Şimdi Ara

Cevap: ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceden yaklaşık 4 ay önce yazmıştım kıkırdaklarımın yarısından fazla gittiği ve nakil olması konusunda ben 4 sene dayanabildim doktorlarda olma olma dedi ama patladı artık mecbur oldum yürümek bile çile oldu bana.. bir arkdaşımız trakya ünide olmuş bende gittim mert özcan beye bana hiç güven vermediği için doktor arayışlarına girdim istanbul balta limanına gittim ordaki doktorlar iyidir belki ama o kadar yoğundu ki doktora derdimi alatacaktım tersledi ne sorun var direk söyle dedi mr baktı yaparız dedi olcam dedim 3-4 ay sonra gelir sıra dedi bi tane no verdi 1 ay sonra ara dedi ben tabi aramadım yine güvensizlik yine doktor arayışları. hangi doktora gittiysem yüzde 70-85 başarı oranı verildi ve kötü olma ihtimali söylendi. araştırmalarım devam ediyor tabi kök hücre ile nakil düşünmeye başladım ilk örnek alınıyo sonra kültürde yetiştirilip lezyonlu bölgeye yama yapılıyor ama bunu yapan doktor az, çok maliyetli ve yeni olduğu için ileri vadede ne olacağı belli değil sonuçları görülmediğinden ondanda vazgeçtim doğal olarak.. bu arada yaş 27 edirneliyim. netten prof tahir öğüt ü buldum istanbul nişantaşı ortopedide gittim muayne oldum sonuç aynı acilen kıkırdak nakli.. muaynaneden çıkarken tahir beyin kıkırdak nakli yaptığı bir hasta denk geldi. kısmet yaa o da edirnede görev yapan böbrek doktoru bir hanımefendi idi kontrol omak için gelmiş o zaman daa 2 ay olmuştu onun. öceden çapada artroskopi olmuş ama anca 2 sene dayanabilmiş nakil olmak zorunda kalmış. nasip işte denk gelcek yaa orda konuştuk ettik vakit geçirmeden olmamı kendisinin daha yeni ameliyat olmasına rağmen iyi olduğunu söyledi. o gün karar verdim dedim olacaz artık başka çare yok. günümü ramazan sonrasına aldım.

23.07.2015 perşembe tarihinde oldum çok şükür. kalcadan kıkırdak alıp ayaktaki lezyonlu bölgeye yamadılar bilekte kist varmış bu ödem oluyo herhalde anlamıyorum fazla onu temizlemişler. ameliyata ilk defa girdim korkularım vardı ama narkozu verince dünya güzel :)

neyse çıktık 2.5-3 saat civarı sürmüş galiba. ayak alçıda sağ kalçamda dikişleri hissettim hem ayakta hemde kalcada buz var hastanede en çok zorlayan alçıya alışmak oldu ve hareketsizlik onun harici sıkıntım ağrım fazla yoktu çok şükür.

pansuman yapıldı hergün açıyorlardı alçıyı ayakta şişlik vardı hergeçen gün azaldı. pazar günü sabah çıktık.

5 gün sonra cuma günü muayneye gittim gayet iyi duruyor dedi doktor. yine pansuman ve yarım alçıya devam.. Allahtan yarım arda açıyon serinletiyon yoksa bu sıcakta iyice telef olurduk

bir hafta sonra kontrol 07.08.2015 tam 2 hafta oldu ameliyat olalı ve bota geçtik alçıda ayak dik durmuyor die. 90 derece dik durmasını istiyorlarmış. ayrıca günde 3-5 sefer bottan çıkarıp ayağı germemi söyledi doktorum. baldırlar iyice bittikti zati alçıdan çıkarınca kaslar ölmüş gibi boş.

bu arada kalçamdaki dikişler ilk hafta hareketlerde acıyordu sonra azaldı ve 2. haftadan sonra atmaya başladı ayaktakiler daha duruyorlar.

bugün 15 i yani tam 3 hafta oldu yatmaya devam kalçamdaki dikişler tamamen attı. ayktakiler duruyorlar ama çok kaşınıyo ve acıyo atması yakındır. kalça üstüne yatınca filan ağrım oluyo otururken ve dururken çok sıkıntım yok. ani hareketlerde problem oluyo. ayağım çok şükür iyi botta duruyor ve germe çekme yapıyorum bitik olan baldırlarım biraz olsun toparlandı yarı yarıya. germe çekmeden sonra buz koyuyorum ayağım hep yukarda yastık üstünde duruyo. aşağı indirince kan hucum ediyo kızarıyo morarır gibi oluyo ama alışçak inş zamanla. çok şükür ağrım yok. doktorum bu haftadan sonra çekme germeyi sıklaştırmamı söyledi ve yük vermeden basma ekzersizi yap dedi oturdum yerden yavaştan yük vermeyi düşünüyorum inş. kan hücum ediyo karıncalanma oluyo bazı arkadaşlarda yazmış o bende de var. ne zman geçer bu acaba tek canımı sıkan bu ama doktorum endişelenme dedi normal. 6 hafta sonunda tam manasıyla bsacağız bizde şimdilik ufak alıştırmalar olacak bakalım hayırlısı artık inş problem olmadan lezyonlu bölge de kendini toparlar

Allah kimseye vermesin böyle hastalık gelişmelerden haftalık olarak haber edeceğim sizleri kafanıza takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım. görüşmek üzere.. Herkese geçmiş olsun Dua ile inş

• Geçmiş olsun. Konuyı açalı baya zaman olmuş ama merak ettim. Doktorunuz tahir ögütten memnun kalmış mıydınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.