Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese mrb.Burak hocam yorumlarınızı izahatlarınızı tek tek okudum elinizden geldiğince tüm forum üyelerine yardım etmeye çalışıyorsunuz sizi cidden tebrik ediyorum.Ben de bir maceraya atıldım ki sormayın,yaklaşık bundan 2 ay önce bir dost meclisinde çinden alışveriş muhabbeti vardı,öylemi öyle dedik aliexpress.sitesinden 11 aralıkda bi telefon sip.verdim.Tabii o zamanlar acemilik bu forumları falan okumadan oldu,şimdi olsa yapmam da,sip.no.60590668488947 kargo takip no.RB756213568CN fakat bu güne kadar hiçbi haber çıkmadı kargoyu falan da göremiyorum nereden takip ediliyor nasıl oluyor bilemiyorum,zaman zaman satıcıya mesaj atıyorum hiç cevap vermiyor hatta bi ara satıcının adını arattırdım aliexpressin arama motoruna böyle birisi yok gibi bişey çıktı,ne işdir anlamadım,satıcının adı Mingzhen huang,biraz karışık bi iş oldu ama konuya bi el atabilirseniz çok ama çok memnun olurum,tekrar tekrar tüm forum üyesi arkadaşlara selam ve saygılar..tel.0532 692 6501

• quote:

Orijinalden alıntı: udibaro

Herkese mrb.Burak hocam yorumlarınızı izahatlarınızı tek tek okudum elinizden geldiğince tüm forum üyelerine yardım etmeye çalışıyorsunuz sizi cidden tebrik ediyorum.Ben de bir maceraya atıldım ki sormayın,yaklaşık bundan 2 ay önce bir dost meclisinde çinden alışveriş muhabbeti vardı,öylemi öyle dedik aliexpress.sitesinden 11 aralıkda bi telefon sip.verdim.Tabii o zamanlar acemilik bu forumları falan okumadan oldu,şimdi olsa yapmam da,sip.no.60590668488947 kargo takip no.RB756213568CN fakat bu güne kadar hiçbi haber çıkmadı kargoyu falan da göremiyorum nereden takip ediliyor nasıl oluyor bilemiyorum,zaman zaman satıcıya mesaj atıyorum hiç cevap vermiyor hatta bi ara satıcının adını arattırdım aliexpressin arama motoruna böyle birisi yok gibi bişey çıktı,ne işdir anlamadım,satıcının adı Mingzhen huang,biraz karışık bi iş oldu ama konuya bi el atabilirseniz çok ama çok memnun olurum,tekrar tekrar tüm forum üyesi arkadaşlara selam ve saygılar..tel.0532 692 6501

Ödemeyi nasıl yaptınız ? Alışverişi yaptığınız mağazayı/sayfayı/satıcıyı bulamıyorsanız veya takip ettiğinizde birşey çıkmıyorsa hemen "dispute" açın.. Sorun bildirme süreniz dolmak üzere..

• dispute açmayı beceremedim,daha doğrusu öyle bir menü bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udibaro

dispute açmayı beceremedim,daha doğrusu öyle bir menü bulamadım.

aliexpress sitesine login olduktan sonra my orders kısmına girin orada almış olduğunuz ürünün bilgileri yer almaktadır.Ürün bilgilerinin sağ tarafında "Open dispute" diye bir link olması gerek.Bu linke tıklayarak açılan sayfayı türkçeye çevir deyip gerekenleri doldurmalısınız.Normalde zorunlu olmadıkça ben aliexpress ten alışveriş yapmam hem Paypal ile ürün alamıyorsun hemde alibaba genelde satıcılardan yana oluyor.Eğer oldu da aliexpressten de bir şey çıkmaz ise bankanıza yapmış olduğunuz yurtdışı alışveriş için itirazda bulunun.
  • arkadaşlar şu UKİM in telefonunu bilen var mı? benim cihaz da takılmış anlaşılan ne yapacağız bir soruşturalım bari paramızı kurtaralım.
  • sulbas S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım UKİM i aramak bir şeyi değiştirmez.Hemen dispude işlemlerini başlatın.Ukim 10-15 gün sonra size ürünün telefon olduğunu ve geri gönderileceğini bildirir bir bildirim kağıdı gönderecek.Beklemeden satıcıyla bağlantıya geçin ve dispute işlemlerini başlatın.Paypal ile almışsanız şansınız daha yüksek.Ama aliexpress den almışsanız işiniz baya zor.
  • tecman kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. aliexpress ten aldım maalesef. ben ankaradayım. urunle ilgili kagit bana 15 günde geldi diyelim, ürünün geri gönderilme sürecini kontrol edebileceğimiz bir yöntem var mı? bize gelirkenki barkod numarasıyla mı geri dönüyor? dispute işlemi için ispat istemiyorlar mı? ispat olarak bize gelen gümrük evrağını mı göstereceğiz? tşk.
  • sulbas S kullanıcısına yanıt
    Evet sizin takip ettiğiniz takip kodu kullanılıyor.İspat olarak size gelen kağıdın resmini kabul ederler mi bilmem ama siz gene de gönderin.Elinize kağıt geçtiği andan itibaren bir kaç hafta sonra takip kodunda durum ürün yurt dışına sevk edildi yazmaya başlar.Yani Ukim ürünü alıcısına gönderiyor.Bu süreç şansa kısada sürebilir uzunda tamamen PTT,UKİM,PİM kurumlarının elinde.Doğal olarak çinden elimize geliş süresi kadar gönderme süreci başlar.
    Burada dispute sürenize dikkat edin sürenin bitimine 1 hafta kala dispute açın bence(ne kadar geç açılırsa iyi olur).Adam itiraz edecek doğal olarak sizde satıcıya ürünün kendisine geri gideceğini fakat bunun zaman alacağını bildirir mesaj atıp oyalayın.Aynı tarz mesajı Aliexpress e de atın iade süresini uzatmasını
    söyleyin.Bu şekilde paranızı alma şansınız artar.Tekrar geçmiş olsun unutmayın bu sadece sizin başınıza gelen bir şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Evet sizin takip ettiğiniz takip kodu kullanılıyor.İspat olarak size gelen kağıdın resmini kabul ederler mi bilmem ama siz gene de gönderin.Elinize kağıt geçtiği andan itibaren bir kaç hafta sonra takip kodunda durum ürün yurt dışına sevk edildi yazmaya başlar.Yani Ukim ürünü alıcısına gönderiyor.Bu süreç şansa kısada sürebilir uzunda tamamen PTT,UKİM,PİM kurumlarının elinde.Doğal olarak çinden elimize geliş süresi kadar gönderme süreci başlar.
    Burada dispute sürenize dikkat edin sürenin bitimine 1 hafta kala dispute açın bence(ne kadar geç açılırsa iyi olur).Adam itiraz edecek doğal olarak sizde satıcıya ürünün kendisine geri gideceğini fakat bunun zaman alacağını bildirir mesaj atıp oyalayın.Aynı tarz mesajı Aliexpress e de atın iade süresini uzatmasını
    söyleyin.Bu şekilde paranızı alma şansınız artar.Tekrar geçmiş olsun unutmayın bu sadece sizin başınıza gelen bir şey değil.

ptt'den gelen kağıttaki metni ingilizceye çevirip (translateden değil sağlam birinden ) onu da eklerseniz daha destekli olur.
    başımdan geçti tavsiye ederim

• teşekkürler arkadaşlar. ben bugün itibariyle dispute açtım. şuan karşı tarafın 10 günlük cevap hakkı başladı. satıcıyla aramızda görüşeceğiz bakalım ne olacak.
  • quote:

"PTT İşyerine Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)" ifadesi belirdi tracking de bu ne demek?

• quote:

Orijinalden alıntı: sulbas

quote:

"PTT İşyerine Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)" ifadesi belirdi tracking de bu ne demek?

Size kağıt gönderecek olan kuruma gitmiş.Bu maalesef sonucu değiştirmiyor.

• ümidimi kestim zaten, bari zamanında geri gönderseler de paramızı kurtarsak. tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulbas -- 31 Ocak 2014; 9:08:09 >
  • bu ibare ne demek.......
     Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ
  • takip
  • Herkese selam,arkadaşlar ben aliexpresden 1 adet i6000 tlf.sip.etmiştim,16 ocakda kargoladılar 6 şubatta elime geçti,herkese iyi forumlar diliyorum....
  • luger55 L kullanıcısına yanıt
    Barkod (Takip) No- Kabul Yeri- Varış Yeri- Kabul Tarihi- Ağırlık- Gönderen- Teslim Alan- Ücret- Değer Ücreti- Ödeme Şartı- Ek Hizmet-
    Kayıtlı Gönderi Geçmişi
    No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 29/01/2014 Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 30/01/2014 Torbaya Eklendi
    3 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 07/02/2014 Torbadan Alìndì
    4 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 10/02/2014 Zimmet Edildi (492)
    5 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 10/02/2014 Zimmet Alındı (492)
    Bu sayfada görüntülenen sonuçlar bilgi amaçlıdır. İhtilaflı hallerde PTT kayıtları esas alınacaktır.

arkadaşlar bende de bu şekilde kaydım çıkıyor gümrükte takıldımı bilenler lütfen yardımcı olabilirlermi
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete999 -- 10 Şubat 2014; 22:36:35 >
  • benim kargodaki işlemlerle sizinki aynı.
    Bazı yerlerde gümrüğe takıldı diyor ama internette gönderilere baktığımda bu etaplardan geçen çoğu paket alıcısına teslim edilmiş.
    Elbette geri gönderilenleri var. İşin özü şuan her şey belirsiz. %50-%50 ihtimal gibi.
    İşin tuhaf tarafı herkeste gümrüğe girip-çıktı yazıyor.
    Sizinle bende böyle bir yazı yok.

Ben bugün PTT'yi aradım ve sordum. gümrükten çıkmış mı takılmış mı diyerek.
    Bana gümrüğe takılmamış, ilgili birimimize teslim edilmiş. Size teslim edilecektir denildi.
    Artık bekleyip göreceğiz.

ilk resim benim kargonun takibi.
    diğerleride internetten bulduklarım.
     Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westing -- 10 Şubat 2014; 21:25:02 >

• westing W kullanıcısına yanıt
    bende bugün ptt ye gittim ancak herhangi bilgileri yok kargonuz istanbuldadır bekleyin dediler bende ankaradayım şu anda kararsız kaldım dispute açıp açmama arasında sanırım bir kaç gün daha bekleyeceğim gelişme olursa forumdan bilgilendiririm
  • 2-3 gün içinde UKİM'den çıkmazsa bilelim ki gümrükte kaldı o zaman iade aşamasına geçebiliriz
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.