Şimdi Ara

KAPI ZİLİ DURMADAN ÇALIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
57.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evdeki zımbırtının içini açıp kablonun birini gevşettim ancak sustu. sonra denemek için, dışardaki zilin butonunu söktüm onun içinden de bir tane kabloyu gevşettim ama gene kesilmedi. aşağıdan zile basanda olmadı neden devamlı çalar bu zil? yardım ederseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bysmith -- 21 Ocak 2012; 19:42:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bysmith

quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Dış kapı önündeki zil butonları yağmurda ıslandığındada olabilir. Yaylı zil butonu takılı kalmadıysa ıslaklık varmı diye kontrol edin. Elektronik kapı zilleri düşük akımla çalıştığından kablolar veya buton ıslandığında çalışabilirler. Sonucu da yazın öğrenelim.
    Selamlar.

hocam dediğin gibi dış kapı önündeki zil butonu ıslanmış. dün akşam arıza vermeye başladı, sabahta apartmanın en alt katında bu zillere ait şalteri indirdim kaldırdım sorun çözüldü teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Bizim de başımıza geldi. Durmadan çalıyordu. Yöneticiye haber vermek için gittik. Onların ziline bastık. Ardından bizimki sustu onlarınki çalmaya başladı. Koşarak uzaklaştık :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kapı Zili Sürekli Çalıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kapı zilinizin durmadan çalması can sıkıcı ve rahatsız edici olabilir. Bu sorunun ardında yatan birkaç olası neden ve bunları çözmek için uygulayabileceğiniz basit adımlar şunlardır:

• Kapı Zili Takılı Kalmış: Zilin düğmesi sıkışmış veya takılı kalmış olabilir, bu da sürekli çalmasına neden olur.

• Kablosuz Zillerin Boş Pilleri: Kablosuz kapı zillerinin pilleri bittiğinde, yanlış sinyaller gönderebilir ve zil sürekli çalabilir.

• Elektrik Sorunları: Zile giden elektrik bağlantısında gevşek bağlantılar veya kısa devreler, sürekli çalmasına neden olabilir.

• Hava Koşulları: Şiddetli yağış veya rüzgar, zil kablosuna veya diğer bileşenlere zarar vererek sürekli çalmasına neden olabilir.

• Takılı Kalan Zili Kontrol Et: Zilin düğmesini inceleyerek sıkışmış veya takılı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse, düğmeyi temizle veya gerekli onarımları yap.

• Pilleri Değiştir: Kablosuz bir zil kullanıyorsan, pillerin bitmiş olup olmadığını kontrol et ve gerekirse değiştir.

• Elektrik Bağlantılarını İncele: Zile giden elektrik kablolarını gevşek bağlantılar veya hasar açısından kontrol et. Gerekirse, bağlantıları sık veya onar.

• Hava Koşullarını Göz Öünde Bulundur: Şiddetli hava koşulları kapı zilini etkileyebileceğinden, yağış veya rüzgar sırasında zil sürekli çalıyorsa hava koşullarını göz önünde bulundur.

• Zili Sustur: Sorunu hemen çözemiyorsan, elektrik bağlantısını keserek veya pili çıkararak zili geçici olarak susturabilirsin.

• Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra kapı zili hala sürekli çalıyorsa, profesyonel bir elektrikçi veya tesisatçıdan yardım alman gerekebilir.

Bu adımları uygulayarak, sürekli çalan kapı zilini onarabilir ve evinin huzurunu geri getirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam zil pilli mi ?
  • hocam kutunun içinde pil falan görmedim. pilli pilsiz derdi nedir bunun..
  • butonlar sert basıldıklarında bazen takılabiliyorlar. kapının önündeki ve girişteki butonları kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Dış kapı önündeki zil butonları yağmurda ıslandığındada olabilir. Yaylı zil butonu takılı kalmadıysa ıslaklık varmı diye kontrol edin. Elektronik kapı zilleri düşük akımla çalıştığından kablolar veya buton ıslandığında çalışabilirler. Sonucu da yazın öğrenelim.
    Selamlar.

hocam dediğin gibi dış kapı önündeki zil butonu ıslanmış. dün akşam arıza vermeye başladı, sabahta apartmanın en alt katında bu zillere ait şalteri indirdim kaldırdım sorun çözüldü teşekkürler...
  • Bizim de başımıza geldi. Durmadan çalıyordu. Yöneticiye haber vermek için gittik. Onların ziline bastık. Ardından bizimki sustu onlarınki çalmaya başladı. Koşarak uzaklaştık :)
  • Kunuyu hortlataraktan;

Son mesajdaki arkadaşın durum mevcut bizde. Geçici olarak ne çözüm bulabiliriz? Yarın sabaha halledilecek elektirkçi gelecek ama yarına kadar biri zile basarsa, bir daha susmuyor şalteri kapayana kadar.

Yardım ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: aropiko

Kunuyu hortlataraktan;

Son mesajdaki arkadaşın durum mevcut bizde. Geçici olarak ne çözüm bulabiliriz? Yarın sabaha halledilecek elektirkçi gelecek ama yarına kadar biri zile basarsa, bir daha susmuyor şalteri kapayana kadar.

Yardım ???

Zili sökün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bela biseymis bizedd oldu hoparlorun kablosunu kestim kurtuldum gelen kapiya vursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _LegendLord_ kullanıcısına yanıt
    Kaç dakikadır hunharca gülüyorum yaaa

• Konuyu baya hortlatıyorum ama şuan aynı sorundan müzdaripim. Siz sorununuzu nasıl çözdünüz o zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcangoktas

Konuyu baya hortlatıyorum ama şuan aynı sorundan müzdaripim. Siz sorununuzu nasıl çözdünüz o zaman?
    Apartman girişindeki zil butonları kuruyana kadar zili sökün.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Neredeyse 2 aydır sorunum devam ediyor. Evimdeki zili söktüm mecbur fakat hala sorun aynı şekilde. Islaklık olsa şimdiye kesin kururdu zaten. Sebebi ne olabilir, fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcangoktas

Neredeyse 2 aydır sorunum devam ediyor. Evimdeki zili söktüm mecbur fakat hala sorun aynı şekilde. Islaklık olsa şimdiye kesin kururdu zaten. Sebebi ne olabilir, fikri olan var mı?
    Aşağıdaki zil butonlarını sökün içini açınca muhtemelen küflenmiş göreceksiniz temizleyip geri takın. Kontak spreyide kullanabilirsiniz.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim bunu. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hort. Olay benim de başıma geldi zil pilli ve herhangi bir pas kir ibaresi yok yenisini almak dışında çözüm var mı ?

• bende yazayım yağmur yağıyor şimşek çakıyor zil çalmaya başlıyor zil butonuna basan felan yok. kabloları ayırıyorum zil hala çalmaya devam ediyor pili sökünce duruyor.

var mı çözüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.