Şimdi Ara

ÇEŞME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumartesi günü 5 arkadaş çeşmeye gidelim dedik. Ulaşım yönünden sorun yok kendi aracımızla gidicez. Daha önce giden veya orada yaşayan arkadaşlar bize önerilerde bulunabilir mi? En güzel, hareketli plajlar hangileridir? Birde havalar nasıl orada :) Her türlü öneriye açığız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bir İzmirli olarak çeşmeye her yaz giderim. Mekan olarak kesinlikle Marrakech' e uğrayın. Plaj olarak ise Altınkum soğuk ama hareketlidir. Sakindir. Fazla dalga olmaz. Öneririm. Ancak Tam ters istikametinde Pırlanta plajı var. Suyu harikadır. Ancak dalgalı olduğu zamanlarda zevkten çok eziyet çekersin. İkisine de gidin derim kısaca. Çeşme merkezde Sakızlı dondurma yiyin mutlaka. Çeşme kalesini gezin. Çarşıda 3-4 tur atın. Çiftlikköy' ün 2 km ilersinde ki Sunshine Club' a mutlaka uğrayın. Ayrıca Alaçatı' yı kesinlikle es geçmeyin. Başlıbaşına mekandır Alaçatı. Şimdilik önerilerim bu kadar merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin. İyi eğlenceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Las_Vega$

Hocam bir İzmirli olarak çeşmeye her yaz giderim. Mekan olarak kesinlikle Marrakech' e uğrayın. Plaj olarak ise Altınkum soğuk ama hareketlidir. Sakindir. Fazla dalga olmaz. Öneririm. Ancak Tam ters istikametinde Pırlanta plajı var. Suyu harikadır. Ancak dalgalı olduğu zamanlarda zevkten çok eziyet çekersin. İkisine de gidin derim kısaca. Çeşme merkezde Sakızlı dondurma yiyin mutlaka. Çeşme kalesini gezin. Çarşıda 3-4 tur atın. Çiftlikköy' ün 2 km ilersinde ki Sunshine Club' a mutlaka uğrayın. Ayrıca Alaçatı' yı kesinlikle es geçmeyin. Başlıbaşına mekandır Alaçatı. Şimdilik önerilerim bu kadar merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin. İyi eğlenceler

hocam merhaba. ben uzun yıllardır izmire gitmedim (küçükken gitmiştim ama fazla hatırlamıyorum) ve kısmetse hafta sonu eşimle izmire geleceğim izmir'de merkezi, çeşmeyi ve kuşadası vb. yerleri gezme niyetim var. izmir merkezi az çok hatırlıyorum ama çeşme ve kuşadası hakkında hiçbir bilgim yok

önceliklikle İzmir kordona oradanda karşıyakaya gitmek istiyorum. ama aracımı o civarda park edebileceğim iyi ve güvenli otopark önerin olursa memnun olurum. çünkü merkezde 5-6 saat kalacağım için aklım aracımda kalmasını istemem ayrıca kordon yada karşıyakada iyi bir kumru nerede yiyebiliriz.

çeşme uzak olduğu için başka bir gün öğlen gibi oraya varmayı düşünüyorum ve akşama kadar orada kalırım ama çeşmede 5-6 saat boyunca neler yapabilirim? nereleri gezebilirim? deniz çok soğuk değilse 1-2 saat için denize girebileceğim plaj varmı mümkünse halk plajı olsun 1-2 saat için dünyanın parasını vermek istemem! ayrıca çeşme merkez haritadan gördüğüm kadarıyla kalenin ve marinanın olduğu yer midir?

Kuşadası hakkında bilgin varmı bilmediğim içini sormak istedim.Eğer bilgin varsa çeşme için sorduğum sorular kuşadası içinde geçerli

• Hocam öncelikle şimdiden ailenle beraber keyifli seyahat dilerim. Sorularına gelecek olursak; benim önerim Konak merkezde İZELMAN açık ve kapalı otoparkları var. Belediye kontrolünde otoparklar bunlar. Oldukça güvenli. Zaman zaman bende aracımı buraya bırakıyorum. Aracını buraya bırak derim. Daha sonra Kordon' da yürüyüşe çıkabilirsin. Kordon ile otopark arası max 200 Metre. Kordon' da yol boyunca çeşitli restaurant ve cafeler vardır. Fiyatları ortalama aynı. Gözüne kestirdiğin bi yerde mutlaka otur derim. Çay, kahve alkol alıyorsan alkolünü yudumla denize karşı. Tabi daha sonra araç kullanacaksan senin bileceğin iş Eee dediğin gibi İzmir' e gelipte kumru yememek olmaz. Kesinlikle tavsiyem Kumrucu Şevki' dir. Hem en güzel kumruları yapar hem de fiyatı uygundur. Ayrıca İzmir'de pek çok yerde şubesi vardır. Kordon'da sahil şeridinde şubesi var, kime sorsan gösterir. Yürüyüş bittikten sonra Karşıyaka' ya vapurla geçmeni öneririm. bunun için 12.25 TL olan 5 binişlik kentkartı alabilirsin. Hem arabadan ziyade daha ucuza gelir hem de vapur sefası sürersin. Tavsiyem Vapurla Bostanlı iskelesine gitmendir. Ordan dahil şeridi boyunca Karşıyaka vapur iskelesine yürürürsün.Bostanlı sahil şeridinde de Kumrucu Şevki var. Nerede dilersen orada yersin

Çeşme konusuna gelecek olursak; evet merkez marinanın olduğu yerdir. Çeşme' de 5-6 saat kalacaksan önerim, öncelikle kaleyi gez derim. Daha sonra merkezde mutlaka sakızlı dpndurmayı dene. Ayrıca yukarıda ki mesajda belirttiğim gibi 2 plaj öneriyorum. Altınkum ve Pırlanta. Altınkum genelde bekar kişilerin uğrak yeridir. Eğlence müzik boldur. Ancak ben eşimle sakin ve güvenli bir sahilde ücretsiz olarak denize gireceğim dersen Pırlanta plajını öneririm. Plaj ücretsiz ve tam plajın ortasında 2 TL' ye duş alabileceğin kapalı bir yer mevcut. Araba sorun olmaz burda. Yol kenarına park edebilirsin..

Kuşadası' na ise sadece 2 kere gittim ve Çeşme' den aldığım zevki alamadım. O yüzden pek konuşamayacağım bu konu hakkında. Tekrar mutlu tatiller dilerim. Başka aklında kalan bir şey varsa sorabilirsin

• Las_Vega$ kullanıcısına yanıt
    Önerilerin için çok teşekkür ederim dediklerini uygulayacağız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iyi dileklerin için ve yardımcı olduğun için teşekkurler kısmetse bu gece yola çıkacağım ve yarın izmirde yerleşimi yapıcam ve dediklerin doğrultusunda hareket edeceğim güzel özetlemişsin çeşme pırlanta plajında anladığım kadarıyla ücret ödemiyoruz dogrudan havluyu kuma serip yatıyormuyuz yoksa şezlonlar var mı?

hacam izmir merkezde özellikle kordon ve karşıyakada şunlarıda yap diyeceğin önerin varsa memnun olurum. webden baktığım kadarıyla asansör ve kemeraltı çarşısına uğrayım diyorum

bilgin varsa izmirde yol radar uygulamaları nasıl? sabit radarlar varmı? ankarada yollarda örneğin 82 yazan yerler var artı bazıl belli başlı noktalarda sürekli radar araçları duruyor. bu konuda izmir nasıl?

• Hocam şezlong işletmecisi her sene 15 Mayıs' ta sezonu açıyor. Muhtemelen şezlonglar plajda ki yerini almıştır. Günlük 20 liraydı şezlong yanlış hatırlamıyorsam. Ancak dediğin gibi havlunu, hasırını alıp ta plajda uzanabilirsin.

Ayrıca Karşıyaka' nın çarşısına mutlaka uğrayın derim. Birbirinden güzel hediyelik eşyalar bulabilirsin. Çarşının ara sokakları da çok eğlenceli mekanlarla dolu. Kafa dinlemek için birebir.
    Bostanlı' da ilk önereceğim şey ise bisiklet kiralamanızdır. Bostanlı tansaştan başlayıp meşhur Doğal Yaşam Parkı'na kadar uzanan parkurda ücretsiz bisikletinizi kiralayıp gezebilirsiniz.Kimliğinizi bırakıp bisikleti kiralıyabiliyorsunuz. Ayrıca Bostanlı sahili de kesinlikle öneririm. Sahil cafelerle doludur ve çalışanlar son derece sıcakkanlı.
    Kordon' a gidipte asansöre çıkmamak olmaz tabi. İzmir'in en güzel manzarasından birine sahiptir terası. Ayrıca bir restarurantta var fakat fiyatları baya tuzlu. Kemeraltına da mutlaka gitmenizi öneririm. Ancak ben doğma büyüme İzmirli olduğum halde hala içerisinde kaybolabiliyorum Son olarakta Konak' ta Konak marina var. Konak Pier' in falan mevcut olduğu yer. Oraya da gitmenizi öneririm. Denizin üstünde cafe var. Denizle içiçe olarak kahve yudumlayabilirsiniz.

Güzergahınız üzerinde radara dikkat etmeniz gereken belli başlı yollar var. Öncelikle otoban. Çeşme otobanına Narlıdere' den giriş yapıp hız limitini aştığınızda Çeşme gişesinden çıkarken bir anda çevirme ile karşılaşabilirsiniz. Onun haricinde Çeşme' de aracınızı merkezi yerlere park etmenizi önermem. Çoğu yerde park yasaktır. Park yasağı levhası 50 Metre ileriye dikilmiş olabilir ve aracınızın yanına geldiğinizde bir bakarsınız aracınız çekiliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Las_Vega$ -- 16 Mayıs 2015; 14:22:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Las_Vega$

Hocam şezlong işletmecisi her sene 15 Mayıs' ta sezonu açıyor. Muhtemelen şezlonglar plajda ki yerini almıştır. Günlük 20 liraydı şezlong yanlış hatırlamıyorsam. Ancak dediğin gibi havlunu, hasırını alıp ta plajda uzanabilirsin.

Ayrıca Karşıyaka' nın çarşısına mutlaka uğrayın derim. Birbirinden güzel hediyelik eşyalar bulabilirsin. Çarşının ara sokakları da çok eğlenceli mekanlarla dolu. Kafa dinlemek için birebir.
    Bostanlı' da ilk önereceğim şey ise bisiklet kiralamanızdır. Bostanlı tansaştan başlayıp meşhur Doğal Yaşam Parkı'na kadar uzanan parkurda ücretsiz bisikletinizi kiralayıp gezebilirsiniz.Kimliğinizi bırakıp bisikleti kiralıyabiliyorsunuz. Ayrıca Bostanlı sahili de kesinlikle öneririm. Sahil cafelerle doludur ve çalışanlar son derece sıcakkanlı.
    Kordon' a gidipte asansöre çıkmamak olmaz tabi. İzmir'in en güzel manzarasından birine sahiptir terası. Ayrıca bir restarurantta var fakat fiyatları baya tuzlu. Kemeraltına da mutlaka gitmenizi öneririm. Ancak ben doğma büyüme İzmirli olduğum halde hala içerisinde kaybolabiliyorum Son olarakta Konak' ta Konak marina var. Konak Pier' in falan mevcut olduğu yer. Oraya da gitmenizi öneririm. Denizin üstünde cafe var. Denizle içiçe olarak kahve yudumlayabilirsiniz.

Güzergahınız üzerinde radara dikkat etmeniz gereken belli başlı yollar var. Öncelikle otoban. Çeşme otobanına Narlıdere' den giriş yapıp hız limitini aştığınızda Çeşme gişesinden çıkarken bir anda çevirme ile karşılaşabilirsiniz. Onun haricinde Çeşme' de aracınızı merkezi yerlere park etmenizi önermem. Çoğu yerde park yasaktır. Park yasağı levhası 50 Metre ileriye dikilmiş olabilir ve aracınızın yanına geldiğinizde bir bakarsınız aracınız çekiliyor olabilir.

hocam valla nedeyim yardımların için teşekkurler. önerilerin doğrultusunda kısmetse gezeceğim. başım sıkışırsa burdan yardımını isterim. tekrardan teşekkurler...

• Las_Vega$ kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende 5 aylık çocuğum ve eşimle çeşmeye gitmek istiyorum. Altınkum güzel gibi görünüyor fakat siz bekar işi demişsiniz.hafta içi gitsek sıkıntı olurmu.giriş ücreti varmı araç park etme sıkınsı oluyor mu? daha önce paşalimanı tarafı gençlik kampın olduğu yere gidiyorduk orası kapandı mı bilgiiniz var mı. o tarz önerebileceğiniz yer var mı? teşekürler
  • Çeşme tatilimle ilgili yazdığım yazılara göz atmanı öneririm.
    http://www.kesfethayati.com/?s=%C3%A7e%C5%9Fme

Daha yazamadığım ama mutlaka gitmeni istediğim yerler ise : Dost Pide(ILICA) mutlaka dene nasıl olabilir deme dene :)
    Fahri Baba ( ALAÇATI PORT )
    Reyhan Pastanesi
    Veli Usta

buralara mutlaka git. Onun dışında Alaçatı sokaklarında bir tur at
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.