arkadaşlar cepten çektiğiniz mesajlar da kullandığınız ç , ğ , İ (büyük i), ı (küçük ı) , ö , ü gibi türkçe karakterler özellikle yabancı servis sağlayıcılarda tek ekranda yazdığınız 160 karakterlik tek mesajı 70+70+20 karakterli olmak üzere 3 ayrı mesaj olarak algılayıp (servis sağlayıcılardaki teknik bir sorundan ötürü) faturanızı kabartabilir.........
tmm saol da artık bunu 10 yaşındaki çocuk blio
Evet bu sorun özellikle işletim sistemli telefonlarda başından beri problemdi .. Sanırım herkes bilgilenmiştir zaten -Yazma dilini ingilizce yaparak -Türkçe karakter kullanmayarak ..
ben 9 yaşındayım daha yeni öğrendim....:-)) bilmeyen arkadaşlar olabilir diye forum da paylaşayım dedim...
her telefonda ve operatörde oluyor mu bu...yoksa sadece bazılarında mı...
quote:
Orjinalden alıntı: niste10
her telefonda ve operatörde oluyor mu bu...yoksa sadece bazılarında mı...
avea ve turkcellde oluyor ama telsimi bilmiyorum
hiiii...oğlum benim aveada durup dururken kontör gidiyordu yoksa bundan mı...
herşey insanlar için
ya iyi de Ö, ö, Ü, ü, Ç(büyük olanı) bunlar zaten kullanılıyodu. bunları da mı kullanmıcaz? ulan telefonu deiştirdik, gönderirken abi özel karakter(ı, İ, Ğ, ğ gibi) kullandın 2 tane göndercem filan diye uyarıyo, tamam diyip siliyom o karakterleri. ama ö ü filan uyarmıyo. bunlar da yine 2 mesaj mı gidiyo? anam öyleyse yandık faturaya giricek o zaman.
Telsimde de oluyor.Operatorle alakası yok.Sanırım benimki tüm 7610larda böyle.
quote:
Orjinalden alıntı: Negative®
Evet bu sorun özellikle işletim sistemli telefonlarda başından beri problemdi .. Sanırım herkes bilgilenmiştir zaten -Yazma dilini ingilizce yaparak -Türkçe karakter kullanmayarak ..
yazma dilini türkçe yaparsak t9 da problem ve gecikmeler olur yazarken katkı olarak söyleyeyim....sevgiyle
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme