< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
CEPTETEB [ANA KONU] (429. sayfa)

-
-
Evet dövizle ekstre şu durumda daha mantıklı. O da çok ideal değil aslında, ya döviz artışından etkilenmemek için ekstre gününden önce döviz alıp kenara koymanız gerek ya da ekstre ödeme günündeki kurdan alış yapmaya razı olmanız ama şu fahiş kurla alışveriş yapmaktan her türlü iyidir tabii. Ben bundan sonra mecbur olmadıkça dövizle alışverişlerde cepteteb'i kullanmayacağım. Genelde Vakıfbank kullanıyorum ve hafta sonları bile makul bir kur kullanıyor.
-
TEB FX’in kurları en iyisi değil ama genellikle çok pahalı olmuyor. Zaten bankamatikten de döviz yatırabiliyorsunuz. TEB’in en iyi olduğu taraf, EUR ekstresi sunması. QNB gibi bankalarda sadece USD ekstresi var.
Kurları en iyi banka bence N Kolay. TEB en azından diğer bankalar gibi 60-70 kuruş farkla satmıyor da 10-15 kuruş fark koyuyor. Ufak harcamalarda pek sorun yaratmıyor ama büyük harcama varsa N Kolay’dan göndermek daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence de Nkolay Fx daha mantıklı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otomatik kur dönüşümünde Getir çok iyi. Bir gün önceki TCMB kapanış kurlarını kullanıyor. Ben EUR harcamalarım için her zaman kenarda EUR tutuyorum. Günlük olarak da belirli bir miktar aldığım için sorun yaratmıyor. Kart ödeme gününe kadar vadesi çoktan dolmuş oluyor fakat kenarda ayrılan döviz yoksa ve kartı ödemek için son gün USD/EUR alacaksanız durum daha kötü olabilir. Kurların ne olacağı belli olmuyor. Alışveriş günü döviz almak, kuru garantilemenin tek yolu oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 10 Mart 2025; 14:19:29 >
Oradan da en az masrafla para çekmenin yolu UPTION. Bu kadar uğraştırmadan aktarabilseydik keşke. SEPA sistemi çok güzel ama bizde yok.
burdan aldığınız dövizi başka bankaya aktarmanın veya çekmenin kolay yolu varmı yoksa illa aktif banka gitmek zor . ben de o yuzden teb fx kullanıyorum . diger bankalara göre daha iyi kur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flaminks09 -- 10 Mart 2025; 14:24:51 > -
arada kesilen komisyonlarla kafa kafaya gelir sanırım.
-
Benimde onfx'de kaldı yüklü döviz. Hsbc'e aktarmak istiyorum ama Swift olacak o da. HSBC fiziki almıyor. Nkolay fx aslında en iyi fiyatları veriyor. Buraya da taşıma yapılabilir. Döviz taşıma ile ilgili detaylı bilgi alacağımız yer de yok. Detaylı bilgiye sahip değilim.
saol hocam. karışıkmış. döviz bürosu daha iyi sanki
-
ben dövizi teb fx den alıyorum ama en pratik ve uygun kur ile başka yerden alıp havale ile gönderilebilecek biryer varsa herkes için daha mantıklı olurdu. 3 4 platformda para gezdirmek ne kadar mantıklı bilemedim
-
Vakıfbank maaş hesabı havale ücreti yok. Bu durumda on hesaptan veya HSBC üzerinden dolar hesabı Nkolay'a gönderme yolu uption oradan da Midas mı? Tesekkurler.
hocalar milyon dolarlık döviz almıyorsanız birkaç kuruş fazla vermenin çok da zarar ettireceğini düşünmüyorum ben açıkçası.
yurt dışında alışverişi zaten uygun fiyatlı yapıyoruz, genellikle euro alışverişlerimi 40 ile çarpıyorum düz hesap, yine de uyguna geliyor, 38-39 dan kaç denk gelirse aynı gun euro yu hesaptan alıp kart ekstresi zamanı ödüyorum.
bu kadar uygulamada parayı gezdirmek de uğraştırıcı geliyor bana açıkçası.
-
Burgan'da Das fonunda. Das fonundan çıkıp Nkolay üzerinden ons/gümüş almak istiyorum. Hsbc'e bu şekilde ama TL'ye geçme durumunda en iyi döviz fiyatı ve ons/gümüş alım makası en iyi Nkolay fx. Tesekkurler bu bilgiler altın değerinde.
Hocam böyle şeyleri buraya yazmasanız daha iyi olur :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X