Şimdi Ara

Ortalama/Kötü Tıptan Top Tier Ünilerdeki Mühendisliklere Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2023 yks yerleştirmesinden beri tıpa istemeye istemeye kayıtlıyım. MYP ile yatay geçiş düşünüyorum. (Sürenin geçtiğini biliyorum.) BOUN ce; itü che, metalurji malzeme müh, gemi inşaatı ve gemi makineleri müh geliyor.

Kime sorduysam inşaata geçmememi, sektörün ölü olduğunu, şartların kötü olduğunu söyledi. Kendim de Linkedin'den mezunlara biraz baktım ve çoğu inşaat mühendisliği yapmıyor. (Yazılım, Satış, Pazarlama vb. işlerle uğraşıyorlar ya da akademisyen olmuşlar.) Ancak ben gerçekten mühendislik yapmak istiyorum. Öncelikle BOUN mezunu olsak bile inşaat mühendisliği kötü mü? Başlangıçta ne kadar maaş beklemeliyim? Başlarda asgarinin az üstü olduğunu duydum tecrübem arttıkça maaşım ne kadar olur?

İTÜ'de özellikle kimya mühendisliği düşünüyorum. (ama diğer belirttiğim bölümlerde hala aklımda eğer bilginiz varsa ekleyebilirsiniz.) Linkedin'de yaşlı insanlar genelde belli başlı yönetici title'larıyla çalışıyor gençler ise r&d, alım-satım, üretim planlama, tedarik gibi alanlarda çalışıyor. Tüm yakın akrabalarım ya kamu çalışanı ya da kendi işinin sahibi. Özel sektör hakkında bilgim pek yok. Sektörden hiç tanıdığım da yok iş bulmakta zorluk çeker miyim, ne kadar maaş beklemeliyim?

Ayrıca ytüde matematik mühendisliği, kontrol otomasyon geliyor ancak burada YTÜ'nün çok yerildiğini gördüm. YTÜ burada yerildiği kadar kötü mü? Buradan mezun olup batıda master yapabilir miyiz? Matematik mühendisliğinin iyi çalışma şartları ve maaşının olduğunu duydum ama yazılımla çok aram yok. Pandeminin başında phytondan not hesaplama uygulaması ve discord botu yapmıştım ama şuan hello world bile yazdıramayacak kadar unuttum. Yazılım bilmeyen biri tercih etmeli mi?

Son olarak 20 yaşında erkeğim bölüme geçince 21 olacağım mezun olmam 27'yi bulursa işverenlerin gözünde çok mu geç olur?

(Lütfen ikna etmeye çalışmayın. Tıpı kesinlikle istemiyorum bir ömür boyunca dertli insanlarla bir arada bulunmaya dayanamam. 1. sınıfı okurken bile kampüsteki hastaları görmek bana yetti. Çok stresli bir iş. Doktor maaşlarının hemen hemen yarısını baktığı hasta sayısı belirliyor. Benim girdiğim yıl yaklaşık 18k kişi tıp kazanmış. Her sene kontenjan artıyor. Bunlarından 15k Türkiye'de kalsa bile döner sermaye, nöbet vb ücretler ben mezun olana kadar kuş olacak. Yanlış anlamayın ama "hayalindeki meslek" vb şeyler duymak da istemiyorum; bana stressiz, ekonomik olarak rahat bir hayat sürebileceğim bir meslek lazım.)

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weexeq -- 4 Eylül 2024; 23:36:30 >

• ilk paragrafı okudum sadece.

sakın geçme, tıpta kal.

üstüne bir de biyokimya ihtisası çakarsın.

hem doktorsun hem de rahat çalışıp ayda 5 bin dolar maaş.

bir de doktor kadınla evlenir ortalamanın çok üstünde hayat yaşarsın. işten atılma, rekabet etme stresin falan olmaz

• Boun inşaattan mezun olan işsiz de duydum dubaide çalışan da duydum riskli biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşaat ölü bence hiç girme. kimya müh pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. bence en mantıklısı itü gemi müh hem kontejanları az hem de çok iyi okul rahatça iş bulursun. yazılım ise şu anda bile inanılmaz durgun piyasa 4-5 sene sonra çok daha kötü olur.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

itü gemi müh genelde tersanede çalışıyor, çok iş kazası olduğunu duydum biraz çekincem var bu yüzden. kimya müh niçin mantıklı değil hocam? en çok aklıma yatan oydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weexeq -- 4 Eylül 2024; 23:48:28 >
  • özel sektöre baktın mı ne kadar durumda diye kimya müh için çalışma koşulları ve maaşlar ne durumda ? ben devlete alımı çok az ya da yok gibi diye biliyorum kimya mühendislerinin. özel sektör türkiyede şu anda bile çok çok kötü durumda 4-5 sene sonra çok daha kötü olur diye tahmin ediyorum eğer türkiyede çalışacak isen. ama yurt dışına çıkmak ise amacın yüksek lisans ile rahatça çıkarsın okul itü olduğu için.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

çok bilgim yok öğrenmek için açtım konuyu zaten.

• Gemi inşaatı ve gemi makineleri tersanede çalışır. Bölümün yurt dışında onü çok açık özellikle yat kısmında vb rahat iş bulursun. İTÜ de okuyacak oluyorsun zaten. İnşaat bence top okullarda okunur ama son tercih senin.

• Benim tavsiyem, sorularına cevap bulmak için LinkedIn'i kullan.
    LinkedIn'de araştırma yapmışsın. Gördüğün kişilere mesaj yolu ile sorularını iletebilirsin. Boun inşaatı en iyi boun inşaat okuyan, mezunu, hocası ... bilir.

DH forum maalesef yeteri kadar iyi değil...

• Gemi İnşaat,Kimya hariç tırt.

Edit: İTÜ Kimya mühendisliği mezununun devlete gireceğini düşünmüyorum,büyük ilaç firmaları veya petrokimya gibi ihracat odaklı şirketler varken devlete girmek mantıksız.Ataması çok olsa ne az olsa ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 5 Eylül 2024; 0:11:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biyokimyaci?5 bin amerikan dolari emin misin hocam?

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

yok hocam ama en kötü 120-130k vardır diye düşünüyorum

• weexeq W kullanıcısına yanıt
    Son paragraf can sıktı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isyanediyorumisyan kullanıcısına yanıt

tıp için Türkiye'de ümidim yok yurtdışı da çok zor ve maliyetli. internette img'lerin takıldığı yerlere bakıyorum her 10 hintli/pakistanlıdan 100ü amerikaya/ingiltereye gitmeye çalışıyor. çok rekabet var

• weexeq W kullanıcısına yanıt

Hocam mutlu olacağınız mesleği bulun bence. En öldü denilen sektörlerde bile deli paralar dönüyor. İtu Boun buradan mezun adamların işsiz kalması daha düşük bir ihtimal. Ytü de tercih edilebilir bence. 1 yiliniz varken okulu bosverip bol bol araştırın hocam. Hatta imkaniniz varsa yüzyuze gorusmeler falan yapin.. yilinizin keyfini cikarin. 27 yasinda mezun olmak bir tik geç olsa dahi ortalama bir muhendisin 23 yasinda mezun oldugunu düşünürsek aman aman geç sayılmaz.. sadece biraz daha uğraş isteyecektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.