Şimdi Ara

Cevap: Dış Filtre Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eheim'de kalmanızı öneririm. Başka marka denemek isterseniz bilemem ama bence hiç maceraya gerek yok.

Eheim Classic ile Eheim Experience arasındaki en bariz fark çanaklarıdır.

Classic bildiğiniz gibi yıllardır süregelen tek çanak sistemine sahiptir ve bu sistem sayesinde sepet olmadığı için pis su ile temiz su birbirine temas etmez. Ancak Experience yani sepetli modelinde sepetlerin kenarlarından pis su filtrelenmeden geçip tekrar akvaryuma dönebilir.

Eheim Classic 2211 işinizi fazlası ile görecektir. @st_kanqrene

• S.a hocam bende 2.el veya sıfır 200-250 tlye dış filitre almak istiyorum Eheim'in hangi modelini önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTX58

S.a hocam bende 2.el veya sıfır 200-250 tlye dış filitre almak istiyorum Eheim'in hangi modelini önerirsiniz

Bence ikinci el bakma sonucta icindeki malzemeler kullanilmis yenilerini almaya kalksan orjinalleri zaten bir dis filtre parasi yok cin mali dis filtre mazemesi alirim dersende eheim almanin cok bi espirisi kalmiyo.
    Kaliteli filtre> kaliteli malzeme> iyi filtrasyon bu dongu boyle gidiyor.

Soruna gelirsek, cevap bulmak icin akvaryumun kac lt oldugunu soylemen lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 140 lt hocam
  • Sana tetra tec ex700 u oneririm hem 0 hem malzemeleri dolu hemde 150 lira civari.
    Ben tetra tec ex1200 kullaniyorum 500 lt akvaryumda kalitesiz jebo marka dis filtre ile beraber calisiyo cok memmunum askerdeyim donunce bi tetra tec ex1200 daha alip joboyu cikarticam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTX58

140 lt hocam

Eheim ecco pro. Hem kaliteli , hem de müthiş derece elektrikten tasarruflu . Ayrıca Eheim modellerinden classic serilerinden uzak dur, hemen hemen tamamı çin üretimi ve ses problemli.
  • git 5 liraya kablo yatağı al 5 liraya elyaf 3-4 liralık zeolit vs. 15 liraya üst filtre için kafa motoru al
    askı filtre tarzında kendin yap hem sessiz hem 30 tl maliyeti var ne su kaçırma derdi var ne ses nede elektrik tüketimi fazla beğenmezsen zararın 30 tl olur .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

git 5 liraya kablo yatağı al 5 liraya elyaf 3-4 liralık zeolit vs. 15 liraya üst filtre için kafa motoru al
    askı filtre tarzında kendin yap hem sessiz hem 30 tl maliyeti var ne su kaçırma derdi var ne ses nede elektrik tüketimi fazla beğenmezsen zararın 30 tl olur .
    Konuyu hortlattığım için üzgünüm ama gerçekten merak ettim bu mekanizmayı. Detay ve tecrübe rica ediyorum. Malum kişiye anlatır gibi lutfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdugan

quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

git 5 liraya kablo yatağı al 5 liraya elyaf 3-4 liralık zeolit vs. 15 liraya üst filtre için kafa motoru al
    Konuyu hortlattığım için üzgünüm ama gerçekten merak ettim bu mekanizmayı. Detay ve tecrübe rica ediyorum. Malum kişiye anlatır gibi lutfen.

http://www.akvaryum.com/Forum/filtrasyon_sistemim_tepe_filtre_k737958.asp?PID=4129001
    bu örneğe bakabilirsiniz ama tabi bu masraflı sadece kablo yatağı alarakda mükemmel sonuç elde ediliyor daha fazlası için google a tepe filtre yazın çıkar bir sürü örnek dış filtreden daha düzgün sonuç veriyor su kaçırma söz konusu değil haliyle. 2 yıl kullandım en son denemek için sadece diaotimit denen malzemeyi doldurdum filtre sünger vs. hiçbir şey koymadım o halde 2 ay boyunca su cam gibi durdu sonra akvaryumu sattım. Tabi öncelikle suyun oturması, su kültürünün oturması gerek yoksa 200 tllik dış filtre bile suyu cam gibi yapamaz. not: tetra 700ex, boyu , resun, oc , sobo ve hatırlamadım bir ton iç dış filtre kullandım kimyasallar falanda kullandım suyu cam gibi yapmanın tek yolu diatomit gerisi yalan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.