Yazılış konyak, okunuş kanyak şeklindedir, inceltme olayından dolayı o. Bizde konyak ya da kanyak olup olmadığını bilemem de Rusça'da konyak diye yazılır kanyak diye okunur, saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Ted Mosby
quote:
Orijinalden alıntı: Holy Templar
quote:
Orijinalden alıntı: -Pisagor-
Konyak olmasın o
kanyak doğrudur ruslar zaten hep kanyak der
Yazılış konyak, okunuş kanyak şeklindedir, inceltme olayından dolayı o. Bizde konyak ya da kanyak olup olmadığını bilemem de Rusça'da konyak diye yazılır kanyak diye okunur, saygılar.
hocam ikimizde aynı şeyi söylemişiz işte kanyak diye okunuyor demişiz.saygı bizden
quote:
Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Alışveriş merkezlerinde ve D&R gibi bazı mağazalarda, zippo satan yerlerde bundan satılıyor ama alıp napcan. Bir defa içki heryerde kokar, arkadaşların şarapçı filan der, boşver.
Dersaneye bira, rakı içip gittim hocalar fena baktı ama bir şey demediler. O gün zaten sağıma soluma çarptım. Ama içkinin tozunu fazla kaçırdım.
TOZU dumana katmışssın gardaaaşş
Tozunu kaçırmak??
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ted Mosby
quote:
quote:
Konyak olmasın o
kanyak doğrudur ruslar zaten hep kanyak der
hocam ikimizde aynı şeyi söylemişiz işte kanyak diye okunuyor demişiz.saygı bizden
Ama yazılışından dolayı konyak diye geçmiş, google'da kanyak diye arattım konyak diye düzeltti.
quote:
Konyak olmasın o
Türkçesi kanyak ta oluyor konyak ta ingilizcede cognac olduğu için cognac diyor her ikiside olur
İsmi fransızcadan geliyor hatta öyle bir yer varmış fransada ve fransızca okunuşu da konyak şeklinde
+ bilgi vereyim :) fransızcada --gn birleşimi --- ny olarak okunur
cognac --konyak signal ---sinyal
quote:
Orijinalden alıntı: 0LD-CiTy
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Alışveriş merkezlerinde ve D&R gibi bazı mağazalarda, zippo satan yerlerde bundan satılıyor ama alıp napcan. Bir defa içki heryerde kokar, arkadaşların şarapçı filan der, boşver.
Dersaneye bira, rakı içip gittim hocalar fena baktı ama bir şey demediler. O gün zaten sağıma soluma çarptım. Ama içkinin tozunu fazla kaçırdım.
toz içki nereden bulabiliriz bende denemek istiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme