Şimdi Ara

Cep Telofonunu Telsize çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nmt yani araçtelefonunu yazılım ve devrede değişiklik yapıp Telsize çevirebilirmiyiz?
    bende bir NOKİA650 FM özelliği olan araç telefonu var 7senedir kullanmıyorum
    ayrıca bu telefonu metal dedektörüne çevirmek mümkünmü hobi için.
    sonuçta bir telefon sinyal yollayıp almıyormu bundan yola çıkarak bu telefonu telsize veya dedektöre çevirebilirmiyiz. BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR FİKİR VERİRLERSE SEVİNİRİM

35 YAŞIMA GELDİM BİR BALTAYA SAP OLAMADIM ÇOCUKLUK YILLARIMDA BOZUK TEYP OYUNCAK VESAİRE
    ALETLERDEN ELEKTİRİKLİ ARABA MEKANİK OYUNCAKLAR YAPARDIM BU KONUDA ÇOK İYİİDİM AMA HER ŞEY EĞİTİMLE OLUYORMUŞ KENDİ KENDİME UĞRAŞTIM DURDUM ZAMAN KAYBI BU İŞDEDE GERİ KALDIM
    AMA HALA BİRŞEYLERDEN BİR ŞEY YARATMAK HOŞUMA GİDER ARTIK YALNIZ DEĞİLİM İNTERNET VAR.

• Deneyimli biri, olarak cevap vereyim saydıklarının hiç biri olmaz neden diye sorarsan özetle " yapısal uyumsuzluk " diyebilirim.
  • melih abi verdiğin cevaba teşekkür ederim
  • bu cihazların birbirine uyum sağlaması ve dediklerinin gerçeklelmesi için yapılan herşeyin biribiriyle bağıntısı olması lazım
  • sayın Elektronikci abiler eski ceptelofonunu telsize çevirme fikrini şöyle düşündüm telsizin çalışma prensibi
    sesi belirli bir frekans üzerinden radyo dalgası olarak yollayıp alıyor diye biliyorum Ceptelofonu da biraz farklı ama sesi kodlayıp belirli bir frekansda radyo dalgası olarak alıp vermiyormu? cep telofonunu yazılım ve
    frekansını değiştirsek acaba çalışmazmı diye düşündüm

Cep telofonundan dedektör yapma fikride şöyle Dedektör radyo dalgası üretip yolluyor rdalgası sert birşeye
    çarptımı geri dönüyor dedektör algılıyor diye biliyorum peki ceptelefonu sinyal üretir bu sinyali güçlendirme imkanımız var tabi bir dedektör taplası yapacaz buna şebeke koyacaz ee cep telofonu gelen sinyalı alacak ve burda cep telefonunun işlemcisini hafızasını ekranını en iyi şekilde kullanacaz bence en büyük sorun yazılım
    diğer adaptasyonlar fazla sorun olmaz diye düşünüyorum hele birde yazılımını iyi düzenlenirse cepten dedektörümüze farklı cisimleri tanıma ayarı bile yapılabilir diye düşünüyorum.TABİKİ BUNLAR BENİM HAYALİMDEN ÖTE BİRŞEY DEĞİL ANCAK TÜM TEKNİK DETAYLARI BİLSEYDİM BU İŞLE UĞRAŞIRDIM

NOT: HAYAL KURMAYI SEVERİM BAZI HAYALLERİMİ STEVEN SPİELBERG BİLE HAYAL EDEMEZ.

OKUYAN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR.

• İlk sorun için :
    bu kodlama olayı Bilmediğim bir dil ile yazılmış ve son derce karmaşık bir kodlamadır.Çözmek yüksek yazılım bilgisi ve teknoloji gerektiri.Bu arada çözen cihazlar var ama fiyatları malum.
    2. sorun için Eski bir Motorola Modeksan Cep Telefonu teknik servis çalışanı ( imzamdaki linki tıkla) olarak şunu diyeyim fikirlerin iyi ama inan uygulanması neredeyse imkansız Cep telefonlarının yapısını çok iyi bilen biri olarak dedim.
    Ama fikirlere devam bende böyle fikirler üretirim ama Terzi kendi söküğünü dikemezmi,ş hiç uğraşacak vakit bulamam.
  • melih abi itiraf edeyim bu fikirlerimin uygulanması zor olduğunu biliyorum
    bu fikirleri ortaya atmamın sebebi acaba elektronik bilgisi yüksek olan birisi bu işle uğraşıpda deneyimlerini benimle paylaşırmı diye umdum
    ama seningibi başarılı biriside zor olmaz diyorsa artık umudumu kestim
    FİKİRLERİMLE İLGİLENDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onun yerine baştan telsiz yapmak daha kolay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Onun yerine baştan telsiz yapmak daha kolay.

Bencede...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Onun yerine baştan telsiz yapmak daha kolay.

aynen
  • ONUN YERİNE YENİDEN TELSİZ YAPMAK DAHA KOLAY DİYEN ARKADAŞLARA CEVAP:EN KOLAYI HAZIR SATIN ALMAK! ALIŞMIŞIZ OKULDA KOPYA ÇEKMEYE HER ŞEYİN KOLAYINA ama kolay herşeyin ruhu yok bence benim telzize ihtiyacım olduğundan değil adı üstünde HOBİ! FARKLI DÜŞÜNMEK AYRICALIKTIR
  • quote:

Orjinalden alıntı: murhak

ONUN YERİNE YENİDEN TELSİZ YAPMAK DAHA KOLAY DİYEN ARKADAŞLARA CEVAP:EN KOLAYI HAZIR SATIN ALMAK! ALIŞMIŞIZ OKULDA KOPYA ÇEKMEYE HER ŞEYİN KOLAYINA ama kolay herşeyin ruhu yok bence benim telzize ihtiyacım olduğundan değil adı üstünde HOBİ! FARKLI DÜŞÜNMEK AYRICALIKTIR

Bence de ! ( Buradaki de ayrı yazılır.)
  • murhak sen sordun bizler fikirlerimizi ve bildiklerimizi yazdık .
    Ama sen yinede içinden geleni yap olmayacak bile olsa yine uğraş bu süreç sonunda gerçekten önemli deneyimler edineceksin bunlar elektronikte çok çok önemlidir.

Ben :
    Lehim yapmayı : hurda kartların üzerindeki malzemeleri söke taka
    Devre tasarlamayı : çalışmayan onca devreme
    Onarım yeteneğimi : onarırken bozduğum patlattığım ,elimde arızalanan onlarca cihaza
    Borçluyum
    boşuna denmemiş " deneyim yenilen kazıkların bileşkisidir" diye Denemedem bozmadan hayal kırıklığına uğramadan hiç bir şey öğrenilmiyor.
    Patron kimyagerine " Japonlar yeni bir yapıştırıcı bulmuş hemen sende üzerinde çalış daha kuvvetlisini yap " demiş Kimyager başlamış çalışmaya sonuda bitmiş sıra ilk test'e gelmiş........... Test sonucu dünyanın en kuvvetli yapıştırıcısı yerine en zayıf yapıştırıcısı olduğu anlaşılmış ama ne olmuş bütün bu uğraşlar boşunamı gitmiş HAYIR ne olmuş peki bu yapıştırıcı POST-İT mucidi kimyacı şimdi patent zengini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 1 Ocak 2006 13:04:48 >

• sanmıyorum dostum telsizin içindeki parçalar farklı cep telefonunun içindekiler farklı
  • bana sorarsanız cep telefonu telsize dönüş türülürr bende telefonla ilgilenen biriim ama illk defa burada duydum ama güzel bişey olur bende bunu denemeye çalışıcam bence cep tel. ana üntesini çıkartıp telsiz tel.e yerleştirip pc ye takıp usb den bide ona tanıtırsak olur gibi düşünüyorum ya sizzzz ama tel.lerin ünütesıni birbirinr uyması lazım tabiki e bu da şansın var demektirrr!!!

• arkadaslar aranızda halk bandı telsızle ugrasan varmı bılmem ama cep telefonuyla telsz arasında son model bılgısayarla 5 ytllık casıo saat kadar fark varr zaten bulunmuşş yuksek teknolojı malzemeyıı neden 15 sene oncesıne çevırelımkı ama cep telefonu kalıtesınde bı telsızz haberleşmesi saglarsan (beleş olacak telsız gibi) prim yaparr..
  • quote:

Orjinalden alıntı: oceans usta

arkadaslar aranızda halk bandı telsızle ugrasan varmı bılmem ama cep telefonuyla telsz arasında son model bılgısayarla 5 ytllık casıo saat kadar fark varr zaten bulunmuşş yuksek teknolojı malzemeyıı neden 15 sene oncesıne çevırelımkı ama cep telefonu kalıtesınde bı telsızz haberleşmesi saglarsan (beleş olacak telsız gibi) prim yaparr..
    ,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.