Uzun süreden beri yazılanları takip ediyorum. Bence gereksiz yere bir işletim sistemi kıyaslaması var. Herkesin zevkine ve ihtiyaçlarına göre tercihleri farklı olacaktır. Ayrıca burası Nokia Lumia 1320 Kullanıcılar Kulübü. Burada bu telefonu almayı düşünenlere fikir verebilecek olumlu ya da olumsuz yorumlar (kullanıp da bir fikir sahibi olanlar) yapabilirsek daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Aklımda kalan birkaç konuya da değinmek istiyorum. Ana menü, geri ve arama tuşlarının ekranın içinde olmamasının eksi bir özellik olduğu vurgulanmış. Bana göre bu ekranda gereksiz yer kaplıyor. O açıdan bu şekilde hardware butonları olarak kalması daha cazip. Bir de bunların ışıklarının olmadığı sanki eksi bir özellik gibi yorumlanmış. Emin olun ışıklı olsa ayarlara girip kapatırdınız çünkü ben LG 4X HD kullandım ve o şekilde kullanıyordum. Bataryanın daha çabuk bitmesine sebep oluyor ışıklı şekilde kullanmak. Güncelleme konusuna gelirsek. Eğer Android'i Nexus serisi dışında kullanıyorsanız güncelleme almak tamamen telefonun ma kalmış mesela LG 4X HD için bir kere güncelleme verdi 4.1'e ve sonra durdurdu. Mutlu muydum? Hayır. Onun için gittim stock rom yükledim. Bu açıdan bakarsak güncelleme hepsinde sorun ama Windows telefonlarda gördüğüm kadarıyla hepsine gönderiliyor ama geç ama erken.