Şimdi Ara

Cep telefonu hakkında tavsiyenizi rica ediyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu forumda bu konuyla ilgili daha önce bu soru çok sorulmuş; ama ben o konuları okuduktan sonra hala kararsız kaldığım için tekrardan sormak istedim..

Benim elimde şu an Samsung Galaxy S2 ve iPhone 4S var..

2 yıldır bir Android kullanıcısıyım.. Ve bu işletim sisteminin üstüne başka tanımıyorum.. Çok rahat gerçekten.. Bir kere açık bir işletim sistemi.. Tamam bazen custom romlar yükleyince sorunlar oluyordu; ama onlarla uğraşmak da çok tatlı bir uğraştı benim için..

Derken geçen anneler gününde anneme bir hediye çekiyle 32 GB iPhone 4S geldi.. Annem Samsung Galaxy Ace kullanıyor, ve o telefona çok alıştığından kullanmak istemedi.. O yüzden bana verdi ve ben yaklaşık bir buçuk aydır iPhone kullanıcısı oldum..

iOS hakkında diyebileceğim tek şey JailBreak olmadan, pek bir işe yaramayan bir işletim sistemi olduğudur.. Tamam gayet stabil olabilir; ama stabilitesi bence çok kapalı bir işletim sistemi olmasından kaynaklanıyor. Tamam uygulama olarak iOS'un çok geniş bir listesi var; ama PlayStore'la artık bence kesinlikle kafa kafayalar.. Hatta whatsapp'ın yeni güncellemesi daha iOS için gelmedi, kullanıcılar kendileri profil fotoğrafı koyamıyorlar.. Magic Piano yaklaşık bir kaç hafta önce çıktı iOS için.. İlk android için çıktı..

İşletim sisteminden bir yana, telefonların ikisinin de özellikleri çok güzel.. SGS2'den iPhone'a geçince biraz hayal kırıklığı oldu gerçi.. Nedeni de ekranı çok küçük ve benim için görselliğin SGS2'deki gibi güzel olmaması oldu..

Aynı zamanda aklımı diğer kurcalayan bir şey daha oldu forumlarda araştırdıktan sonra, o da; bir kaç arkadaşımız iPhone en az iki-üç sürüm daha telefonu destekler, samsung bir-iki yıla kalmadan desteği bırakır diye.. Aslında benim açımdan Samsung'un bırakması bir sorun teşkil etmiyor.. Çünkü Touchwiz arayüzünden nefret ettiğim için ben custom rom kullanıyorum.. Daha ICS SGS2 için çıkmadan, cutom romlarla çıkmıştı mesela.. O yüzden samsung bıraksa da desteği benim için bir sorun teşkil etmiyor..

Diğer bir sorun da şarj sorunu; SGS2'nin şarjı benim için çok çabuk bitiyordu.. iPhone biraz daha az şarj yiyor benim kullanımıma göre..

Şimdi soruma gelelim: Biraz paraya sıkıştım ve iki telefondan birini satmam lazım; ama karar veremiyorum.. Hangisini satmalıyım aklımda hiç bir fikir yok.. İkisi de kendi türlerinde çok iyi telefonlar.. İkisini de çok seviyorum.. Android'in kullanış kolaylığını özlesem de, iOS'a çok alıştım.. Ve JB sayesinde de istediğim her şeyi yapabiliyorum.. Yani şu anlık bir farkı yok android gibi bir telefondan.. Sizce ne yapmalıyım?

(Yukarıda yazdıklarımın hepsi benim kendi görüşlerim ve kullanımıma göre değişen kriterlerdir.. Gerçek olmayabilirler, sonuçta bu konuda bir uzman değilim..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomasita -- 5 Temmuz 2012; 16:08:58 >

• öncelikle ben android kullanıyorum ynlış anlaşılma olmasın annende ace olduğunu söylemişsin eğer android i çok özlersen onu kullanabilirsin biraz ben olsam evde bir android olduğu için s2 yi satardım.ama zor bir karar
  • Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.. Evet çok zor bir karar.. Şimdiye kadar iPhone, SGS2, kısa bir süre BlackBerry herşeyi kullanmış oldum.. BlackBerry'yi pek beğendiğim söylenemez.. Şarj konusu beni çok ikilemde bırakıyor.. Ben genelde oyun oynamaktan ziyade çok müzik dinleyen, ve çok internet kullanan birisiyim.. O yönten bakılınca iPhone daha uzun gidiyor.. Ayrıca iPhone'da şarj eden bir kapım var, hayat kurtarıyor.. Samsung Galaxy S2 kullanırken araştırmıştım onda da vardı ancak türkiyede internet üzerinden satan başka bir yer bulamamıştım.. Şarjı uzun gitsin diye Samsung Galaxy S2'in yeni çıkan versiyonlarında kullandıkları bataryadan almayı düşünüyordum ki iPhone geldi eve.. Hâlâ kararsızım..
  • symbian kullanmamışsınız ama ikiside güzel telefonlar.hangisini daha çok seviyorsun
  • Para ihtiyacın varsa iPhone'u sat. Daha değer kaybetmeyen bir telefon. Zaten S2'yide daha çok seviyormuşsun.
  • çok doğru bir düşünce.iphone u şu an yaklaşık 1400 tl ye satıyorlar.s2 yi 900 tl gibi bir fiyattan satıyorlar.üstelik s2 yle geçmişim var diyorsun
  • Symbian da kullandım.. Nokia E63..

Öyle mi diyorsunuz teşekkürler; ama zaten benim ihtiyacım olan para o kadar yüksek bir şey değil.. Yani herhangi birini satarak kapayabileceğim bir açık..

Yüksek bir şey olsa düşünmeden iPhone'u satardım zaten.. Yüksek olmadığından böyle kaldım.. Maalesef..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • paraya ihtiyacın varsa iphone sat

s2 sıfırı 800 tl filan bulunuyo(yurtdışı) ++s2 hemen satamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.