Şimdi Ara

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
20.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun daha fazla kişiye ulaşabilmesi için lütfen konuya oy vererek konuyu öne çıkarmamıza yardımcı olunuz.

Merhaba. Türk Telekom VDSL ve Fiber'de Upload hız limitini 4 Mbps'ten 8 Mbps'e arttırdı fakat, hala ADSL kullananlar 797 Kbps yani 0.8 Mbps Upload hızını limitli olarak almaktalar. Buna bende dahil çünkü bende ADSL kullanıyorum. Altyapım, ADSL2+ (AnnexA) olduğu için, bana en fazla 1.1 Mbps (1143 Kbps) cıvarı Upload hızını eğer limitleme yapmazlarsa, verebilirler. Lakin, ADSL2+ (AnnexM) denen bir ek modu daha var. AnnexM Teknolojisi sayesinde, ADSL2+ hat üzerinden en fazla 3.3 Mbps - 3.5 Mbps'e kadar Upload hızına ulaşmak mümkündür. Ancak ne yazık ki Türk Telekom, ADSL tarifelerinde AnnexM ve limitsiz Upload hızı sunmuyor. Bu ciddi bir sorun çünkü ülkemizdeki çoğu kullanıcı hala ADSL kullanmakta. VDSL ve özellikle Fiber kullanan kişi sayısı, ADSL kullanan kişi sayısına kıyasla oldukça az. Sesimizi duyurmaya devam etmeliyiz. Ayrıca, Turkcell Superonline kendi altyapısında Upload hızını 20 Mbps'e arttırırken, Türk Telekom gibi dev bir operatörün 8 Mbps Upload vermesi cidden acınası bir durum ve yetersiz. Ayrıca sırf Corona virüs var diye Upload hızını 8 Mbps'e arttırdılar diye düşünüyoruz. Dostlar, sesinizi çıkartın lütfen. Türk Telekom ve Turkcell Superonline, Upload hız limitlemesini tamamen kaldırsın. Biz limitlere takılmak istemiyoruz. Biliyoruz ki, sizde istemiyorsunuz. "Bana 8 Mbps Upload yetiyor." Demeyin bize... Bu tamamen sizin kişisel tercihinizdir. Ancak herkesin interneti kullanma yoğunluğu farklıdır bunu unutmayın.

Bize oy verin, konu üste çıksın ve Türk Telekom'a sesimizi çıkaralım!

Türk Telekom'un santralleri ADSL2+ AnnexM'yi destekliyor ve tıpkı dediğimiz gibi 3.5 Mbps Upload'a çıkabiliyor! İşte bir kullanıcımızın paylaştığı kendi internet verileri!

Ama sorun şu ki, Türk Telekom Upload hızını ADSL hatlarda bile limitliyor. AnnexM Olmasına rağmen... VDSL ve Fiber hatlarda da Upload'ı limitliyor. Bundan vazgeçmeleri lazım artık...

Türk Telekom ve diğer İnternet Servis Sağlayıcılarının ADSL gibi çağdışı eski internet hattında yaptığı Upload hız limitlemesinin ispatı:

Görselde işaretlediğim alana dikkatlice bakın. Türk Telekom, bana en fazla "797 Kbps" Upload vermiş. Ama bu aslında bir paket limitlemesidir. Normalde limitleme olmasa "1065 Kbps" Upload alabilirdim. Bu arada, Download hızım altyapı durumuna göre değişkenlik gösteriyor çünkü Download hızımda limitleme yok ama Upload hızımda limitleme var çünkü sürekli "797 Kbps"e sabit. Böyle eski bir DSL teknolojisinde bile Upload limiti yapıyorlar... Sesimizi çıkarmamız lazım, bu konuyu anasayfadaki trendlerde en üste çıkaralım!

Ayrıca, Türk Telekom'un ADSL hatlarda yaptığı Upload limiti ile ilgili videomuzu buradan izleyebilirsiniz:

Diğer videolarımız:

Not: 2018 Yılında TürkNet 1000 Mbps fiber getirir mi konusunu ele alan video çekmiştim. O videoyu TürkNet değerlendirdi ve şuan TürkNet Fiber için çalışıyor ve Fiber tarifeleri getiriyor.

Ayrıca 2018 yılında açtığım bu konumuza da bakabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/sinirsiz-upload-istiyoruz-sizde-bize-katilin-btk-upload-sinirini-kaldirsin--135618475

Bu kadar çabalarımızın sonucu, Türk Telekom VDSL ve Fiber'de geçici süreliğine Upload hızını 8 Mbps'e arttırdı... Üstelik 1 Haziran tarihine kadar geçerliymiş. Yani kalıcı değil... Sesimizi çıkaralım artık! Türk Telekom ve diğer İnternet Servis Sağlayıcılarının Upload hız limitini tamamen kaldırması için, bu konuyu üste çıkaralım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 19 Nisan 2020; 16:54:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam kusura bakmayin ama bence olaya tamamen yanliş pencereden bakiyorsunuz. Bence sizin tabiri caizse isyan etmeniz gereken yer. sene 2020 olmuş ADSL nedir demeniz lazım. örneklendirmem gerekirsede

Türkiyeden Almanya gideceksiniz. herkez motorlu taşitla(araba veya ucakla) gidiyor. Size at arabasi vermişler at arabasiyla gidiyorsunuz şikayetci oldugunuz şey at arabasinin 4 tekerlerigi var bunlarin 6 tekerleklileri cikmiş bizde 6 tekerlekli olanından istiyelim diyorsunuz. bence sizin motorlu taşit istemeniz daha mantikli
    Senin gene bölgende yok sanırım benim durumu mu anlatayımda kafayı nasıl yemek üzere olduğumu anla.

Bir cadde düşün sol tarafındaki saha dolaplarının hepsi yeni ve vdsl var, sağ taraftaki yani benim oturduğum tarafta üst ve alt bölgelerde yeni saha dolabı var benim sokakta eski saha dolabı var ADSL ye mahkumuz yetti mi ? Yetmez 2 bina yanımda kablo tv dolayısı ile kablo net varken tüm çabalarıma rağmen bana hizmet veremeyeceklerini söylediler bak iki bina diyorum... 😂. Yetti mi? Yetmez evimin yaklaşık 50-60 metre altındaki sokağından superonline on kendi fiber hattı geçiyor arıyorum müşteri temsilcisini aldığım cevap. Omo büz sodece sitelere hüzmet verüyoyuz... ulan aklıma geldi yine sinirlendim şeytan diyor git Telekom’un saha dolabını kır mecbur yeni koyacaklar...
    ADSL için bildiğim kadarıyla upload hızı 1.00 mbps den fazla olmuyordu. Ayrıca bu devirde adsl mi kaldı diyenler saçmalıyorsunuz. İstanbul'un merkezi semtlerinde fiber ya da vdsl hizmeti yok hat çekilemiyor.

İstanbul'da herkes sitede villada Riva'da rezidansta oturamıyor bilip bilmeden konuşmayın.

İstanbul'da adsl ile alınabilecek en iyi değer budur.
  • Destek gerekiyor! Lakin ülkemizde VDSL2 Plus ve FTTH Fiberin yaygınlaşması gerekiyor. Hala altyapısı ADSL olan hanelere ise eğer DSLAM destekliyorsa AnnexM verilmelidir. ADSL, VDSL ve Fiber'de Upload limiti tamamen kaldırılmalıdır. Bunların olması için, oy vererek bize destek olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 18 Nisan 2020; 17:21:40 >
  • destek
  • Daha fazla desteğe ihtiyacımız var...

• Hocam senin videonu daha öncede izlemiştim. Türk telekomdan bir şey istemek ölüden döt istemeye benziyor. Ben uploadda umudumu kestim.
  • UTA Mania U kullanıcısına yanıt
    Uğraşmamız gerekiyor. Pes edemeyiz.

• Bulunduğun santralde TurkNet yapa c arsa TurkNet geçiyorsun sana Max upload veriyor. Bir ara annex m desteği vardı hemen arayıp hattını 1 mbit düşürtüyorsun 2mbit upload

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Triac3 T kullanıcısına yanıt
    Ben Aydın'ın Didim ilçesinde yaşıyorum. Ev ile santral mesafem 1600 metredir. Burada TürkNet YAPA yok. Türk Telekom'un altyapısı var. Hala ADSL2+ AnnexA kullanıyorum ve Upload hızım 797 Kbps'e limitli durumda. ADSL'de Upload limitinin tamamen kaldırılması lazım. Ayrıca AnnexM vermeleri gerekiyor böylece daha yüksek Upload hızına erişebiliriz. Ben TürkNet'e çoğu kez destek kaydı açtım ve VDSL talep ettim. Türk Telekom ile görüştüler ve yapılan kontroller sonucu "VDSL için boş port yok." dediler. 1600 Metre mesafeden VDSL çok verimli olmadığı için önermediler fakat ben yinede deneysel olarak talep ettim ama boş port olmadığı için, VDSL'e beni geçiremediler.

• Sanilanin aksine köylere bile vdsl geldi artik, sandığınız gibi fazla adsl altyapısı Yok artık adsl aboneliklerinin çoğu fiyattan dolayı adsl paketlerini kullanıyor yani vdsl olmadığından değil mâddi açıdan tercih ediliyor.
    Eğer bu dediğiniz annexm modülü için ek bir Maliyet gerekiyorsa Tt eski bir teknolojiye yatırım yapmayacaktır bence mantıklı olan da bu zaten muhtemelen bulunduğunuz yere VDSL gelecektir çok sürmez Türkiye geneli bir fiber dönüşüm projeleri var
    Ben olsam Türk Telekom bölge müdürlüğüne gidip proje servisiyle görüşürüm eger böyle bir dönüşüm planı varsa ne kadar süre içinde yapacaklarını söylerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Benim altyapıya VDSL gelmesi için, Türk Telekom'un Genel Müdürü Yusuf Kıraçla görüştüm. Ev adresimi yazdım ve VDSL veya Fiber artık hangisini uygun görürlerse onu talep ettim. "Kardeşim şu belayı atlatalım size en az VDSL bağlatacağım." dedi ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Yaşadığım yerin nüfusu 40.000 - 80.000 arası zaten. Benim oturduğum apartman ise 3 katlı 10 senelik aylık 800 TL kira verdiğimiz bir apartman. Buraya VDSL nasıl gelecek ki?

• VDSL fiber gibi masraflı değil isterse tek katlı olsun eski telekom kabinlerini yenileyip bir çok aboneye yüksek hızlı vdsl hizmeti sunulabiliyor bizim mustakil evimizde bile var bunun için eve fiber kutu koymaya gerek yok eski hatlardan da hızlı intenet verilebiliyor

Benim ev ile santral arası mesafem 1600 metredir. Bu sebeple VDSL çok yüksek hızlara erişmeyecektir. Ayrıca, VDSL için boş port olmadığından VDSL'e geçemiyorum.

Biz zaten Türk Telekom'un santral binasına gidip sorduk. Önce VDSL gelecek mi dedik, sonrada ADSL2+ AnnexM gelecek mi diye sorduk. Onlardan gelen cevap; "Hayır, gelmeyecek."

• 14mbps download /14 mbps upload baglanti sizce idare eder mi ? Yurt disinda apartmanda kisi basi hiz bu sekilde. Kiranin icine dahil. Sizce gunumuz icin idare eder mi ?

Hic bir sikinti cekmiyorum, ama yine de sorayim dedim size de.
  • Daha çok oy'a ihtiyacımız var. Konu ne kadar çok üste çıkarsa, Türk Telekom'a sesimizi o kadar çok çıkarabiliriz!

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Maalesef 14 Mbps Download ve Upload her ikiside gününüz için yetersiz bir hızdır. En az 100 Mbps Download ve 100 Mbps Upload alabilmemiz gerekir. Aslında, her ev kullanıcısının şuan alması gereken modern internet hızı 1000 Mbps simetrik FTTH fiber internettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Maalesef 14 Mbps Download ve Upload her ikiside gününüz için yetersiz bir hızdır. En az 100 Mbps Download ve 100 Mbps Upload alabilmemiz gerekir. Aslında, her ev kullanıcısının şuan alması gereken modern internet hızı 1000 Mbps simetrik FTTH fiber internettir.
    hocam bana yetiyor ama , acikcasi asiri download yapmayan birisi icin yeterli. 2k cok rahat , 4k da biraz bekleyerek youtube izleyebiliyorum takilmadan. Upload da turkiye ortalamasindan hayli fazla. nasil oluyor da gunumuz icin yetersiz oluyor turkiyede millet 2 mbit upload alirken ?

100/100 biraz ucuk olmus ortalama olarak 20/20 yeten hizlardir hocam.

benimki apartman interneti 14/14 upload ozellikle cok iyi bence kiranin icinde oldugundan fiyat. download olarak da dedigim gibi sikintisiz =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 17 Nisan 2020; 2:56:47 >
  • Vdsl hizmeti genel olarak zaten santralden verilmiyor o yüzden santral e olan uzaklık önemli değil vdsl aşağıdakilere benzer neredeyse her sokak başında olan kabinler üzerinden verilir konuya tam hakim degilsin anladığım kadarıyla bir vdsl yok diyorsun bir boş port yok diyorsun boş port yoksa port talebinde bulunabilir VDSL hizmetinin gelmesinden daha kolaydır

2.Resimde soldaki eski kabin sağda ki yeni bilmem kaçyuz aboneye VDSL hizmeti veren kabin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 16 Nisan 2020; 22:57:29 >

• THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Bakın herkesin internet kullanma yoğunluğu farklı. Sizin için yeterli olabilir ama bizim için yeterli olmayabilir. Sırf sizin için yetiyor diye, diğer interneti yoğun kullananların interneti limitli ve yavaş alması gerektiği anlamına gelmiyor. Her bireysel internet kullanıcılarına hızlı, modern teknolojiki ve limitsiz Download ve limitsiz Upload hızını vermek zorundalar. Doğru olan bu. Sana çok yüksek hız fazla gelsin yada gelmesin, herkese verilmeli. Birkaç kişi "Bu hız bana yeter." diyebilir ama interneti kullanan diğer arkadaşlarımız yayıncı olabilir, içerik üreticisi olabilir veya evinde iş yapıyor olabilir ve hızlı Upload'a ihtiyacı olabilir. Başkalarınıda düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Bu çok önemli

Bakın o kabinden bizim evde yok. Bizim eve bağlı olan saha dolabı, eski tip dolap. İçerisinde DSLAM yok. İçerisinde elektrikle çalışan herhangi bir cihaz yok. Küçük ve eski tip bir saha dolabına bağlıyız. Gayet bu konularda bilgimiz var. Gerekli araştırmaları yapıyoruz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.