Şimdi Ara

ÇETİN USTA Egzoz Projeleri ???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
33.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çetin ustam çok teşekkür ederim cevapların için.Ben bu haftaiçi gidip uğrarım bakalım dediğiniz macundan sürdürürüm.Bu arada kat iptali egsoz muayenesinde sıkıntı yaratmıyor değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: stres

Çetin ustam çok teşekkür ederim cevapların için.Ben bu haftaiçi gidip uğrarım bakalım dediğiniz macundan sürdürürüm.Bu arada kat iptali egsoz muayenesinde sıkıntı yaratmıyor değil mi?

selamlaregzoz muayanesinde sorun yaşamasınız hangi şehirde oldugunuzuda

merak etmedim deyil hani_________________

• İzmir/Karşıyaka.Kat iptalini de Çiğli Ata Sanayi'de yaptırdım.Teşekkürler.
  • rock marka 1 eksoz

Alıntı:
    Orjinal Mesaj Sahibi C@N
    rock marka 1 eksoz taktıık bizim arkadaşın 1.7 cdti dizel corsasına sankim benzinli namusuz yaa ustam dizellere tavsiem yerli malı çıkana kadar bunla idare etsinler dimi ustam

C@N selamlar

bu rockun ürünlerini görebileceyimiz bir adres varmı

çünki bu dizel olayı çözümsüzlügünü korumaya devam

ediyor bazı araçlarda yakaladıgımız sesi bazı araçlarda

yakalayamıyoruz bu sesi yakalamak şart oldu bir arkadaşım

dizel üzerine üretime başlayacaktı ha bire kalıp patlıyor

üretime başlayamadı ama alternetiflere açıgız paylaşırsanız

memnun olurum_____________________________

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇETİN USTA -- 19 Eylül 2007; 8:45:01 >

• Alıntı:
    Orjinal Mesaj Sahibi MustafaMustu
    çetin ustam selamlar,

bende 94 model honda civic si var.Aracım motordan yeni çıktı hemen bir headers ve komple boru şekli yaptırmak istiyorum arkada 2 adet susturucum vardı sağ ve solda ama istediğim sesi alamadım ben header+komple boru+2 adet son susturucu istiyorum araçtan istediğim seste öyle tok bir ses değilde motosiklet sesi gibi ince çığlık atan bişi olsun özellikle alt devirlerde ses olmadan yüksek devirlerde nasıl ses elde ederiz birde fiyat yazarsan cumartesi günü şirinevlerde olacam dönüşte geleyim yanına

selamlar birincisi tavsiyem motoru yeni oldugunu söylüyorsunuz
    bence rodajı tamamlayıncaya kadar düşünmeyin

son susturucuya fiyat vermiyorum tercihiniz alacagınız markaya göre

degişir ................................? ÜRÜNLERİNDEN DÜŞÜNÜRSENİZ tane olarak

150 ytl üstü ve altı olarak fiyatlar deyişiyor

fakat headırıs manifolt ve 60 lık boru uygulaması ve çift çıkış uygulama fiyatı

400 YTL CİVARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇETİN USTA -- 19 Eylül 2007; 8:42:53 >

• egzoz taktırdım ve arabanın motor ikaz ışığı yanmaya başladı
    Alıntı:
    Orjinal Mesaj Sahibi mehmetelt
    usta kolay gelsin. bir sorum olacak. bundan 1 ay önce arabamın egzoz susturucusunu söküp yed marka egzoz taktırdım ve arabanın motor ikaz ışığı yanmaya başladı. neden olmuş olabilir. şimdi tekrar orjinale döndüm citroen servisine gittim yakıt basınç bilmem nesi bozulmuş dediler ve parça değişti. şimdi herşey normal egzozu tekrar takırırsam aynı sorunu yine yaşarmıyım

ÇETİN USTA
    MEHMET AYNI SORUNU YAŞAYACAGINI SANMIYORUM
    ÇÜNKİ KAT İPTALİ YAPMAMIŞSIN SON SUSTURUCUDA BUNA MEHAL
    VERMEZ ...............

mehmet bu yapılan işlemle ses akustiginden başka bir özeliyi olamaz

ayrıca şunuda belirteyim sözüm yanlış anlaşılmasın genel olarak
    konuşuyorum çok aracın performansı yaşatıla,mıyor

bundan 2 yıl kadar önceydi BMW 3.20 İ E -36 KASA BMW ye
    performans uygulaması yaptık fakat müşteri bir türlü beyenmiyor
    bu arabanın çekişi düşük ben istediyim performansı alamadım boşuna
    para harcadım seni çok met etmişlerdi olmadı ustam falan bende
    moral sıfır dedim hadi edirne oto banına çıkalım tamam dedi çıktık
    yola bas dedim güya basıyor bas gaza diyorum güya basıyor
    dedim çek saga çekti yüzüme bakıyor dedim emniyet kemerini
    tak / taktı ya bismillah yerden ateş çıkararak kalkışı başlatım
    gerisini anlatmayayım kemeri bıraktı torpidoya yapıştı bismillahirrahmanirrahim demeye başladı arabayı saga çektim
    gerçekten arabanın performansı düşük sen aracı devirsiz kulandıgın
    için subop yuvalarında kurum birikmiş yüksek devirlerde kulanırsan
    bunlar temizlenir motor daha verimli çalışır dükanın önüne geldik
    işin yoksa seninle bir ankara yapalım dedim yoookkkkk teşekür ederim
    usta dedi bir dahada ugramadı ÇETİN USTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇETİN USTA -- 19 Eylül 2007; 8:51:59 >

• SELAMLAR

TEKNİK SORU VE SORUNLARINIZI MÜKÜNSE GENELDEN SORUN

ÖZELE CEVAP VERDİYİMİZ ZAMAN GENEL BU KONUDAN ? İSTİFADE EDEMİYOR

KİŞİYE ÖZEL AÇIKLAMALARDADA DETAYLI AÇIKLAMA YAPAMIYORUZ

SAYGILAR ÇETİN USTA_____________
  • Içten Sikiştirmali Performans

--------------------------------------------------------------------------------

Egzos Taktırdım fakat;

Dün Egzos'cuya gidip steel sport bir egzos taktırdım ama araç 120'den yukarı zor çekiyor arada bi motorda bi hoplama veya itme gibi bir durum sezdim gaza basınca sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevnirim ??

SELAMLAR

BİRİNCİSİ ARACIN MARKASINI YİNE YAZMAMIŞSINIZ BU ÇOK ÖNEMLİ
    İKİNCİSİ _ BÜYÜK BİR İHTİMALE ORCİNAL EGZOZUNUZ SIKIŞIK BİR
    SİSTEM ARAÇ DEPARINI BU SIKIŞMAYA GÖRE ALIYOR SİZ BU SIKIŞMAYI
    İPTAL ETMİŞSİNİZ GÜÇ KAYBINADA O YÜZDEN UGRUYORSUNUZ SEÇİMİNİZ
    PERFORMANS EGZOZUN GÖRÜNÜMÜNE GÖRE OLMUŞ HALBUKİ İÇTEN
    SIKIŞTIRMALI BİR EGZOZ TERCİH ETSEYDİNİZ HEM SES HEM PERFORMANS
    KAYBINIZ OLMAYACAKTI

ÜÇÜNCÜSÜ _ KATIN İÇİNİ BOŞALTIGINIZI SÖYLÜYORSUNUZ BUNUN
    ZARARINIDA SONRADAN GÖRECEKSİNİZ ÇÜNKİ OKSİJEN SENSÖRÜNÜZ
    KATIN BİR GERİSİNDE OLDUGU İÇİN SIKIŞIK BİR SÜRTÜNME İLE ALDIGI
    SİNYALİ BEYNE GÖNDERİYOR TAM TERSİ İSE KATIN İÇİNİ BOŞALTINCA
    GAZ AKIŞI HIZLANACAGI İÇİN SÜRTÜNME ARTAR BUDA SESÖRÜN
    FAZLADAN ISINMASINA YOL AÇAR FAZLADAN ISINAN SENSÖR BEYNE
    FARKLI SİNYAL GÖNDERİR ŞU ANA KADAR ARIZA LANBASININ
    YANMAMASI SADECE BİR ŞANS

EGZOZCU ÇETİN USTA

• Alıntı:
    Orjinal Mesaj Sahibi vectra b
    herkese merhabalar 2006 model 1.6 vegam var gecen sene steel sport son susturucu almıştım orta susturucuyu iptal ettirmiştim ancak simdi cok daha saglam bir egsoz işlemi yapmak istiyorum ve hks de karar kıldım.komple duz boru ve son susturucu olarakta hks hi power kullanıcam buyuk ihtimalle egsozdan iyi anlayan arkadaşlara bir konu hakkında danışmak istiyorum.duyduguma gore orta boruyu 70mm gibi buyk rakamlar yapamak back pressure gibi sorunlara yol acıyormuş bu dogru mudur.birde almışken hksnin 96mm lik degilde 120mm liğini almayı dusunuorum yanlz 120 liğin egsoz borusuna baglanan kısmı 75mm ben orta borunun capını 60mm yapmayı dusunuorum 75mm lik kısmı 60mm lik boruya kaynaklatmak herhangi bir soruna yol acar mı yada sizce mantıklımı?cunku 2 hafta içinde alıcam ve 96mm liğimi yoksa 120mm liğimi alsam karasız kaldım.bu arada 96mm liğin egsoza baglanan kısmı 60mm simdiden yardımlarınız için tesekkur ederim SAYGILARIMLA.

SELAMLAR

BU İŞLEMLERİ KATIDA İPTAL EDEREK YAPACAKSAN 4 SORUNUN OLACAK

1_TAKMIŞ OLDUGUN SON SUSTURUCUNUN BİR AN ÖNCE BOZULMASINA

2_KAT YERİNE İŞLEM YAPMADIGIN İÇİN ARIZA LANBASININ YANMASINA

3_HEADERIS İŞLEMİ YAPMADIGIN İÇİN BU İŞLEMİN BİR İŞE YARAMAMASINA

4_TRAFİK MEMURU ASKER ARKADAŞIN OLSA CEZA YAZMASINA

AMA SADECE KATI İPTAL ET ONUN YERİNE ÖZEL KAT FİLİTRESİ TAKTIR
    ARIZA LANBASI YANMASIN

ORTA SUSTURUCUYU İPTAL ETMEN İYİ OLMUŞ ONUN YERİNEDE SES
    DÜZENLEYİCİ BİR TÜP TAKARSAN SÜPER OLUR

EGZOZCU ÇETİN USTA

• Performans +e 21 Kasa Bmw 124 Murat

--------------------------------------------------------------------------------

SELAMLAR

PERFORMANS EGZOZDA YERLİ ÜRETİME NEREDEYSE HİÇ ŞANS TANIMIYORSUNUZ YERLİ ÜRETİM BİR EGZOZLA AVRUPA ÜRETİM

ARASINDAKİ FARKI ARAŞTIRMA ŞANSINIZ NE KADAR OLDU BİLMİYORUM
    AMA ŞU VARKİ BAZI ÜRETİMLERDE GÖZENEK SAYISINA KADAR AYNI

YAPIYORLAR AMA MADEIN GERMANEY YAZISINA ALIŞTI GÖZLERİMİZ
    NEREDEYSE MURAT 124 BİLE AVRUPA EGZOZ TAVSİYE EDİLİYOR

BEN ŞUNUDA SÖYLİYEYİM YERLİ ÜRETİMİDE BOŞ VERELİM BEN ELİMDE
    YAPAYIM BİR SUSTURUCU BUNUDA MURAT 124 ARACA TAKALIM

DESEM 315/3.16 E 21 KASA BMW VENİN SESİNİ ÇIKARACAGIM DESEM
    BURADAN BİN TANE YORUM GELİR 124 ARAÇDA O KOMPERESÖR NERDE

DİYEREK AMA ARAÇ KOMPRESÖRÜ ZAYIF BİLE OLSA DOLUMLU EGZOZ
    YAPILIYOR SES AYNI VERSİYON AYNI AMA DEDİM YA DOLARLA ALACAGIZ

MARKA OLSUN BU BİZE YETER

EGZOZCU ÇETİN USTA

• çetin usta 93 model 626 mazdam var aracın spiralden baslayarak arka susturucuya kadar içi boşalmış.yaptırmaya kalktım dunya para fıyat cektıler yokmudur bunun uygun olanı acaba.bu arada soyledıklerı fıyat 300 ytl.egzostan bayagı artık cırıltı sesı gelıyor.

SPRAL ORTA BORULU SUSTURUCU ARKA BORULU SUSTURUCU

2+ GARANTİ SERVİS ONAYLI ISO9001 ONAYLI ALOMİNİZE

BENDEKİ FİYATI 200 YTL

BİRDE RİCAM MÜMKÜNSE GENELDEN SORUN paylaşalım____________

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇETİN USTA -- 20 Eylül 2007; 6:12:57 >
  • Alıntı:
    ÇETİN USTA´isimli üyeden Alıntı

Egzozdan gelen patlatma sesleri

Bu tüm araç sahiplerini rahatsız etiyi gibi egzozcularıda rahatsız eden bir şikayet nedenidir ayağınızı gazdan çektiğiniz anda motorda ateşleme zamanlamasını geciktiyinde yani rötara çekildiyinde aynı zamanda da enjektörlerden yada karbiretörden daha da zengin yakıt püskürtülerek egzoz supabının açılması ile egzoz gazının aşırı yükselen ısısına zengin yakıtın teması yani gecikmeli ateşleme sonrası yanma, egzoz palleri yönünde patlamalar oluşturarak ana manifolta dökülen yakıtın emme manifoltuna dolarak zamanında yanmaması sonucu burada yanamayan yakıtın egzoz sistemi içine dolarak yanmasına neden olur
    Kabiliyeti sadece egzoz gazlarının akışına ve sesini indirge etmek olan
    Egzoz sistemi bu fazladan dolum kıriterine tepkisini susturucu içerisinde oluşan genleşme hacim odasında patlatma imkanını saglar sorun da burada başlar araç sahibi haklı olarak bu sesten rahatsız olur ilk akla gelen ise egzoz sisteminin içerisindeki panelerin çürümeden dolayı çöktüyünü ve buna baglı olarak geçen gazın sıkıştıgı egzoz ustasının ilk tavsiyesidir
    Müşteri bu tavsiyeye uyarak egzozun deyişmesine karar verir ve egzoz deyiştirilir müşteri memnun egzozcu memnun fakat 3 gün sonra arıza farklı oldugu için aynı ses yine başlar egzozcunun yapacagı egzozun garantisinden faydalanarak egzozu yenilemektir ama buda çare olmadıgına göre olay büyür burada dikat edilmesi gereken konu araç sahibinin şikayetini tam anlatması egzozcunun da bu konuyu iyi dinlemesi lazımdır .

Ne yapmak lazım derseniz_-
    Egzoz bir anda bu sesi oluşturamaz ve fazladan dolan yakıta aracın bu zengin karışım nedeni ile gaz yememesine neden olur bu gibi arızalarda işe ilk egzozcudan deyilde bir teknik servis tarafından tespit yaptırılan aracın arızasıda bariz bir şekilde görülür.

• usta 2006 model seat cordoba dizel aracım var.
    ben son susturucuyu değiştirip güzel bir görüntü ve hafif bir ses istiyorum mümkün mü?
    maliyeti nedir?
    tamponda egzoz yuvası yok egzoza göre tamponumu kestirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan dh -- 21 Eylül 2008; 13:47:58 >
  • su forumda on tane daha ayri daldan usta olsa
    bu forum varya dunyani takip ettigi bir forum olur

cetin ustam etrafindaki ustalarida tanistirsan forumla cok iyi olur

mesela bir motorcu bir elektrikci kaportaci vs insanlar ne kadar cok sey ogrenirler dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: erk4n

usta 2006 model seat cordoba dizel aracım var.
    ben son susturucuyu değiştirip güzel bir görüntü ve hafif bir ses istiyorum mümkün mü?
    maliyeti nedir?
    tamponda egzoz yuvası yok egzoza göre tamponumu kestirmeliyim?

selamlar hani derler ya tıbın aciz kaldıgı nokta dizelde bu olay olmuyor ben yaptım diyenler çıkıyor
    egzoz takılıyor gerçektende ses var ama dizelin acımasız kurumları egzoz gözeneklerini yavaş yavaş
    doldurmaya başlayınca ses yavaş yavaş kısılıyor bu süreç 5000 km de sona eriyor bence hiç denemeyin
    bazı markaların bu konuda iddialı oldugunu söyleselerde ben çok memnunum diyeni görmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: polotje

su forumda on tane daha ayri daldan usta olsa
    bu forum varya dunyani takip ettigi bir forum olur

cetin ustam etrafindaki ustalarida tanistirsan forumla cok iyi olur

mesela bir motorcu bir elektrikci kaportaci vs insanlar ne kadar cok sey ogrenirler dimi

selamlar inanın çok usta var bu siteye girmek isteyen ama cesaret edemiyorlar
    ben bile girmek yada girmemek adına teredüt etim sitenin kaliteli olmasını bir
    kenara bırakın üyeler teknik konuda çok bilgililer ve dogru cevabı yazamayan
    ustanında burada barındırılacagını pek sanmıyorum.
  • sayın çetin USTA ;

ilk başlarda koydugunuz bir fotoğraf dikkatimi çekti.

eksoz ucunda pervane var ?

o pervanelerin görevi nedir ?

nasıl bir ses çıkartıyor o eksoz ?

sadece sesle sınırlı değil ise o pervanelerin görevi teknik olarak sizden açıklama bekliyorum.

kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

sayın çetin USTA ;

ilk başlarda koydugunuz bir fotoğraf dikkatimi çekti.

eksoz ucunda pervane var ?

o pervanelerin görevi nedir ?

nasıl bir ses çıkartıyor o eksoz ?

sadece sesle sınırlı değil ise o pervanelerin görevi teknik olarak sizden açıklama bekliyorum.

kolay gelsin.

selamlar
    egzozun ucunda gördügünüz sistem gaz devrine göre yüksek fan sesi oluşturuyor benim gördügüm sistem avrupa bir üründü yerli üreten bir firmanın site adresini sizin için araştırdım va buraya atıyorum bunun bir mahsuru varsa site yetkilileri sile bilir.

http://www.nargibi.com/catinfo.asp?cid=841

• Sayın ustam bir sorum olucak.97 model Alfa Romeo 1.4TS 16V 103 Hp aracım var.Son susturucu olarak yüksek devirlerde tok bir ses çıkartacak bir son susturucu istiyorum.Performansa da biraz katkısı olsun istiyorum.istanbulda değilim,olsaydım ziyaretinize mutlaka gelmek isterdim.Bu konuda ne yapabiliriz?Amacım sadece yüksek devirlerde 3000-4000 devirlerde ses olsun istiyorum.ne öneririsiniz.Yada bu konuda sizin ürünleriniz varmı?Fiyat olarakda yardımcı olurmusunuz.

Tşk.ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hak68

Sayın ustam bir sorum olucak.97 model Alfa Romeo 1.4TS 16V 103 Hp aracım var.Son susturucu olarak yüksek devirlerde tok bir ses çıkartacak bir son susturucu istiyorum.Performansa da biraz katkısı olsun istiyorum.istanbulda değilim,olsaydım ziyaretinize mutlaka gelmek isterdim.Bu konuda ne yapabiliriz?Amacım sadece yüksek devirlerde 3000-4000 devirlerde ses olsun istiyorum.ne öneririsiniz.Yada bu konuda sizin ürünleriniz varmı?Fiyat olarakda yardımcı olurmusunuz.

Tşk.ederim.

araç
    selamlar
    bende istanbuldan taşındım GAZİANTEP deyim sizin egzozla bir işiniz yok çünki üst devirde ses istiyorsunuz çok güzel bir açık hava filitresi taktırın inanın egzozdan beklediyiniz kalite sesin fazlasını yakalayacaksınız Alfa Romeo bunu kabul eden bir araç.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.