Şimdi Ara

CEP TELEFONU İLE KAPI AÇMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motorumun garaj kapısını cep telefonuyla açmayı düşündüm bunu nasıl yapabilirim

• bu konuda bir projem vardı tasarladım uyguladım ancak henüz çalıştıramadım
    aslında çalışıyor fakat devreye cm8870 i takınca birden görüntü gidiyo. ben pek zaman ayırıp kontrol edemedim kenarda yatıyo devre. yapmak istersen mesaj at pcb hex şema vs leri aratım. devrenin çalışmasını da kısaca anlatayım. devreye bağlı cep telefonunu arayınca otomatik cevaplama yapıyo sen karşı taraftan doğru şifreyi girersen devre üzerindeki minik röle 1 sn booyunca çekili kalıyo. sonra bırakıyo. tabii bunu istediğn gibi uzatmak vs mümkün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzman_as

bu konuda bir projem vardı tasarladım uyguladım ancak henüz çalıştıramadım
    aslında çalışıyor fakat devreye cm8870 i takınca birden görüntü gidiyo. ben pek zaman ayırıp kontrol edemedim kenarda yatıyo devre. yapmak istersen mesaj at pcb hex şema vs leri aratım. devrenin çalışmasını da kısaca anlatayım. devreye bağlı cep telefonunu arayınca otomatik cevaplama yapıyo sen karşı taraftan doğru şifreyi girersen devre üzerindeki minik röle 1 sn booyunca çekili kalıyo. sonra bırakıyo. tabii bunu istediğn gibi uzatmak vs mümkün.

yardımcı olursan çok sevinirim
  • Eğer alıcı devresinde cep telefonu varsa 8870 ne işe yarıyor.Yaptığın alıcı devre cep telefonunla(alıcıdaki) haberleşmesi lazım.Yani burada sabit hat yok cep telefonu var anladığım kadarı ile.
    ayrıca garaj kapısını cep telefonu ile açmanın bir faydası yok.uzaktan kumanda en iyisi.cep telefonu bence gereksiz bir zahmet olur.arama yapma ,şifre gir, vesaire.....
    quote:

Orjinalden alıntı: uzman_as

bu konuda bir projem vardı tasarladım uyguladım ancak henüz çalıştıramadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 9 Nisan 2009; 0:16:13 >

• biz bunu site giriş kapısı olarak düşünüp üzerinde çalışıyoruz hala olumlu ibir durma gelmek üzereyiz buradan şema ve değerleri veririm.Senin fikir güzel,uygulanabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirel1943

biz bunu site giriş kapısı olarak düşünüp üzerinde çalışıyoruz hala olumlu ibir durma gelmek üzereyiz buradan şema ve değerleri veririm.Senin fikir güzel,uygulanabilir

baya bi araştırma yaptım şemasını gönderirsen çok iyi olur msn adresini pm olrak atabilirmisin ,??
  • Bu proje tubitak'ın sitesinde yayınlandı.Bir bak istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone da çift hesap açma
    10 yıl önce açıldı
    Cep telefonu önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar.
    cep telefpnu ile kontrolle ile ilgili olarak önce bir kaç sor sormak isitoyrum. Sorularımı cevaplarsanız daha detaylı olarak yardımcı olabilir. Bitirme projem bu konu üzerine.
    ilk olarak cep telefonu ile açma işlemi yaparken sadece arama (çağrı atarak) yaparak mı açacaksınız yoksa şifre vesaire girilecek mi? eğer sadece arama yapılacaksa kontrol için bir adet gsm modülü almanız yeterli. Bunda da öenmli olan şu olcaktır. Hiç kullanılmamış bir hat alınır ve o numara sadece ilgil kişilere verililr.
    eğer şifre girme olayına gireceksiniz onun için dtm kontrolü ile ilgili projelere bakabilrsiniz. Ondan da aynı çekilde gsm modül kullanarak o hattı ararsınız fakat arkasıan dtm bağlayarak basılan tuşları kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***alper***

Merhaba arkadaşlar.
    cep telefpnu ile kontrolle ile ilgili olarak önce bir kaç sor sormak isitoyrum. Sorularımı cevaplarsanız daha detaylı olarak yardımcı olabilir. Bitirme projem bu konu üzerine.
    ilk olarak cep telefonu ile açma işlemi yaparken sadece arama (çağrı atarak) yaparak mı açacaksınız yoksa şifre vesaire girilecek mi? eğer sadece arama yapılacaksa kontrol için bir adet gsm modülü almanız yeterli. Bunda da öenmli olan şu olcaktır. Hiç kullanılmamış bir hat alınır ve o numara sadece ilgil kişilere verililr.
    eğer şifre girme olayına gireceksiniz onun için dtm kontrolü ile ilgili projelere bakabilrsiniz. Ondan da aynı çekilde gsm modül kullanarak o hattı ararsınız fakat arkasıan dtm bağlayarak basılan tuşları kontrol etmeniz gerekmektedir.

şifreye falan gerek yok ben sadece çağrı atarak açılacak şekilde istiyorum elinde varmı bunun şeması

• bu şekilde yaparsanız saglayıcıdan gelen bildiri mesajları ve alan bilgi mesajlarından da etkilenebilir
  • Merhaba evren onları süzebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: evren kılıç

bu şekilde yaparsanız saglayıcıdan gelen bildiri mesajları ve alan bilgi mesajlarından da etkilenebilir
  • tekrar merhaba.
    ilgiili konuda donanımdan çok yazılım öenmli. donanımsal olarak denetleyici ve gsm modül ve bir röle dışında hiçbirşeye ihtiyacın yok. yazılıma gelince o konuda sayfayı en yakın zamanda link eklmeye çalışçam. onu yardımcı olacağını düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: gizlimabedim

quote:

Merhaba arkadaşlar.

şifreye falan gerek yok ben sadece çağrı atarak açılacak şekilde istiyorum elinde varmı bunun şeması

• quote:

tekrar merhaba.
    ilgiili konuda donanımdan çok yazılım öenmli. donanımsal olarak denetleyici ve gsm modül ve bir röle dışında hiçbirşeye ihtiyacın yok. yazılıma gelince o konuda sayfayı en yakın zamanda link eklmeye çalışçam. onu yardımcı olacağını düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: gizlimabedim

quote:

Merhaba arkadaşlar.

yardımını bekliyorum

• Benim de bitirme projem aynen bu şekilde ama gsm modül/modem bulmak biraz zor gibi görünüyor. 2 gündür arıyorum TR'de satan düzgün bir yer bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek olursa çok mutlu olurum (IMEI'i kayıtlı):) Donanımsal ve yazılımsal olarak da abartılcak bir nokta yok 15 gün içinde çıkartılabilir gibi.
  • tv kumanda fılan yapılıyor ama programlarla

garaj kapısı açma:) değişik olur
  • İçinde modem olan bir cep telefonu da kullanabilirsiniz.
    (ben o şekilde yapmıştım.)
    quote:

Orjinalden alıntı: baatezuu

Benim de bitirme projem aynen bu şekilde ama gsm modül/modem bulmak biraz zor gibi görünüyor. 2 gündür arıyorum TR'de satan düzgün bir yer bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek olursa çok mutlu olurum (IMEI'i kayıtlı):) Donanımsal ve yazılımsal olarak da abartılcak bir nokta yok 15 gün içinde çıkartılabilir gibi.
  • bence cep telefonu ile ilgilenmen proje olarak bir çok bilgiyi gerektiriyor.
    işin basitçe çözmek istersen piyasadan uygun menzilli alıcı verisi al işini çok ekonomik olarak çözmüş olursun.
  • Arkadaslar eğer sadece arama ile kapı açılacaksa şunlar yeterli bence:

Bir adet titreşimli telefon, transistor, gecikme devresi (555 ile kurulabilinir), röle...

kullanılmamıs hat takılır tele,sadece aramalar için titreşim konulur.
    titreşim motorundan iki kablo cekilir dısarı, bu kabloyu pulse kaynagı olarak ister pic e ister mantık kapılarını acmak için verilir, logic 1 değerini saglaması iç.in, gerekirse pull-up dirençı eklenir,

Kolay gelsin,bu kadar eksik birsey varsa yazın beraber bu işi halledelim
  • arkadaslar siemens gsm modul avrupada 45 dolar yapmayın Allah askına kullanmadıgınız teli dediğim gibi kullanın proje maliyeti:

10 lira 3310 veya motorola c350,c450 vs.

5 lirada pcb için harcasan

bu işten max 20 lira ile kurtulursun

ama komplex seyler için modem(gsm modul alman lazım
  • aama uzaktan kumanda ile yapmak istersen ankara ulus konya sokakta tws433 rws433 alıcı verici çifti 10 lira hem daha fonksiyonel ama o zamanda code decoder encoder çifti yada pic kullanman şart
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.