1-Önce Çanak cihazı açın 1 dakika kadar bekleyin,sonra TV açın.. bende next teledünya var..40 saniye bekliyor, sonra açılıyor ancak... 2-Sizin next cihazın HDMİ çıkışında sorun olabilir, ses geliyor görüntü gelmiyor..Cihaz içinden uygun görüntü çıkışı yapmalısınız, çözünürlük vs değiştirip deneyin..Bazı cihazların çıkışını HDMI olarak ayarlamak gerekebilir, ama TV ye gelen sinyal HDMI değilse arıza gösterebilir..TV bazı sinyalleri algılamaz.... 3-Başka bir cihazı HDMI girişi deneyin , eğer dediğiniz sorun olmuyor ise bu başka cihazda sizin next cihazında problem vardır büyük ihtimal..
Evet benimkide ayni acilisi 30-40 saniye suruyor ilk next star die kocaman bi yazi geliyor kanallar sonrasinda geliyor. Cihazda hdmi cikisindan baska cikis yokki tv icin.o tarz bi ayarlama oldugunu sanmiyorum.bazen laptopu filan bagliyorum film izlemek icin PS3 devamli bagli onlarda o tarz bi sorun hic yasamadim.obur televizyonda SONY di onda herhangi bir problem yasamadim.bunu ilk taktigim gunden beri ayni problem var.
Ayrica son bikac gundurde hem tv acinca hemde laptopu takinca sahne secimi degisti diyor.Sahse secimi otamatikte duruyo