Şimdi Ara

Cennet Papağanı Besleyen veya Beslemiş Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
17.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cennet papağanı almayı düşünüyorum ancak kafama takılan bir çok soru var.

Bu kuşlar evcil midir? Sürekli kafeste mi olması egrekir yoksa çıkarabilirmiyiz? Çıkardıktan sonra terar kafese girmesi zor olur mu? Ele gelir mi ya da kendisini sevdirir mi? Çok öterler mi? Öterlerse sesleri rahatsız edici mi yoksa güzel mi? Pislikleri muhabbet kuşu pisliğinden ne kadar büyük? Isırır mı can yakan cinsten?

Ayrıca ben muhabbet kuşu esliyorum, muhabbet kuşum çok evcildir kendini çok sevdirir.İkisini beraber kafesten çıkarsam sorun olur mu? Zarar verirlermi birbirlerine?

Bugün petshopta sordum adam 90 lira fiyat çekti kuşa, sizce fiyatı uygun mu yoksa pahalı mı?

Cennet Papağanı Besleyen veya Beslemiş Olan Var mı?

• Kardeş kuş hakkında bir bilgim yok ama sahibinden.com'da ücretsiz sahiplendirme var ordan bakarsan ücretsiz bulabilir bir kuşu ev sahibi yaparsın
  • Otoritelerine düşkündürler kendinden bütük papağanları öldürcek güçleri var pek diğer cinslerle anlaşamazlar.Onun dışında sevidirir sesi güzel çıkar gezer girer muhabbet farkı yok konuşur.Ama kızdırdınmı senle kavga eder.ısırmasını bilmiyorum ısırtmadım henüz.
  • Hocam konu yanlış yerde ;Bendeki fiyatlar 75 tl ama sana tafsiyem onun yerine 100 tlye sutan alman hem eğitimi kolay hem çabuk konuşur hemde cennet gibi baş ağırıtan bir kuş değil [&:]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

Kardeş kuş hakkında bir bilgim yok ama sahibinden.com'da ücretsiz sahiplendirme var ordan bakarsan ücretsiz bulabilir bir kuşu ev sahibi yaparsın

Bunu bilmiyordum bak süper olur gerçekten hem param cebime kalmış olur hem de dediğin gibi, seve seve bakarım.

Cennet papağanı istememin sebebi fiyatının ucuz olması, yoksa daha büyük kuşlar istiyorum ancak fiyatları 400-500 liraya hatta daha yükseğe çıkıyor.

Benim istediğim parmağıma konması, oyun filan oynaması. Yabani kuşları sevmiyorum, korkan ve sürekli insandan kaçan.

Muhabbet kuşum çok cana yakındır, anlaşırlarsa mükemmel olur. Ayrıyetten bir de su kaplumbağam var ama muhabbet kuşum pek rahat bırakmadı hayvanı, bir kere arkadaş olsunlar diye ikisini aynı anda çıkardığımda :)

@ Behlül

Hocam teşekkürler yorumların için.

• quote:

Orijinalden alıntı: KUSCUM4283

Hocam konu yanlış yerde ;Bendeki fiyatlar 75 tl ama sana tafsiyem onun yerine 100 tlye sutan alman hem eğitimi kolay hem çabuk konuşur hemde cennet gibi baş ağırıtan bir kuş değil [&:]

100 tl ye sultan papağanı bulabilirsem neden olmasın? Ancak ineternetten alışveriş olanağım yok, ancak kazıkçı petshoplardan alabilirim bu yüzden 100 liraya alabilceğime pek inanmıyorum. Ayrıca izmirdeyim,sen de izmirdeysen görüşürüz,konuşuruz. Sen kendin çoğaltıp mı satıyorsun?
  • sultan-cennet...her iki kuşuda besledim..
    sultan:Bendeki sultan çok gzldi 5/6 ayda evcilleşti..Yalnız kuşun çok fazla tüyü dökülüyodu bu yüzden vermek zorunda kaldım.rahatsız edici derece havada tüyleri uçuşuyodu.tabi hepsi böylemi bilemiyorum..
    cennet:Aşırı derecede çirkin bir sesi var.karga gibi ses çıkıyo hayvandan ve çok yabaniydi oda 5/6 ay kalmasına rağmen banamısın demedi hiç evcilleşmedi.Kuş kafesin tülünü kemiriyodu evde kaldığı sürece 4/5 tane tül bitirdi..

Şahsi düşüncem sultan ama senin kararın..Yalnız kuşu alırken biraz incele biraz insana alışkın kuş al çok yabani olunca uraştırıyo...

Bu arada sahhibinden.com daki olay gerçekse iyimiş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahibinden.com'daki olay gerçek ama oraya ilan veren uyanıklar aradığınızda para istiyorlar. aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Hocam konu yanlış yerde ;Bendeki fiyatlar 75 tl ama sana tafsiyem onun yerine 100 tlye sutan alman hem eğitimi kolay hem çabuk konuşur hemde cennet gibi baş ağırıtan bir kuş değil [&:]

100 tl ye sultan papağanı bulabilirsem neden olmasın? Ancak ineternetten alışveriş olanağım yok, ancak kazıkçı petshoplardan alabilirim bu yüzden 100 liraya alabilceğime pek inanmıyorum. Ayrıca izmirdeyim,sen de izmirdeysen görüşürüz,konuşuruz. Sen kendin çoğaltıp mı satıyorsun?

ürettiğimde oluyor ama 3 mağazam olduğu için dışardanda alıyorum yetişmiyor ve satışlarımız 100tl 3 aylık. Mağazalarım konya ereğlide almak istersen pm atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

sultan-cennet...her iki kuşuda besledim..
    sultan:Bendeki sultan çok gzldi 5/6 ayda evcilleşti..Yalnız kuşun çok fazla tüyü dökülüyodu bu yüzden vermek zorunda kaldım.rahatsız edici derece havada tüyleri uçuşuyodu.tabi hepsi böylemi bilemiyorum..
    cennet:Aşırı derecede çirkin bir sesi var.karga gibi ses çıkıyo hayvandan ve çok yabaniydi oda 5/6 ay kalmasına rağmen banamısın demedi hiç evcilleşmedi.Kuş kafesin tülünü kemiriyodu evde kaldığı sürece 4/5 tane tül bitirdi..

Şahsi düşüncem sultan ama senin kararın..Yalnız kuşu alırken biraz incele biraz insana alışkın kuş al çok yabani olunca uraştırıyo...

Benim için önemli olan sesi filan değil cana yakınlığı, drsun parmağımda sağa sola sallanıp oynasın muhabbet kuşumla iyi anlaşsın yeter. Sahibinden olayına gelince, gerektiği kadar ücreti ödenir o da sorun değil ancak aynı şehirden denk getirmek önemli, kargo olmaz sonuçta. Ayrıca almışken yavru almak, ilk sahibi olmayı da istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

ürettiğimde oluyor ama 3 mağazam olduğu için dışardanda alıyorum yetişmiyor ve satışlarımız 100tl 3 aylık. Mağazalarım konya ereğlide almak istersen pm atabilirsin

Oraya gelme şansım kesinlikle yok malesef kuş bana 300 liradan fazlaya patlar benziniyle. İzmirde de alabileceğim petshoplar var ama , yavru olup olmadığı konusunda nasıl fikir sahibi olabilirim? Kuşu 5-6 ay satamazsan ne oluyor peki, geri mi gönderiyorsun? Bütün petshoplar böyle mi yapıyordur? Yardım edersen sevinirim.

• Bir ara besledim bu cennet papağanından.
    Sesi aynen karga gibi.
    Hiç evcil değildir.
    Bir gagaladı mı parmağından kan çıkartır.
    Kafesten çıkarmak bir dert sokmak ayrı dert.
    Tam bir manyak yani
  • Omzuma konacak, konuşacak bir korsan papağanı arıyorum ben de.
    Hangi cins önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıkçaSorulanSorular

Bir ara besledim bu cennet papağanından.
    Sesi aynen karga gibi.
    Hiç evcil değildir.
    Bir gagaladı mı parmağından kan çıkartır.
    Kafesten çıkarmak bir dert sokmak ayrı dert.
    Tam bir manyak yani

Resmen caydım hayvanı almaktan, ozaman biraz kesenin ağzını açıp sultan papağanına yönelmekten başka çare yok

@ pwnzs

Sana kapıcı cafer papağanı lazım kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 22 Aralık 2010; 21:23:49 >
  • Valla alıcaksan ya Muhabbet al ya da Sultan Papağanı al...Cennet Papağı iyi hoş tatlı bişey ama sesi dayanılmaz olabiliyor.Hem muhbbet kuşuna göre daha vahşidir ve seni zor tanır..En azından böyle biliyorum ben..

Muhabbet Kuşu öneririm..Benimki 2 aylık ve dün ilk defa cicikuş dedi...Ama sanırım cici kuş kelimesi kuşlara bir anlam ifade ediyor.Çünkü kendi kuşuma şimdiye en fazla 2-3 kez cici kuş dememe rağmen öyle cicikuş diye konuşmaya başladı başladı..Benim öğretmem ile değil yani

masaya bozuk para koyuyorum geliyor teker teker tutup aşağı atıyor

edit: Ama gönlümde paraya kıyıp şöyle bir papağana sahip olmak var

oturup karnını okşuyacan gün boyu

EDIT 2: Muhabbet kuşun zaten varmış..Kesinlikle Sultan papağanı öneriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 22 Aralık 2010; 20:28:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oraya gelme şansım kesinlikle yok malesef kuş bana 300 liradan fazlaya patlar benziniyle. İzmirde de alabileceğim petshoplar var ama , yavru olup olmadığı konusunda nasıl fikir sahibi olabilirim? Kuşu 5-6 ay satamazsan ne oluyor peki, geri mi gönderiyorsun? Bütün petshoplar böyle mi yapıyordur? Yardım edersen sevinirim.

hocam güvenli alışveriş imkanı var sahibinden comda kuşu alırsın ve onaylarsın (canlı hayvanları otobusle yolluyoruz kargoya ise ufak bir yem ile ürün yollayıp kargo bilgilerinle satışı onaylayabiliyoruz)Bende hiçbir canlı 1 aydan fazla kalmadı ama 5 ayda olsa pek farketmez her ürünün bir alıcısı çıkar
    alacagın kusun ayaklarına ıyı bak kuru sekıldeyse ve kabukluysa yaslıdır tuylerı parlak popo kısmı kuru olmalı gagsıda saf sut byeaz gıbı kabuk bağlamış olmamalı ama sultanları ozellıgı 1 yasınada gelse konusur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

sultan-cennet...her iki kuşuda besledim..

Benim için önemli olan sesi filan değil cana yakınlığı, drsun parmağımda sağa sola sallanıp oynasın muhabbet kuşumla iyi anlaşsın yeter. Sahibinden olayına gelince, gerektiği kadar ücreti ödenir o da sorun değil ancak aynı şehirden denk getirmek önemli, kargo olmaz sonuçta. Ayrıca almışken yavru almak, ilk sahibi olmayı da istiyorum.

Tamam o zman senin aradığın sultan papağanı..ele gelir omuza gelir klavyenin üstünde oynar...Bende JAKO istiyorum bakalım..Hayvanda mübarek motor parasında...

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Valla alıcaksan ya Muhabbet al ya da Sultan Papağanı al...Cennet Papağı iyi hoş tatlı bişey ama sesi dayanılmaz olabiliyor.Hem muhbbet kuşuna göre daha vahşidir ve seni zor tanır..En azından böyle biliyorum ben..

Muhabbet Kuşu öneririm..Benimki 2 aylık ve dün ilk defa cicikuş dedi...Ama sanırım cici kuş kelimesi kuşlara bir anlam ifade ediyor.Çünkü kendi kuşuma şimdiye en fazla 2-3 kez cici kuş dememe rağmen öyle cicikuş diye konuşmaya başladı başladı..Benim öğretmem ile değil yani

masaya bozuk para koyuyorum geliyor teker teker tutup aşağı atıyor

edit: Ama gönlümde paraya kıyıp şöyle bir papağana sahip olmak var

oturup karnını okşuyacan gün boyu

Ben de muhabbet kuşu zaten var ve çok çok fazla kelime dağarcığına sahip, inanılmaz fazla konuşuyor ve çok oyuncu. Ayrıca muhabbet kuşları c-ç - k -ş harflerini çok rahatlıkla söyleyebiliyor.. Yani 1-2 kez cici kuş duyduysa film kopmuş demektir hayvan yaşadığı hayat boyunca kendi över durur cici kuş diye

@ KUSCUM4283

Hocam yardımın için saol, ya cennet ya da sultan alıcam artık ama önce iyi bir karar vermek lazım.

@ omer_loopus

Dediğin gibi oyuncu bir hayvansa tamamdır bu iş, ucuza bulmak lazım sıradaki iş

• Hocam okumadım muhabbet zaten varmış..Kesinlikle Sultan al diyorum..Cennet papağanı çok tatlı olsa da sesi çok tiz ve kulağı ağrıtabiliyor..Jako da var ama o hem pahalı hem de davetsiz misafir görünce ciyaklıyor ve misafirlerinizi bile ürkütebilir...

Halbuki sultanın sesi de çok hoştur ve çok da güzel alışır sahibine:

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Hocam okumadım muhabbet zaten varmış..Kesinlikle Sultan al diyorum..Cennet papağanı çok tatlı olsa da sesi çok tiz ve kulağı ağrıtabiliyor..Jako da var ama o hem pahalı hem de davetsiz misafir görünce ciyaklıyor ve misafirlerinizi bile ürkütebilir...

Halbuki sultanın sesi de çok hoştur ve çok da güzel alışır sahibine:

hahaha süper birşey bu ya Harbiden tatlı kuş ancak bir de 150- 200 tl fiyat çekerlerse o petşapçıyı tokatlar çıkarım, bir kuşa da o kadar para verilmez doğrusu JAKO lara gelince , onun pisliğiyle uğraşılmaz kardeş, tavuk gibi hayvan :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.