Bildirim
Modeme gelen hız ile hız testi arasında büyük fark
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çokta büyük fark yok aslında 6-7mbit kaybınız var modemde girili hız vdsl de tam olarak alınamıyor en azından hız testinde bir de speedtest.net den turk.net sunucusuna test atabilirmisin orada nasıl değerler onada bakalım. -
Aynı hocam 70i bile görmüyor, 3-5 mbpsyi anlarım da bu çok geldi bana modemde bir ayar filan mı yapmam lazım acaba?quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl
Çokta büyük fark yok aslında 6-7mbit kaybınız var modemde girili hız vdsl de tam olarak alınamıyor en azından hız testinde bir de speedtest.net den turk.net sunucusuna test atabilirmisin orada nasıl değerler onada bakalım. -
Yanlış bilgilendirmek istemiyorum fakat forumda bir yer de okumuştum. Ethernet kablolu testlerde veya vdsl adsl testlerde en az %4 lük bir kayıp olabiliyormuş. Mesela benim hattım 100 mbps 95 mbps görüyorum hız teslerinde. Mesela senin hat değerlerin çok kötü. Bu da bir etmen. Ayrıyaten hat zayıflama değerin çok düşük saha dolabı veya santrale yakınsın. İç tesisatında bir yerde eklerde bi sıkıntı var bence bi ona da baktır. Benim 10.8 zayıflama değerimde bile 9.0 snr değerli 100 mbps alıyorum. Başka bir örnek vermek gerekirse, benim snr değerim bazen 3.6 2.4 lere kadar inebiliyor. O zaman da hız testlerim 50 mbps değerlere kadar düşüyor. -
IDM ile nispeten yüksek boyutlu bir ( 1gb ) dosya indirmeye başlayın. 10 Mb/s değerini görürseniz hatta bir sorun yok tam kapasite kullanıyorsunuz demektir. -
Hocam iç tesisatı nasıl çözebilirim?quote:
Orijinalden alıntı: akerol
Yanlış bilgilendirmek istemiyorum fakat forumda bir yer de okumuştum. Ethernet kablolu testlerde veya vdsl adsl testlerde en az %4 lük bir kayıp olabiliyormuş. Mesela benim hattım 100 mbps 95 mbps görüyorum hız teslerinde. Mesela senin hat değerlerin çok kötü. Bu da bir etmen. Ayrıyaten hat zayıflama değerin çok düşük saha dolabı veya santrale yakınsın. İç tesisatında bir yerde eklerde bi sıkıntı var bence bi ona da baktır. Benim 10.8 zayıflama değerimde bile 9.0 snr değerli 100 mbps alıyorum. Başka bir örnek vermek gerekirse, benim snr değerim bazen 3.6 2.4 lere kadar inebiliyor. O zaman da hız testlerim 50 mbps değerlere kadar düşüyor.
Bu arada sorunu da çözdüm, modemi bridge mode alıp elimdeki routeri PPPoE ile bağladım şuan 77mbps alabiliyorum.
Modemi bridge mode'a alamıyorsanız, dsl_interneti silip aynı VLAN ID ile yeni oluşturup bridge mode seçmeniz lazım. Silinmiyorsa pm atın yardımcı olurum.
-
Kabloları onararak veya kesin çözüm değiştirerek. Bir elektrikçi vasıtasıyla işinizi çözebilirsiniz. -
Duvar filan kırılması gerek mi hocam? Bir de sadece benim kablolarımı değiştirmesi yeterli oluyor mu? Tam ne istemem gerekiyor elektrikçidenquote:
Kabloları onararak veya kesin çözüm değiştirerek. Bir elektrikçi vasıtasıyla işinizi çözebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 13 Ağustos 2020; 0:1:52 > -
Sen elektrikçiye gidip abi benim eve gelen telefon hattımı kontrol ettirmem gerek. Ama bunun için dubar falan kırılmaması gerek falan de bence o çöZümünü bulur. -
Çokda şey etmemek lazım, bakır da kayıp normal biliyorsunuz -
Merhaba, hız testi sonuçlarınız ile birliktehttps://turk.net/online-islemler/ üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Kontrol ederek size bilgi verelim. -
-
nasıl oldu bu iş -
Bilmiyorum seed4.me aldımquote:
Orijinalden alıntı: NT2L
nasıl oldu bu iş -
Klasik cevabı vereyim, bilindik bir marka alsaydın keşke -
Arkadaşı eşek arısı soktu acil deyizquote:
Klasik cevabı vereyim, bilindik bir marka alsaydın keşke -
Geçmiş olsun -
Teşekkürler hocam boğaz dan 2 defa eşek arısı sokmuş 1 saat hava verecekler alerjisi var mi ? diye bakıyorlarquote:
Geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 13 Ağustos 2020; 14:41:39 > -
Hocam selam elektrikçiyle konuştum cat5 kablo olduğunu söyledi. İstersem sıkıntısız bir şekilde cat6 ile değiştirebileceğini söyledi. Acaba cat6 fark ettirir mi? Modem arada kapanıp açılınca modeme gelen hız 73 e kadar düşebiliyor.quote:
Sen elektrikçiye gidip abi benim eve gelen telefon hattımı kontrol ettirmem gerek. Ama bunun için dubar falan kırılmaması gerek falan de bence o çöZümünü bulur. -
Sen ankastreden bi ölçüm yaptır. Kısa mesafede cat5 cat 6 arasında pek bi fark bulunmaz. Modemini anlastrenin yanında bağla bi ölç. Evde aldığın değerlerden yüksekse cat 6 kablo çektir eve
Benzer içerikler
- pon ışığı yanmıyor
- vae fiber modem
- turknet statik ip
- türknet whatsapp
- internet ışığı yanıp sönüyor
- gigafiber nedir
- zyxel modem kurulumu
- internetim çok yavaş
- turknete geçiş
- türk telekom port açma ücreti
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X