Şimdi Ara

Cevap: -- LG G2 LS980 (Sprint) için Root, Recovery, G3 ve birçok çeşit Rom Rehberi --

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: underzero21

yanlış modele ait rom veya patch yüklemeyle ortaya çıkan "device model different" sorununun çözümü

telefona rom denerken L01-F (japon) G2 sine ait bi romu bizim telefona yükledim.geliştirici patch vermiş bizim LS-980 için onu görmemişim,cihaz fastboot moduna girdi tekrardan,download moduna girmiyordu.yukarıdaki fastboot'dan kurtulmadaki işlemleri yaptım fakat telefon yine başlamadı,security error verdi başlarken.download moduna alıp stock rom yükleyeyim dedim ve lgflashtool ile de tot yüklemek istediğimde download failed device model is different! check phone or DLL! 00000000 hatasıyla karşılaştım. Telefonumun model id'si L-01F olarak değişmişti. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu xda ve bi kaç sitede birşeyler buldum ve sorunu çözdüm.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

elinizde olan LS980ZVC_12.tot dosyasını hex editör ile açıp ;
    4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC....

ile başlayan alt alta iki satır var oradaki değerleri aşağıdakilerle değiştirirsiniz (benim L01-F ile değiştiği için aşağıdaki modeli yazdım sizin hangi G2 varyantıyla değişmişse o şekilde değiştirirsiniz.)
    4.xVLG-L01F.....
    ....L01f10C.....

bu şekilde flashtool'daki device model-tot file uyumsuzluğunu ortadan kaldırmış olduk(Bir nevi programı aldattık :) )

bu şekilde değiştirip farklı kaydettikten sonra LGUP_8974.dll ni internetten indirin ve flashtool u açıp o değiştirdiğiniz .tot dosyasını ve bu az önce söylediğim dll ile flashlayın.Cihazınız tekrar ZVC stock romu ile açılmış olacaktır.

eline sağlık.
    benim problemim bu idi. cihaza fastboot modda partısıonlrı yükleme ypmıştım. bu seferde orjınal recovery açıldı twrp olmadığı için yükleme yapamadım.
    aynı sendeki gibi securıty error hatası verdi download modda lgflash tool ile yüklemek istediğimde d802 gördüğü için ilerleyemedim.
    senin yaptığın işlemin mantığını düşündüm cihazı kandırırsam düzelir diye ama programı bilmiyorddum bizde bundan dolayı ücretli destek aldık.
    çok güzel paylaşım. sizin bu yazdıklarınızı görünce çok eskiden symbian için uğraştığımız ve yardımlarımız aklıma geldi(forum symbian.com artık bu site yok)

amaç hizmet ve paylaşmak olunca Bizede allah razı olsun demek düşer
    Bu düşüncede olan kardeşlerime binlerce teşekkürler...

Bundan sonra lazım olacaklar için şimdiden ben söyliyeyim. ALLAH RAZI OLSUN
    çok teşekkürler

• Hocam benim LS980 --> D802 ile değişmiş. Bu durumda satırları ne ile değiştirmem lazım? Teşekkürler
  • Bir de dll dosyası olarak D802 nin dll dosyasını mı seçecem?
  • 2. Satırda l01f sonuna 01c eklemişsiniz onu da anlamadım. Modelin isminin sonuna 01c neden?
  • Teşekkürler, 3 gece sabahladıktan sonra sorunu çözdüm. Telefonumun değiştiği L980 (idi) > D802 (olmuştu) romunun orijinal tot dosyasını (http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda%2FLG+G2%2FStock%2F) indirdim ve orijinal tot dosyasından değişmesi gereken 2 diziyi (4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC.... )
    olduğu gibi (hex sembolleri ile birlikte; misal 00 36 4C 54 30 00 000...) kopyalayıp LS980ZVC romuna ekledim. Hiçbirşeye dokunmadım başka. Ve flashladım. Oldu... Burada anlatıyım da belki birine faydası olur. Yani sıkıntı noktalarda idi benim (4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC.... ) kısmını
    4.xVLG-D802....
    ....D80210b..... yapmam gerekiyordu. Ben kendim nokta koyduğumda hex te karşılığı 2E oluyordu fakat orijinal romdan kopyalayıp yapıştırınca kendim nokta koymadığım için eksik klalan yerlere hex te noktanın karşılığı olması gerektiği gibi '00' oluyordu....
    0 | |
  • ÜCRETLİ YARDIMCI OLUNUR ARKADAŞLAR %100 KURTARIRIM CİHAZI
  • drö kullanıcısına yanıt
    hala geçerli midir tw varsa ininal ile ödeme yapabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.