Şimdi Ara

Upload Hızı ile İlgili Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar teknik yardımınıza ihtiyacım var, var olan bilgim olayı anlamaya yetmiyor. Yıllardır Superonline fiber kullanıcısıyız ama son uzaktan eğitim ihtiyacından dolayı ders yayıncısı öğretmen olarak paket yükseltmeye ihtiyaç duyduk ve paketi yükseltmek için müşteri hizmetleriyle görüştük, upload hızının 20mbps, download hızının 100mbps olduğu bir paket(!) önerdiler(yaz şenlikleri paketi) ve ona geçmeyi kabul ettim. Fakat paket değişiminden sonra hız testi yaptığımda upload hızım artmadı. Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda satın aldığım paketin upload hızının 20mbps değil 5mbps olduğu, bana yanlış bilgi veren temsilciye mail atacağı şeklinde absürt şeyler söyleyip beni tekrar upload hızı 10mbps olan başka bir pakete geçirdi.

1-Şuan hız testi sitelerinde download düzgün şekilde 100mbps çıkarken upload hızım 10mbps ile başlıyor, 3-5 saniye sonra hız testi siteleri donuyor (hepsi), test bittiğinde bana direkt olarak 4-6 mbps civarı sonuç gösteriyor.

2-Aynı şekilde bana 1.5 mbps download/upload hızı tavsiye eden online eğitim programı ders sırasında bu hızlara rağmen sürekli kesiliyor.

3-Google Drive'a dosya yüklemeyi denediğimde modem bir süre sonra kırmızı ışık verip internet kesiliyor.

4-Uploadlar sırasında tüm downloadlar çalışmaz hale geliyor.

Superonline'ı aradığımızda arıza kaydı oluşturdular birçok kez, gelen son ekip eski modemin yerine yeni modem taktı ama problem zaten o zamanlardan itibaren başlıyor. Örneğin resimde görülen internetin türü ne, olması gerektiği gibi mi, neler yapmalıyım upload stabilliği ile ilgili? Ekstradan vermem gereken başka bir bilgi var mı?

Upload Hızı ile İlgili Sorun

• bağlantın ftth gerçek fiber, resimdeki o küçük kutu gpon gelen ekibe gelmeden söyle yanlarında hg8010h sıfır gpon getirsinler onu değiştirsinler.

online eğitim de video filan işin içindeyse 10mbps yetmez geçen pandemi döneminde sol bağırtıyordu ebayla olan bağlantıyı 100mbps diye şuan durum ne bilgi alın ebayla olan bağlantı 100/100 vermeliler bununla bile online eğitim göçüyor ülkede yazık öğretmenler ve eğitim alamayanlara.

derhal ülkede fiber de hızlar eu kalitesine çıkmalı ftth fiberde 1000/1000mbps verile bilir ama vermiyorlar eu da 2gibabit (2000mbps)net bizim aldığımız fiyatlarda.

Türkiye de satılan hızlar milletin ala bildiği hızlar özellikle upload sonra download online eğitim için yeterli değildir bu konu üzerine gidilmeli haberkanalları olsun millet vekilleri olsun yetkilli biri leri tarafından gündeme getirilmeli online eğitim cgn ip le de olmaz ipv6 aktif edilmeli.

tabiki bu durumda online eğitim sistemi çöker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 9 Aralık 2020; 20:48:8 >

• Sizin kullanmanız gereken tarife https://www.superonline.net/kampanyalar/diger-kampanyalar/yok-boyle-hiz-kampanyasi.

Size ilk tarifeyi satan aslında tam hatalı değil, çünkü o tarifeyi aktif edince bazıları 20, bazıları, 10, bazılarında ise değişmeyip 5 mbps kalıyor. Bu farklılığın nedenini de kimse bilmiyor :)...

Sizin yapacağınız yapılan işlemle ilgili şikayet kaydı oluşturmanız ve mağduriyetinizin giderilmesini talep etmeniz. Ancak dediğim gibi sizin işinize yarayacak tek tarife yukarıda bağlantısını verdiğim tarifedir. Aslında tarife değişikliği yapmadan önce foruma bir danişsaydınız mutlaka size doğru tarifeyi önerecek birisi çıkardı.

• @zaq999 teşekkür ederim danışırım eba konusunu fakat görünürde öyle bir şey yok :(

@zulu123 1 mbps veya 10 fark etmeden upload yaparken modemin kapanması neden peki, o tarifeye yükselttiğimde ya yine buna benzer şeyler olursa, upload yaparken modem kırmızı ışık verirse, hızım bir dakika sonra 0'a yaklaşırsa yine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfarrap1 -- 9 Aralık 2020; 22:2:54 >
  • zaq999 kullanıcısına yanıt

Bağlantı EBA yönüne olmadığı için o hızdan yararlanamazlar. Sistem bireysel olarak toplantı yapan kişiler olarak görüyor doğal olarak. bu işin sistemsel tarafı.

Tabi öğretmenlerin bu konuda bireysel çabayla bu işi yapmaya çalışmaları ayrı bir sorun. Bu eğitimle ilgili MEB tarafından öğretmenlere özel internet sağlanması ve ciddi şekilde resmi olarak yürüütülmesi gerekiyordu. Ancak "herkes başının çaresine baksın" şeklinde yürütülüyor sanırım.

• Bana bireysel olarak sunulan 10mpbs uploadtan bahsediyorum EBA'ya özel bir hizmet almamaktayım o konuyu anlamadım. Paketimin ismi Oyunda uçuran kampanya, 00:00-18:00 25mbps, 18:00-24:00 100mbps, upload 10mbps. Geçen gün öğrencilere özel bir drive hesabı yapayım da direkt link paylaşabileyim dedim, upload sırasında kalan süre başta 1 dakika yazıyordu, bu süre sonra 4 saat oldu, sonra modem sarı ışıktan kırmızıya döndü tüm upload boşa gitti esas kastettiğim sıkıntı budur.

• omerfarrap1 O kullanıcısına yanıt

Öncelikle sorununuz çözülmeden çözüldüğüne dair onay vermemelisiniz. Servis gelip gittikten sonra sizi telefonla arayıp sorunun çözülüp çözülmediğini sorarlar. O çağrıda ne yanıt verdiniz? Ayrıca sorun çözülmeden servisi niye gönderdiniz? Evinizde yatacak halleri yok sonuçta ancak arıza ile ilgili gerekli network birimlerine sorunun aktarılması sağlandı mı? Bunlar yapılmadıysa arıza sürecini sıfırdan başlatarak konuyu öyle takip edin. Yapıldıysa sorun hala neden devam ediyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sabit Kamera ile İlgili Sorum
    12 yıl önce açıldı
    Wifi ile dosya transfer hızı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekipten arkadaş geldi ve sorunu anlattım. Sorunun çok ilginç olduğunu söyleyip hat değerlerimin iyi olduğunu söyledi. Ardından makinelerin durumunu sordum, ikisi de size verebileceğimiz en iyi aletler sıkıntı yok dedi. Daha sonra gpon'a sivri uçlu bir aletle reset attı ve sorun çözüldü. 😱😱 Hayatım boyunca modeme çok reset attım ama o alete reset atılabildiğini yeni öğrendim. Ne kadar sorun varsa hepsi düzeldi. Upload şuan 10-8.5 mbit bandında. Upload ve download birbirini engellemiyor. Gpon denen alet kırmızı ışık vermiyor artık 😱😱 Yardımlar için teşekkürler bu ayrıntı da aklınızda kalsın.Upload Hızı ile İlgili Sorun 

• omerfarrap1 O kullanıcısına yanıt

BAzen Gpon'larda üretim hatası nedeniyle güncelleme almama sorunu olabiliyor. Bana da ilk abonelikte taktıkları Gpon arızalı çıktı. ABone olduktna bir süre sonra tarifemi yükselttim ancak hız güncellemesini almadığından eski tarifede kalmıştım. Sonra ekip geldi, uğraştı falan manuel olarak telefonla birşeyler yaptıdı karşı tarafa ve tarife hızım geldi. Tamam hallettim diyerek toplanıp gidiyordu. Bi dakka ben her tarife değiştirdiğimde siz gelip bunu mu yapacaksınız dedim. Eve, dedi :). Arızalı cihazı değiştirin, bunu kabul etmiyorum dedim. Oflaya puflaya değiştir cihazı. Sizin Gğon'da da bir güncelleme sorunu var mutlaka. Keşke sorunun Gpon'dan olduğunu fark ettiklerinde değiştirmelerini talep etseydiniz. Ayrıca takıldığında düzgün çalışan Gpon da sonradan sapıtabiliyor. Hız dalglanması veya ping ile ilgili eve gelirlerse ilk yaptıkları Gpon'u değişitrmek oluyor.:)

Ayrıca kullandığınız tarife gündüz hız düşürüp akşam hızı yükseltiyor. Eğitim için kullanıyorsanız, eğitim zaten gündüz olduğundan bu tarife size uygun değil gibi. Gündüzleri görüntülü grup toplantılarında sorun yaşamaya devam edersiniz. Sizin tam ihtiyacınızı karşılayacak tarife 50/20 olan. Zaten bu tarifeyi bu amaçla çıkardılar.

• Konuyu detaylı okuyamadım ancak yaptığınız testler kablolu mu bu önemli birde modem değilde GPON sorun yaşatıyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: omerfarrap1

Ekipten arkadaş geldi ve sorunu anlattım. Sorunun çok ilginç olduğunu söyleyip hat değerlerimin iyi olduğunu söyledi. Ardından makinelerin durumunu sordum, ikisi de size verebileceğimiz en iyi aletler sıkıntı yok dedi. Daha sonra gpon'a sivri uçlu bir aletle reset attı ve sorun çözüldü. 😱😱 Hayatım boyunca modeme çok reset attım ama o alete reset atılabildiğini yeni öğrendim. Ne kadar sorun varsa hepsi düzeldi. Upload şuan 10-8.5 mbit bandında. Upload ve download birbirini engellemiyor. Gpon denen alet kırmızı ışık vermiyor artık 😱😱 Yardımlar için teşekkürler bu ayrıntı da aklınızda kalsın. 

Geçici çözülmüş olabilir, o model ONT kullanmadım ama farklı led renkler farklı hız gösteriyor olabilir. (GPON değil ONT bu arada.)

Ben olsam ONT - router arası ethernet kablo değiştiririm. Kablo sorunlu ise Gigabit yerine 100Mbps fallback oluyor olabilir (ışık rengi hıza göre değişiyor benim ONT'da.) Resetlenince düzelmiş olabilir ama kablo yüzünden tekrar edebilir, benzeri başıma gelmişti.

ONT cihazı kolay kolay bozulmaz bu arada, bu buffer sorunları kablo işaret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 18 Aralık 2020; 23:19:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.