Şimdi Ara

Çeşme Ilıca Eylül Ayında ne derece rüzgarlı olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eşim ve 4,5 aylık çocuğum ile beraber 19 Eylülde Çeşme Ilıca'ya 6 günlük bir tatil planımız vardır. Otelimizi ayırttık. Ancak havanın bu tarihlerde ne şekilde olduğu konusunda şüpheye düştük. Özellikle çocuğumuzun rüzgar ve soğuk havadan etkilenmesini istemiyoruz. Daha önce bu bölgede benzer tarihlerde tatil yapmış, yada o bölgede yaşayan üyelerin tavsiyelerine ihtiyacımız var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz.

1) Deniz sıcaklığı normal midir?
    2) Rahatsız edici bir rüzgar olur mu?

Saygılarımla

• Son 5 yılın eylül 19 ve sonraki birkaç güne bakınca. Aslında sakin bir hava seyretmiş. genel olarak Çeşme de 20 knot rüzdar varken. Bazı günler 20 knot da olmuş. bazı günler 5 knot ama genel olarak 5-15 knot civarında. 10 knot üstü aslında esintili bir hava,ama çeşme için düşük bir hava.
    sıcaklık da 25-30 derece arasındaymış.

Deniz suyu genel olarak biraz serin Çeşmede özellikle akaçatıda. Ilıca plajı nispeten daha sıcak oluyor suyu. Hem kumu da çok güzel.

Şu anda Deniz suyu 22-24 dereceler arasında. 3-5 günde deniz suyu değişmez. 19 eylülde de o sıcaklıklarda olur. en fazla 1 bilemedin 2 derece düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 5 Eylül 2016; 11:03:14 >
  • Haftasinu alaçatıda iki gün kaldim, ilica cesme ve altinkun helsini gezdim ilica cok ruzgarliydi deniz dalgaliydi o yuzden cumartesi gununu altinkumda bir plajda gecirdik, deniz carsaf gibiydi ama soguktu. Ilicada su daha sicak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu diriltmiş olacam ama tekrar aynı soranlara cevap olması için yazıyım,

Bölgenin en büyük dezavantajı sezonun kısa olması, Eylül ayında havalar soğur diye düşünüyorum fakat
    bölgenin farklı alternatifleri hayat kurtarır ama otelde konaklayıp hergün özel plaja gitmek olmaz tabi.

Aklınızda bulunsun, Ilıca, Dalyani Boyalık ve Alaçatı bölgesinde rüzgar, dalga olursa hemen Altınkum plajındaki özel plajlara yönelin.
    Koy içerisinde kaldıkları için dalga ve rüzgar almazlar ayrıca bölgenin en güzel denizi ve kumu buradadır. ( sadece suyu biraz soğuktur )
  • Ailem 3 yıldır çeşme’de yaşıyor. 12 gündür oradaydım, dün yanlarından geldim. Ilıca’ya çok yakın bir lokasyon olan boyalık mevkiinde evimiz var. Son 2-3 gündür su sabah saatlerinden 13:00-14:00’e kadar epey soğuk. Ondan sonra saat 17:00’ye kadar ısınıyor. Hava artık kimi günler rüzgarlı ve üşütecek derecede esiyor. Çeşme ile ilgili ayrıntılı sorularınıza özenle cevap verebilirim. 10 gün sonra yine çeşme’de olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 5 Eylül 2019; 14:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Ailem 3 yıldır çeşme’de yaşıyor. 12 gündür oradaydım, dün yanlarından geldim. Ilıca’ya çok yakın bir lokasyon olan boyalık mevkiinde evimiz var. Son 2-3 gündür su sabah saatlerinden 13:00-14:00’e kadar epey soğuk. Ondan sonra saat 17:00’ye kadar ısınıyor. Hava artık kimi günler rüzgarlı ve üşütecek derecede esiyor. Çeşme ile ilgili ayrıntılı sorularınıza özenle cevap verebilirim. 10 gün sonra yine çeşme’de olacağım
    Bende bu konuyla ilgili 1 hafta önce blogumda bir yazı yayınladım, ihtiyacı olanlar olursa diye yazmak istedim.
    Kesfethayati ~ Tatil ve Yemek rehberi
    Çeşme'de Denize Girilecek Yerler Hakkında Detaylı Bir Paylaşım
    http://www.kesfethayati.com/cesmede-denize-girilecek-yerler-hakkinda-detayli-bir-paylasim

Zaten sezonu haziran,temmuz ve ağustos ondan sonra direk soğumaya başlıyor ki bu 3 ayda bile rüzgarlı ve dalgalı olduğunu biliyoruz.
    Ben bu sene 22-28 temmuz arası Ilıca'da villa kiraladım. Ilıca plajı her gün dalgalı ve rüzgarlıydı bundan dolayı Altınkum tarafına gittik tabi bu biraz maliyetli oluyo ama
    tatilimin zehir olmasındansa tercih edilebilir.

Çok güzel yer ama havanın durumu çok önemli işte

• shotufuk kullanıcısına yanıt
    Temmuz ortası ile ağustos ortası en rüzgarlı zamandır. En güzel zamanları ağıstos 15 ile 10 eylül arasıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuşadası mı Çeşme mi ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.