Değerli eşit ağırlıkçı arkadaşlar. Bugün sizlere eşit ağırlıkta hukuk harici hangi bölümler ve hangi üniler tercih edilebilir onun hakkında konuşacağım. Öncelikle birçok üniversitede hukuk bölümü var özellikle vakıf ünilerde parayı veren hukuk okuyor ve birsürü işsiz avukat var. Eğer çok geniş networkünüz yoksa, ailenizden gelme tanınırlığınız yoksa hukukta avukat olarak ilerlemek pek karlı değil. Ha diyorsanız benim babam zengin bana kaliteli bir yerde bir büro açar yoluma bakarım o zaman mesele yok. Hakim ve savcı olmak isteyen arkadaşlar için bir şey diyemiyorum saygılarımla... Hukuk yazabilirsiniz ama gerçekten idealleriniz varsa yazın bu meslekle ilgili hayalleriniz varsa yazın. Peki hukuk dışında hangi bölüm yazılır? 5K'ya KADAR OLAN ODTÜ BOÜN KOÇ BİLKENT SABANCI GİBİ ÜNİLERİ ZATEN HANGİSİNDE İİBF OKURSANIZ OKUYUN KALİTELİ OLDUĞU İÇİN DAHİL ETMEDİM. a)İktisat üniler?(Sıralamanız 5k+ itibaren ise) 1)YTÜ İktisat (İngilizce) - Son 3 senede 43K'dan 10Kya çekti. Bu sene muhtemelen yine ileriye çekecek o yüzden 5k+ ise ilk tercih ytü olmalı bence. 2)Hacettepe İktisat (İngilizce) - Son 3 senede 77K'dan 38Kya çekmiş. 3)Marmara İktisat (İngilizce) - Son 3 senede 65K'dan 32Kya çekmiş. 4)İstanbul Üniversitesi İktisat (İngilizce) - Son 3 senede 104K'dan 63K'ya çekmiş. (Geri kalan sıralamalarda bu ünilerin Türkçelerini yazabilirsiniz.) b)Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler/Kamu Yönetimi (SBUİ, SBKY ve Uİ kısaltmaları kullanılacaktır.) 1)İstanbul Üniversitesi SBUİ (İngilizce, siyasal fak.) - Son 3 senede 31K'dan 12Kya çekmiş. 2)Ankara Üniversitesi SBKY - Son 3 senede 52K'dan 34K'ya çekmiş. 3)Hacettepe Uİ (İngilizce) - Son 3 senede 60K'dan 36K'ya çekmiş. 3)Hacettepe SBKY (İngilice) - Son 3 senede 77K'dan 53K'ya çekmiş. 4)İstanbul Üni SBUİ (İngilizce, iktisat fak.) - Son 3 senede 90K'dan 58K'ya çekmiş. 5)Ankara Üni Uİ - Son 3 senede 86K'dan 61K'ya çekmiş. 5)İstanbul Üni SBUİ (Türkçe, siyasal fak.) - Son 2 senede 108K'dan 88K'ya çekmiş. Buradan sonra marmaranın muadilleri yazılabilir. NOTLAR: ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVANTAJLAR/DEZAVANTAJLAR -Ankara Üniversitesinde İngilizce eğitim yok. +Ankara Üniversitesi yıllarca devlete bürokrat ve diplomat yetiştirmiştir bu sebepten ötürü ismiyle diğer üniversitelerden bir adım öndedir. Devlette işe gireceğiniz zaman mülakatlarda karşınızda olacak insanların ankara üniden olması muhtemel. İstanbul Üniversitesi AVANTAJLAR/DEZAVANTAJLAR Buraya bol bol yazacağım çünkü kendi üniversitem o yüzden bir ayrıcalık tanıyorum. Siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler alanında top ünilerden sonra açık ara en iyi üniversitedir. Ayrıca İktisat alanında da Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biridir. Siyasal fakülteli olarak İktisat fakültesini kıskandığımı söyleyebilirim çünkü acayip aktif bir fakülte. Onun dışında İstanbul Üniversitesinin hocaları mükemmel, dersler aktif işleniyor hocalarla sohbet halinde ilerliyor. Acayip kaliteli hocalar var SBUİ'de Ateş Uslu SBKY'da Hikmet Kırık bunlardan biridir. Listedeki üniversiteler arasından açık ara en iyi dersliklere sahip üniversite olduğunu da söyleyebilirim. Ayrıca Ankara Üni gibi İstanbul Üni'nin de diplomasi ve bürokraside ismi var. SBUİ ve SBKY okuyacaksanız vakıflarda okumanızı tavsiye etmem çünkü iş imkanınız ağırlıklı olarak devlet oluyor genelde. İÜ'ye gelin!!!!!!!!! ++İÜ SBUİ Türkçede genel olarak insanlar 15K ile 60K arası bir çok insan var. Muhtemelen bu sene 60lara kadar çekebilir. ++ İÜ SBUİ İngilizcede ise 3K ile 10 K arası bir çok insan var bu sene 8-9 K'ya çekebilir. SBUİ ve SBKY -Kaymakamlık sınavları -Dışişleri Meslek Memurluğu -Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu -İdari Yargı Hakimliği -Sayıştay Memuru vb. diğer kamu alanlarında sınavlara girebilirsiniz. (Kamu dışındaki imkanlar hakkında pek bilgi sahibi değilim. Fikri olan arkadaşlar yazabilir ben kamu alanıyla ilgileniyorum.) SUBJEKTİF SONUÇLAR: +SBUİ VEYA SBKY istiyorsanız ilk tercihiniz İÜ SBUİ(siyasal fak.) ingilizce olsun. 2. tercihiniz de İÜ SBUİ (siyasal fak.) TÜRKÇE olsun. +İktisat istiyorsanız ilk tercihiniz İÜ İktisat ingilizce olsun. İİBF Okuyan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum vallahi ben daha yeni başlayan bir arkadaşınızım o yüzden acayip tecrübem yok. Yine de hukuk alanından farklı bir alana yönelmek isteyen insanlara hafiften fikir vereyim dedim. Alanları detaylı araştırın ve kendinize uygun olup olmadığına bakın, dersleri sevecek misiniz? İş imkanları yapmak istediğiniz işlere mi yönelik? bla bla. Ben sadece üniversiteler arasından hangileri tercih edilir onu yazmak istedim... Saygılar. YBS HAKKINDA BİLGİM OLMADIĞI İÇİN YAZMADIM. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 15 Haziran 2024; 15:13:59 > |
Eşit ağırlıktan ne yazılır? Hukuk geriliyor, İİBF ilerliyor. 5K 100K ARASI
-
-
iibfde belli başlı üniversiteler haricinde okumak bence çok büyük risk.
bunlar; koç sabancı bilkent boğaziçi odtü gsü itü tobb özyeğin yeditepe marmara istanbul hacettepe ytü dokuz eylül ve ege üniversitesi.
buralardan mezun bir kişi kendini geliştirirse önü gayet açık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Faydalı konu
Önü açık değil o kadar.
İyi bir üniversitede ingilizce iktisat okunur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olsam dunya geneli yapabilecegim bisi yazardim isletme iktisat vs gibi, hukuk vs yerine
İstanbul üni iktisat fak. ve siyasal fak yerleri hakkinda bilgi verebilecek var mı? İkisi de Beyazıt gösteriyor fakat biri Avcılar kampüsünde diye hatırlıyorum.
iktisat fakültesi ve siyasal fakültesi ikisi de fatih beyazıtta. Avcılarda olan işletme fakültesi
Aktiflik/prestij/öğretim görevlisi olarak sizce hangisi daha iyidir?
açıkçası ben istanbul üniversitesinde okumuyorum ama internetten araştırdığıma göre çok net bir şekilde iktisat fakültesi daha iyi derim.binası ve kütüphanesi çok iyi tarihi bir bina ayrıca akademik olarak çok daha güçlü 34 tane profesör var siyasalda 10 tane olması lazım. ytü ve hacettepede 10-15 civarı itüde sadece 2 tane prof var. her ne kadar itü ytü hacettepe daha marka isimlerde olsalarda galiba akademik açıdan istanbul iktisat tokatlıyor gibi duruyor. fakültenin çok fazla ünlü, tanınmış , devlet adamı mezunları da var. 63k sıralamaya istanbul econ ingilizce düşünülebilir
Peki sizce konum/akademik kadro/mezunlarin basarisi gibi etkenleri dikkate almak gerekirse istanbul üni iktisat mi ytü isletme mi daha one yazilmali?
bağlantıların yoksa eada ilk 1k hariç okunmaz
-
Kanka iktisat ve siyasal arasından hangisi diye soruyorsan derslikler olarak siyasal tokatlar ama köklü bir fakülte ve aktiflik olarak iktisat alır gibime geliyor. İktisatın derslerinin geneli iktisat ek binalarda işleniyor onlar da beyazıt kampüsünün dışında ama dip dibeler. Ben siyasalı tercih ettim. Memnunum. Bölüme göre değişiklik gösterir tabi ama siyaset bilimi ve ui veya siyaset bilimi ve ky okuyacaksan siyasalda okuman daha mantıklı. İktisata yakın alanlarda ise iktisat fakta okunabilir işletme gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 21 Haziran 2024; 11:6:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X