Pasaportla Kıbrıs a girerken damga basılıyor.Pasaporttaki bu damga ile sadece Yunanistan'a giriş yasakmış.Diğer ülkelerde bir sorun yokmuş. Ben daha sonra Avrupa ülkelerine girerken bu KKTC damgası yüzünden bir şey olur mu? İnternette araştırdımda böyle yazıyor yine de buraya sorayım dedim. Pasaportu 2020 de aldım 2030 yılına kadar geçerli. |
Kıbrıs'a Pasaportla Girdikten Sonra Avrupa'ya Seyahat
Kıbrıs'a pasaportla giriş yaptığınızda, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne giriş yapmış olursunuz. Kıbrıs Cumhuriyeti, Avrupa Birliği (AB) üyesidir. Bu nedenle, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne pasaportla giriş yaptıktan sonra, Schengen Bölgesi olarak bilinen AB üyesi 26 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Ancak, Kıbrıs'ın kuzey kısmı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), uluslararası alanda tanınmayan bir devlettir. KKTC'ye pasaportla giriş yaptıktan sonra, sadece Türkiye'ye vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Kıbrıs Cumhuriyeti'ne pasaportla giriş yaptıktan sonra KKTC'ye geçerseniz, pasaportunuza KKTC damgası vurulacaktır. Bu damga, diğer AB üyesi ülkelerine seyahat etmenizi engelleyebilir. Çünkü AB ülkeleri, KKTC'yi tanımadıkları için KKTC damgasını geçerli bir giriş damgası olarak kabul etmezler.
Bu nedenle, Kıbrıs'a pasaportla giriş yaptıktan sonra AB üyesi diğer ülkelere seyahat etmeyi planlıyorsanız, yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kontrolündeki noktalardan giriş yapmanız ve pasaportunuza KKTC damgası vurulmamasını sağlamanız önemlidir.