eğitimi için değebilir belki de, fazladan bir diploma daha bulunsun diye değmez.
Ben, pek okulu sevmediğim için yapmıyorum mesela, bence zaman kaybı ve boşuna stres, tek bölüm bile boşa zaman kaybı gibi geliyor. Liseden kalma takıntı veya heveslere kapılmamak lazım bu ÇAP konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 11 Aralık 2024; 15:27:38 > -
Totalde 14 ders almam gerekiyomuş her dönem fazladan 1-2 (?) ders alsam ve 1 yıl uzatsam hallolur gibi duruyor. En büyük korkularımdan biri de senin dediğin gibi salma isteği şuan herşey çok kolay geliyor 1. sınıf olduğumdan dolayı ama sınıf ilerledikçe ben napıyorum diye kendimi sorgulamaya başlarsam çok sıkıntı yaşayabilirim. Okul dışı aktivitem zaten çok olmuyor onun azlığı beni kötü etkilemez diye düşünüyorum. Bu arada matematik çapında aldığım dersler ceng not ortalamamı etkiliyor mu yoksa ikisinin kendisine özel ortalamaları mı var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
9 10 ders çok fazla (içerik farketmeksizin), günün sonunda insan olduğumuzu unutmamak lazım. Full odak her gün ders çalışmadan (ortalama 5-6 saat) altından kalkılabilecek bir program değil, bu çalışmayı da her gün yapmak imkansız. Her şeyden önce burn out dediğimiz bir gerçek var. Zorunda kalmadıkça ek ders alıp erkenden bitirmeye çalışmam (hayati bir durum olmadığı müddet). Hayata bir kere geliyoruz, onda da kütüphanede deli gibi ders çalışıp burnout olmanın anlamı yok, götürüsü getirisinden fazla..
Daha diğer boyutlara inmedim bile, neresinden tutsan mantıksız bir strateji bu. Kafa dinleme payı, kötü süreçler gibi durumlar da illa ki olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 11 Aralık 2024; 18:3:11 > -
ben de ek 2 tane zor ders alcam kanka. malum kız bulamıyoruz dersler kafayı meşgul ediyor.
-
çevremde çap yapan 3 5 kişiden ve çaptan mezun olanlardan gördüğüm 12 13 derslik dönemlere girenler var ortalaması 9. çok da dert değil curve geçersin çoğu dersi. lab yoğunluğu olmadıktan sonra sıkıntı olmuyor.
-
14 ek must ders alman gerektigine gore odtude okuyorsun varsayiyorum. ceng bolumunun kendi agirligi var, odevler vs bastirinca problem oluyor. su an python vs kek geliyor ama 2. sinifta isler degisiyor emin ol. istersen ust donemlerden bikac kisiye sor, sana ornek odevleri atsinlar.
ben mattan ve cengden must dersleri eszamanli goturuyorum, muhtemelen 3. sinifta matematigi uzatacagim cunku her iki bolumun de en zor donemleri 3.1 ve 3.2. capa baslayanlar da kafadan 1 sene uzatacagim, erasmustur exchangedir veya kendimi strese sokmayayimdir durumlari bu 1 senenin ustune 1 sene daha ekler. Daha sorun olursa yazabilirsin dm acik.
sunu da ekleyeyim, hevesle basladigim matematik capi benim icimdeki ogrenme ve entelektuel acligi bitirdi. daha cok sinavlara calisiyorum artik. ortalamayi dusurmeyi goze alirsan yapmasi kolay ama ortalamayi yuksek tutayim dersen baya yorar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jroptog -- 11 Aralık 2024; 23:48:2 > -
7 ders aldığın durumda 1 sene garanti uzatıyon ya benim şu anki program öyleydi. seçmelilerle 8'e çıkıyor arada. seçmeli konusunu pek anlamıyorum free falan dil alıcaz herhalde.
-
Siz hangi bölümlerle çap yapıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X