Şimdi Ara

Cep telefonda Gigafiber hız testi neden düşük.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigafiber kullanıyorum ethernet kablo ile laptopta 930mbps hız alıyorum. cep telefonda ancak 200mbps alıyorum fazla hız alamıyorum. Nedeni nedir.
    Cepte hız.

Laptop ta hız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sorunun cevabı yine kendi sorunuzda gizli, laptopu ethernet kablo ile bağlamışsınız o yüzden yüksek hız alıyorsunuz, ancak cep telefonunda wifi ile baglaniyorsaniz o yüzden hız düşmüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axel1459 -- 31 Ekim 2022; 14:47:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axel1459 A kullanıcısına yanıt
    Hocam wifiden yüksek hız nasıl alayım demek istedim.

• Wi-Fi 6 destekli bir modem kullanmalısınız, tabi telefonunuzun da desteklemesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 31 Ekim 2022; 15:2:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt
    Modem zyxel vmg3625-t50b wi-fi 6 desteği var.
    Cep telefonu ise samsung s10lite wifi 5 desteği var.
    En az 500mb hız almalıydı.

• yşahin kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi kanalını değiştirip öyle deneyin bir de hocam, teoride yüksek hızlar olsada cihaz etkeni çok örneğin iPhone 11PM de 2.4GHz de 40Mbps görürken 13 PM ile aynı modem 2.4GHz de 65Mbps görüyor. 5GHz de dediğiniz gibi yine de 200den fazla görmesi gerekir bence de

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yşahin kullanıcısına yanıt
    quote:

Modem zyxel vmg3625-t50b wi-fi 6 desteği var

Hayır yok. Cihaz ac1200 sınıfına ait. Ac = wifi 5

quote:

Cep telefonu ise samsung s10lite wifi 5 desteği var. En az 500mb hız almalıydı.

Burada da bir yanlışlık var. Belirttiğiniz gibi 500mbps alabilmeniz için 5ghz 2*2 80mhz 867mbps teorik hızıyla bağlı olmanız gerek routerınıza.

zyxel vmg3625-t50b, 5ghz bandında 867mbps hızı destekliyor bunu size verebilir ancak birkaç farklı sitenin verisine göre ve test sonuçlarınıza göre telefonunuzda mimo özelliği bulunmuyor.

Hâliyle telefonunuz 5ghz 1*1 80mhz 433 mbps teorik hızıyla bağlanıp pratik de ortlalama 200 - 250mbps hız alıyor.

Kısacası belirttiğiniz yüksek hızları alamama sebebiniz telefonunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • katılıyorum; kaldı ki 866 ile bağlansa bile wifi 5 ile en fazla çıkıp çıkacağı bu kadar oluyor ortalama

• Yüksek hızlı paketlere geçtikçe en büyük sorunumuz kablosuz ağların performansı olacak gibi. Gene modemler değişecek, frekanslar çakışacak vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.