İyi bir devlet üniversitesinde 1. sınıf ceng öğrencisiyim. Diğer mühendislik alanları çok ilgimi çekmediğimden ve programlamaya biraz da olsa ilgim olduğumdan ceng yazdım ama derslerde fark ettiğim kadarıyla matematik derslerinden gerçekten zevk alıyorum ve cengde çok fazla matematik dersi yok, maddi endişeler olmasa matematik bölümü okumayı çok isterdim. Ben de böyle bir alternatif düşündüm ama ne kadar zorlar baş edilebilir mi 1 yıldan fazla uzatmam gerekir mi (çok sıkıntı değil uzatmak) bunları size danışmak istedim. Bir de herhangi bir şekilde bunu kariyerimde avantaja çevirebilir miyim çünkü matematik bölümünün iş alanları ne yazıkki çok dar ondan dolayı muhtemelen ceng işi yapmam gerekecek. Yoksa yandal daha mı mantıklı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CENG + matematik çapı ne kadar zorlar
-
-
İlk midtermlerim iyi geldi konular da çok zorlamıyor ondan dolayı ortalamanın sıkıntı olacağını sanmıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben düşünüyordum da okul 2 sene falan uzuyor. Onun yerine curriculum'a ek math dersleri alacağım.
-
ÇAP yerine Yandal yapabilirsin.
-
Akademi istiyorsan yap
no, direk
-
Yandal da aklımda var eğer çap gerçekten çok zorlayacaksa veya okulun 2-3 sene uzamasına sebep olacaksa
Odtüde yapan arkadaşlarım var benim 2 tane. Çok yoğun oluyorsun ama bu her çapta olan bir şey fakat matematik ve cengde ders saydırma falan olunca diğer çaplara göre daha rahat tabii.
Avantaja tabii ki çevirirsin. Yandal için bence matematik falan çok mantıklı değil gibi. İşletme endüstri falan daha mantıklı imo.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ortalamayı düşürür büyük ihtimalle. Aynı durumda olsam ben de yapardım, hatta sadece bölüm derslerini okuyabilecek olsam matematik lisansı okurdum yeniden bölüm bitince. Bilgisayar mühendisliği, matematik dersleri açısından çok zayıf kalıyor; matematik seven birini tatmin etmez.
1 seneden fazla uzatmaması lazım ama okuluna göre değişebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 11 Aralık 2024; 4:20:9 > -
İşletme endüstri gibi bölümler hiç ilgimi çekmiyor. Galiba en az kredili ders almam gereken çap matematikmiş yani dediğin gibi diğerlerine göre daha rahat olur gibi duruyor
Ortalamayı düşüreceğinin farkındayım çok sıkıntı değil benim için 1. olma gibi bir hedefim yok. Dediğiniz gibi bilgisayar mühendisliği matematik bakımından çok zayıf kalıyor ben açıkçası bölüme girmeden önce daha çok matematik dersi bekliyordum biraz yanlış araştırma yapmışız diyelim. Eğer doğru planlamayla 1 seneden fazla uzatmıyorsa çok iyi, bölümü yeniden okumak yerine çap daha mantıklı duruyor bu durumda.
AI, ML, DL, comp vision gibi bir alanda phd yapmayacaksan boş iş hatta yapacaksan da boş. Gerekli dersleri müfredata ek olarak al geç. Matematikte teoremlerle ispatlarla uğraşıp duruyorsun. Bi anlamı yok.
Teoremler ispatlar sıkıntı değil benim için hatta daha ilginç duran kısım ispatlar bana göre.
Matematiğe geç o zamam
Aynı cevabımı yapıştırayım,
Küçüktüm çap/yandal düşünürdüm, büyüdüm aklıma bile gelmiyor.
-
Maddi endişeler sebebiyle pek mümkün değil yoksa ben de isterdim
o zaman fantezi arama
-
:( yandala ne diyosun
onu da düşündüm gerek yok. seçmeli derslerini matematikten alabilirsin veya matematik ağırlıklı cs dersleri seçebilirsin.
Benzer içerikler
- eyüp b ekşi
- lise diplomamı kaybettim
- tıp dönem 1 kurul 1 soruları
- osman tan kyk
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X