kasarcık kardeş daha önce başına geldiği için sana danışmak istiyorum arabayı ilk aldığımda bir depo ile kaçkilometre yapacağını ölçmek amacıyla uzun süre (uzun yolda)mazot almadım,yol bilgisayarı daha 70-75 km gider şeklinde bi istihbarat vermesine rağmen o anda mazotum bitti ve bende tesadüfen orada bulunan bi istasyondan(euro diesel olmadığı için )normal motorin aldım.aldıktan hemen sonra motor ikaz lambası yandı.ertesi gün söndü.herneyse,servisi aradım ve bana ''kia da yakıt algılayıcıların depoya sıfır olmadığını biraz yukarda bırakıldığını''söylediler. Sence bu sayede depodaki mazotun o dediğin nedenden dolayı tamamen bitmesini engellemek olabilir mi amaç?eğer öyle değilse,yol bilgisayarı ne iş yapar?
evet tedbir icin sensoru yukarda tutmuslar.bende 110-125 km kala isik yaniyor. aslinda dedigin dogru. bilgisayarin pek faydasi yok. sadece km duserken ne kadar tukettigini tahmini olcuyorsun.isterdimki yakit tuketimini anlik lt olarak verseydi.daha faydali olurdu. bu elestiri konusu olmustu.ileride bir firsat dogarsa yazilimini degistiririz.benim acemiligime gelmisti,60 km gosteriyordu.arac stop etti.cekiciyle servise gittik.depo,filtreler temizlendi.allahtan enjektorlere birsey olmamis.usta cok sanslisiniz dedi.ben 100 kmnin altina hic dusmem.sizde oyle yapin.saygilar.
Yeni cerato 39.000 lira civarında fiyatla nasıl satılacak merak ediyorum , ben 2005 yılında comfort modelini 28.750 almıştım ve bu fiyata böyle araba hakikaten mantıklıydı ama 39.000 liraya ne kadar mantıklı olur tartışılır ... Önce bi çıksın adam gibi testleri yapılsın da ...
en ust modeli o fiyata olur ancak.fiyat rekabeti yine korunur diye dusunuyorum.belkide daha asagida olur.saygilar.
Sağolun arkadaşlar. Dogan7 hocam gerçekten 120 ile giderken bile araç sanki çok yavaş gidiyormuş izlenimi veriyor, gözümü göstergeden ayırmıyorum dikkat etmeli. Kasarcik hocam anlattıklarınızın aynısını servisteki arkadaş da anlattı. Lastikler 30 olarak verilmişti, onlara da bakayım. Daha arabayı şöyle doğru dürüst inceleyemedim bile. Arabanın yanında arkadaş bana seslendiği halde camı açmadan duyulmuyor. Gerçi zaman içinde yalıtım malzemesi belki özelliğini kaybeder. Aracın yalıtımı çok hoşuma gitti. Yol bilgisayarı olayı çok zayıf gerçekten. Tek işe yarar yanı dijital km sayacı kısmı galiba. Depoyu fulleyince yapılabilecek km 580 km idi. 100 km gittim yine 580 gösteriyor. Neyse idare idicez artık. Bir de asıl merak ettiğim direksiyon sistemi elektro hidrolik mi acaba. Sanki park ederken biraz sert gibime geldi. Belki de lastik havalarına bakmam gerekli. En azından Palio dan biraz daha hafif olmasını beklerdim. Ayrıca 120 ile giderken biraz sert olması gerekir sanki. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba? Yeni makyajlı modele gelince bu gidişle yılbaşından önce gelir. Çünkü zaten bayiler ellerindeki stokları bitirmek üzereler. 4 bin ytl zamlı gelse bile donanım seviyesi de biraz değişecek galiba. Birde üstüne 1582cc 117hp 265nm torklu dizel ve 1591cc 121hp 156nm torklu benzinli motor seçenekleri de eklenince cazibesi daha da artacaktır diye düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Tergener
Sağolun arkadaşlar. Dogan7 hocam gerçekten 120 ile giderken bile araç sanki çok yavaş gidiyormuş izlenimi veriyor, gözümü göstergeden ayırmıyorum dikkat etmeli. Kasarcik hocam anlattıklarınızın aynısını servisteki arkadaş da anlattı. Lastikler 30 olarak verilmişti, onlara da bakayım. Daha arabayı şöyle doğru dürüst inceleyemedim bile. Arabanın yanında arkadaş bana seslendiği halde camı açmadan duyulmuyor. Gerçi zaman içinde yalıtım malzemesi belki özelliğini kaybeder. Aracın yalıtımı çok hoşuma gitti. Yol bilgisayarı olayı çok zayıf gerçekten. Tek işe yarar yanı dijital km sayacı kısmı galiba. Depoyu fulleyince yapılabilecek km 580 km idi. 100 km gittim yine 580 gösteriyor. Neyse idare idicez artık. Bir de asıl merak ettiğim direksiyon sistemi elektro hidrolik mi acaba. Sanki park ederken biraz sert gibime geldi. Belki de lastik havalarına bakmam gerekli. En azından Palio dan biraz daha hafif olmasını beklerdim. Ayrıca 120 ile giderken biraz sert olması gerekir sanki. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba? Yeni makyajlı modele gelince bu gidişle yılbaşından önce gelir. Çünkü zaten bayiler ellerindeki stokları bitirmek üzereler. 4 bin ytl zamlı gelse bile donanım seviyesi de biraz değişecek galiba. Birde üstüne 1582cc 117hp 265nm torklu dizel ve 1591cc 121hp 156nm torklu benzinli motor seçenekleri de eklenince cazibesi daha da artacaktır diye düşünüyorum.
Tergener arkadaşım direksiyon elektrik kontrollü değil. Normal hidrolik direksiyon. Yol bilgisayarındaki verilerde doğru. Çünkü anlık yakıt tüketimin mesela 9 , fulleyince 580 e tekabül ediyor ama sen anlık yakıt tüketimini 6 ya düşürünce ne oluyor , 580 km lik rakam azalmıyor ama 9 dan fazla olsaydı azalırdı. Anlatabildiysem ne mutlu bana
Yani karadüzen yakıt tüketim tahminine devam; Depoyu fulle -> Km sıfırla -> Gez Gez Gez -> Depoyu fulle -> Kaç para ve kaç litreye doldu bak (Alınan yakıtın litresi X 100) / Gezilen km = 100 km deki tüketim Verilen para / Gezilen km = Senin kaç yakıyo
arkadaşlar bende cerato almayı planlayan ama ayrıntı olan bölümü ($) uzuuun bir süre sonra halletmeyi düşünen bir araba sevdalısıyım.Hayırlısı ise olsun deyip 2 yıllık süreci sizlerin yazılarınızı nasipse takip ederek tamamlayacağım gibi. Tüm kullanıcılara Allah'tan kazasız ve belasız günlerde kullanmaları dileğiyle...
maazsalman kardeşim inşallah o durumlarını ayarlarsın ve dilediğin otomobile sahip olursun ben sana eğer cerato yu ciddi olarak düşünüyorsan bayiilerin ellerinde kalan 2006 stokları erimeden alabiliyosan almanı tavsiye ederim çünkü o şekilde ciddi bi indirim de yaptırabilirsin,işlerini ayarladığın anda ülkenin pek çok yerindeki bayiiyi ara ve fiyat al.ben öyle yaptım,ciddi olduğumu anladıklarında peşpeşe onlar beni aradılar ve kendi tekliflerini ilettiler,sonunda iyi olduğuna inandığım bi fiyata advance i aldım,biraz kastım şartlarımı gerçi ama olsun pişman değilim şahsen,bu adreste de gerçekten faydalı bilgilere ulaşabilirsin,aramızda gerçekten bilgili arkadaşlar var,sevgiler...
arkadaşlar sabah inşallah araba almaya gidiyorum ama bayi ile hiç pazarlık yapmadık sizce confort modeli beyazrenk peşin para kaç lira tutar indirim yaparlar mı?
istanbuldan alacak isen, yardimci olayim.
malasef orası bana çok uzak kayseriden alacam
elini cabuk tut, stoklar bitiyormus
bi çok bayide kalmamış zaten hemen hemen bütün bayilere telefon edip sordum
peki ne yapacaksin,kapora verip ayirttinmi?
musau kardeşim daha önce de demiştim ama ben yaklaşık 3 hafta önce advance hb'yi 32.500 e aldım örnek gösterebilirsin. Aynı zamanlarda mersin bayii sedan comfort için 32 000 teklif etti zaten liste fiyatı 32 750!ben advance için liste fiyatından (35 100) 2.600 ytl indirim yaptırmış oldum sen de ona göre pazarlığını ya derim...(hatta kayseri bayiindeki bir bayan satış temsilcisi ''o fiyata bulduysanız kaçırmayın'' demişti.
Hocam 31 - 31.5 tan fazla vermemeye çalış. Malesef Kia da peşin para silahı pek etkili değil. Belki uğraşırsan 30.5 e kadar inerler. Haziran sonunda İstanbul-Halkalı daki bayi 30 a elindeki son lacivert comfort u verecekti ama bizim para denk değildi. Neyse şimdiden hayırlı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: musau
arkadaşlar sabah inşallah araba almaya gidiyorum ama bayi ile hiç pazarlık yapmadık sizce confort modeli beyazrenk peşin para kaç lira tutar indirim yaparlar mı?
arkadaşlar arabayı aldım 32 000 ytl park sensörü taktılar
Hayırlısı olsun hocam. Güle güle kullan. Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin kardeşim güle güle kullan...