Bazı telefonlarda 3g ve wlan olmasına rağmen dahili modem bulunmuyor diyor. Bu acaba satış sitelerindeki bir dikkatsizlik mi yokse gerçekten bulunmuyor mu. Çünkü forumda bazı yerlerde okudum Edge bulunuyorsa dahili modem olmaması imkansız deniyor. Ama 3g ve wlan lı telefonların tamamında edge bulunuyor.
ben alacağım telefonu (Samsung s5253) bluetooth ile laptopa bağlayıp EDGE bağlantısından internet kullanmayı düşünüyordum.(vodafone sınırsız cepnet 8 tl ile)
ancak dahili modem özelliği olmayan telefonların bu bağlantıyı kuramayacağı ile ilgili yorumlar da yazıyor. Bazıları da dahili modemin bu işe yaramadığını onun başka bir özellik olduğunu yazmışlar.
Konuyla ilgili net bir bilgisi olan var mı acaba. Dahili modem tam olarak ne işe yarıyor yada tüm telefonlarda var mıdır.
Yerinde olsam biraz daha verir Android bir telefon alırdım. Samsung i5503 mesela hepsiburada fiyatı 530TL.
Mobile AP özelliği sayesinde bağlantı olmadan telefonu modem olarak kullanabiliyorsun diye biliyorum.
telefonu incelemeni öneririm.
ben wawe525 alacağım kararımı verdim. öne çıkan birsürü özelliği var.
tek sıkıntım bu dahili modem olayı.
yok mu bilen kimse yaa
türkcell müşteri hizmetleri teknoloji uzmanıyla görüştüm. Dahili modem özelliğinin bununla bir alakası yokmuş.
telefonu bilgisayara bağladığımızda harici modem oluyormuş zaten. ama dahili modem konusuna o da net bir açıklık getiremedi. lafı döndürdü dolaştırdı dahili modem nedir bisey anlamadım ancak dahili modem olmadan da tel. pc ye bağlanabiliyormuş onu öğrenmiş olduk.
Olay net dahili modem özelliği olmadan herhangi bir telefonu bilgisayara bağlayamazsın bağlarsın da internet olarak bağlanmaz.