Şimdi Ara

CERATO 60.000 KM BAKIMI-DEĞİŞEN PARÇALAR VE FİYAT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracı dün sabah bırakmıştım.bugün öğlen teslim aldım.

ayrıntıları akşama eve geçince, fatura örneği ile birlikte,bazı resimlerle ve değişen parçaların bilgisini burada sizlerle paylaşacağım.

görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 21 Ocak 2011; 14:29:07 >

• evet arkadaşlar ancak yeni gelebildim.

2008 model kia cerato 60.000 km bakımı için ayrıntılar.

öncelikle BURSA KİA ŞENTÜRKLER SERVİSTEKİ tüm çalışanlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

keşke hepinizin imkanı olsada ceed ve ceratolarınızı burda bakıma sokabilseniz farkı anlardınız.neyse gelelim konuya;

öncelikle motor yağını; MOBİL SUPER 2000 X1 DİESEL 10W-40 olarak kendim aldım.çelik motor cerato ve ceedlere 10w-40 öneriyor aklınızda olsun.

5 litrelik yağın hesabı bana 60 tl.

bakım ücreti işçilik dahil toplam: 350 tl (işçilikte iskonta yapıldı 50 tl kadar)

ayrıca servise gönderdiğim 1 tepsi antep fıstıklı baklavada:110 tl

bana 60 bin km bakımı totalde: 520 tl ye geldi.beklediğimin çok altında bir rakam bu onuda belirteyim.

değişen parçalar:

1- Aracın turbosunda bu kış mevsiminde özellikle motor soğukken zırıltı şeklinde bir ses gelmeye başlamıştı.

aracı bakıma turbo balansı bozulmuş olabilir bakalım dediler.hemen sabah orda baktılar ve değişim kararı aldılar.

garantisinin bitmesine 1 ay var aracımın.ama adamlar nemi yaptı?

çelik motoru arayıp TURBOYU garantiden değiştirme kararı çıkarttılar.yanlış duymadınız arkadaşlar.

garantiden turbosu değişti aracın.fiyatını veriyorum normalde turbonun-->1650 tl miş.

arabamın şu anda sıfır km bir turbosu var ve bu akşam inegöl-bursa arası yaptım gidiş dönüş 100 km toplam.

motor inanılmaz şekilde sessizleşmiş.sanki araç sıfır km gibi şu anda.

aracın eski ivmelenmesi şu anda, turbo yeni olduğu için yok.servis bunu belirtti zaten 1-2 hafta içinde turbo iyice yağlanmaya başlayınca eski motorun ivmelenmeside

gelecektir merak etmeyin dediler.

2- Tüm hava-mazot-yağ-polen filtreleri değişti.

3-Egzoz manifoltundaki KURUMLARI temizlemelerini söylemiştim.normalde bu 90.000 km de yapılıyormuş.ancak ben önceden yaptırmıştım iyikide yaptırmışım.

aracı ilk aldığım günden bu yana hep aynı OPET bayisinden eurodizel alıyorum.kurumlar geçiş borularının ortasına kadar tıkamış.

tabiki buda çekişten düşürerek yakıt tüketimini arttıyordu.çünkü bu aralar aracım ortalama 6.0 gösteriyordu.demekki bundanmış.

çünkü bu akşam bilenler bilir, bursadan inegöle giderken dik rampalar vardır.orda çok rahat bir şekilde hiç banamasın demeden arabayla 120 km ile çıktım o rampaları.

sizlerede mutlaka bu 60 bin bakımında kurum temizletme olayını öneriyorum.

4-Şanzıman yağını kendi isteğimle değiştirttim.normalde buda 90 bin kmde değişiyor.ancak vites geçişleri artık biraz sertleşmeye başlamıştı.

bununda faydasını bugün arabayı kullanırken gördüm.şu anda vites geçişlerinde en ufak bir ses kalmadı.

bilirsiniz bizim ceratolar ikinci vitesten birinci vitese biraz zor geçerdi.şu anda öyle bir şey yok.

5-egzoz emme monifolt contası değişti.

6-karterdeki motor yağı tıpası değişti.

7-cerato ve ceedlerdeki kronik sorun olan ön camın ordaki plastik ile sileceklerin altındaki tırnaklı plastiklerin arasının boşalması ve gevşemesi ile oluşan ses bende

20 bin km den sonra tekrarlamaya başlamıştı.onuda tekrar söktürüp iyice temizlettim sonrada tinerli bezle silip kuruladıktan sonra tekrar siyah slikon ile orasını

doldurarak boşluğu kapattılar.resimlerini aşapıya koyuyorum.

8- Rot ve balans ayarları yapıldı tekrar.

9-araç iç ve dış ayrıntılı temizlik yapılarak teslim edildi.

Böyle araç sevilmezde ne yapılır?

60 bin bakımı bile bu kadar tutuyorsa gerisini diz düşünün artık!!!

umarım faydalı olmuştur bu bilgiler sizlere.sağlıcakla kalın.

RESİMDEKİ: CERATOMUZUN YENİ TAKILAN VGT TURBOSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 22 Ocak 2011; 21:26:37 >

• İŞTE KARŞINIZDA MEŞHUR KRONİK SORUNUMUZ OLAN SİLECEKLERİN VE ÖN CAMIN ALTINDAN BİR SÜRE SONRA BOZUK YOLLARDA SİNİR BOZUCU SES YAPAN

YERİN KENDİSİ.BÜTÜN ÖN SİLECEKLER,ALTINDAKİ PLASTİKLER VE LASTİK SÖKÜLDÜKTEN SONRA GERİYE ÇIKAN ALAN.

ÖN CAMIN EN ALTINA DİKKAT EDİN.SONRADA ORTADA ASILI GİBİ DURAN SİYAH RENKLİ SLİKONUN ÇEKİLDİĞİ METAL TUTANAĞI GÖRÜYORSUNUZ.

• BUDA AYNI ALANIN SÜRÜCÜ TARAFINDAKİ GÖRÜNTÜSÜ.

• Paylaşımlar için teşekkürler. Süper olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inimicus

Paylaşımlar için teşekkürler. Süper olmuş.

ne demek hocam rica ederim.

60 kişi okumuş yazdıklarımı ama bende ne zaman bi teşekkür eden çıkar diye merak ediyordum :) saol eksik olma.

bu forumdaki bir çok insan artık,kendi işimi halledeyimde, başkasının sorunundan banane modlarına girdiği için

hakikaten üzülüyorum.

ben en azından başıma gelenleri ve çok iyi bir kia servisine sahip olan bursa şehrinden sizlere, servisin bana

anlattıklarını ve kendimin çözümünü bulduğu şeyleri yazarak herkese yardımcı olabilmeye çalışıyorum.

sağlıcakla kalın...

not:BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUMKİ HERKES OKUSUN DİYE.

ALLAH AŞKINA ARTIK ŞU CERATO VE CEEDLERİN ÖN CAMIN ORDAN TIKIRTI SESİNİN SEBEBİNİ SORUP DURMAYIN.

RESİMLERİNE KADAR HERŞEYİ KOYDUM.NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİDE YAZDIM.

LÜTFEN OKUYUN.TEŞEKKÜRLER.

• Teşekkürler paylaşım için. Bizim Cee'd daha 1000 km de ama en azından sorun baş gösterirse nereye bakacağımı öğrendim artık. Yalnız keşke bu bilgiyi farklı bir başlık altında paylaşsaymışsınız. Cerato 60.000 bakımı herkesin bakmayacağını düşünüyorum çünkü. Zira Cee'd forumuna yazmasanız benim dikkatimi hiç çekmezdi. . Tekrar teşekkürler
  • Hocam paylaşımların için çok teşekkür ederiz.Bizimde bu tıkırtı başladı malesef :S Bu yaptıklarınızı servise söylesem yaparlarmı acaba ?
  • servis bu tip işleri yapmak için var.

adamlara, birde sorunun nerde olduğunu bile gösterecek resimler bile var artık elinize.

daha ne olsun...
  • Doğru söylüyorsunuz.Bu bilgileri bizlere veriyosunuz teşekkürlerimi sunuyorum size.
  • paylaşım için teşekkürler
    2006 cerato otomatik vites arabam var 3 ay oldu alalı 60.000 de.
    şu an için öle bir ses yok inşallahta olmaz, olursa ne yapılacağını biliyoruz teşekkürler.
  • bekir hocam bu arabanın piri onun yazdıklarını okuyorum sanki araba tamircisi gibi herşeyden anlamaya başladım
    hacam herkese yardım ve paylaşımların için çok teşekkür ediyorum okuyupta etmeyenler adına da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.