📷 CEP TELEFONU FOTOĞRAFÇILIĞI [ANA KONU] 📷 (1697. sayfa)
-
-
-
-
-
arkadaşlar selam. mutlaka 1700 sayfa içinde konuşulmuştur. ben topic e yeni geldim. paylaşılan fotolar çok güzel ama sadece kamera yerine kullanılan enstantene pozlama diyafram uygulanan filtre veya edit gibi bilgiler yazılamazmı?
bilmiyorum bu forumda var mı ama belki bir şablon yapılsa. bir form gibi. her mesaj fotoğrafla beraber arkadaşlar bu bilgileri de doldursa. olmaz mı?
-
-
-
Merhaba,haklılık payınız çok yüksek aslında.
Bu işe amatör olarak başlayıp,kendini geliştirmek isteyenlerede klavuz niteliğinde olabilir.
Telefon kameralararımız o kadar geliştiki profesyonel bir foto kamera kadar olmasada gayet tatminkar işler çıkarabiliyor aslında.
Ama bir çoğumuz yapay zekanında yardımıyla bas-çek formunda fotolar paylaşıyor.
Sebebide biraz üşengeçlikle beraber,her zaman en doğru anı ve kareyi yakalayamayabiliyorsunuz.
O yüzden güzel bir kare ve an bulduğunuz zaman hemen şipşak çekiyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 18 Kasım 2024; 18:8:48 > -
ama yapay zeka fotoğraf çekerkende aslında bu değerleri değiştirip çekiyor. yani aynı değerlerle siz manuel fotoğraf çekseniz aynı kareyi elde edeceksiniz. o yüzden otomatikmi çekilmiş manuel mi ayarlanmış aslında bir farkı yok. beğendiğim bir fotoğrafın hangi diyafraf ve enstantene ile çekilmiş olduğunu merak ediyorum sadece. oto veya manuel.
en azından forumda EXIF bilgileri belki otomatik yüklenebilirmi fotoğraf yüklenirken. bu da bir öneri olsun. bilmeyen arkadaşlar içim paylaşmış olayım. nolur kusuruma bakmayın yeni dahil olduğum için konuya. belki çok teknik prof arkadaşlar vardır. sanki herkesin cepten çekip foto paylaştığı amatör kullanıcılar için açılmış bir başlık olduğunu varsayrak yazıyorum. footgraflar çekildiğinde içindeki metadata bilgilerinde hangi ayarlarla çekildiği yazıyor. upload eden kişi yazmasa bile otomatik bu exif bilgilerini okutsak ve mesaja yazsak yapılamiyourmu?
örnek vereceğim 2-3 mesaj üstteki arkadaş çok güzel fotoğraflar çekmiş. kompozisyon bence güzel. ama çok fazla sharpening var. HDR çok fazla. mesela ne yaptığını bilsem belki bende aynı efekti uygularken daha az uygulayacağım. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160033401
sadece önerim olsun.
ben eskiden flickr takip ederdim. şimdilerde 500px takip ediyorum. dediğim şeyler bu sitelerde mevcut. koyduğuğunuz fotoğrafın manuel veya auto çekilmiş olsun, bilgileri otomatik yazıyor. katkım olsun..
-
Çok güzel kareler bir kez daha görüyoruz ki kameranın kalitesinden ziyade kadraj ve kompozisyon çok önemli yani çeken eller tebrikler 👏😊
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim 🙏 kesinlikle öyle fotoğrafta önemli olan kadraj ve konu kamera kalitesi çok önemli değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Profesyonel seviye iş yapılmıyorsa, sınırlı bütçe varsa, gidip en iyi imaj kalitesine sahip olan kamerayı yada telefonu almaya gerek yok,
Herşey açı, kadraj, kompozisyon da bitiyor,
Telefoto lens olması iyi olur çünkü portre, uzak mesafe manzaraları vs içinde çok iyi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
-
-
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X