Şimdi Ara

Cevap: transistörlerden 1 soru var yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok katlı yükseltici koyup kafa karıştmanın anlamı yok burdaki AC çözüm isteniyor Rin Rot Avg (kazanç ) sorlmuş DC model sorusu soran adama bu soru çok saçma ve gereksiz belliki arkadaş daha yeni yeni öğreniyor transistörleri. Sende kitabın BJT kısına değil 3-4 konu ilersinden bakıyorsun sanırım konulara.Adamın aklını karıştırdın :)

Serdar kardeş sana tavsiyem formül ezberleme asla .kirchoff yazmayı öğren sadece formule bağlı kalarak her soruyu çözemessin. Emetör bacağına bağlı direnç verilseydi ve kutuplama base'den yapılsaydı . Bu formüller ile çözüm yapman imkkansız. Zaten 4-5 tip var ama formüle gerek yok dediğim gibi kirchoff yaz gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagizhanugur

Çok katlı yükseltici koyup kafa karıştmanın anlamı yok burdaki AC çözüm isteniyor Rin Rot Avg (kazanç ) sorlmuş DC model sorusu soran adama bu soru çok saçma ve gereksiz belliki arkadaş daha yeni yeni öğreniyor transistörleri. Sende kitabın BJT kısına değil 3-4 konu ilersinden bakıyorsun sanırım konulara.Adamın aklını karıştırdın :)

Ben sadece örnekler nereye varabilir, soruların karmaşıklığı ne düzeye varabilir, (Ki bundan da karmaşıkları var elbette) onu göstermek istedim. İleride bu meslekte ilerlerse böyle devrelerle de karşılaşacağını göstermek istedim. Amacım kafa karıştırmak değil, kaba taslak göstermekti. Yanlış anlamayın lütfen.

• tam hocam bana biraz yardımcı olun bu konuda 1 haftadır formül rüyama giryo ama aklıma girmyo nerde ne yaptığı belli deil alıştırma olarak bana nasıl öğrenceğimi öğretirseniz sevinirim :) hepinize saygılar
  • açıktan okuyorum ama mühendisliğe kadar gidicem 12 yaşımdan beri lehim yapıyorum kendimce icatlar çıkaryom şimdi yaş 22 artık devre elemanlarını az çok tanımaya başladık transistörü öğrendikten sonra pic proglamayı öğrenmeyi düşünyorum sizin farklı fikriniz düşünceniz varsa beni ona göre yöneltin hocam. mühendisiği başarırmıyım bilmiyorum ama günlük teknoloji haberlerni okuyorum yeni ne çıkmış öğrenyorum devrelerin ne işe yaradığını arştryorum devre nasıl kurulur hep bakıyorum. kendimce yaptığım ufak şeyler var sese duyarlı led yaptım en son transistörü onda kullandım ve çin malı adaptörün ne kadar sahte olduğunu gördüm denerken 12 volt 1.5 v arası gerlim veren adaptör avometrede 1.5 volt 11.5 larda en 22 yi gördüm 12 v da iki farklı projem daha var güneş panelinden şarj yapıcam dc akımla dolacak bu havada güneş olmadığı için oda öyle kaldı

bilgi paylaştıkça güzeldir hepinize saygılarımla

• arkadaslar yeni konu açmak istemedim.
    Benimde elektroniğe ilgim var. Kendi capimda ccsc ile bir kaç pic programlamisliğim var.
    Elektronik devre elemanlari ile aram iyi ama transistörleri wikipediada yazan yazidan öte bilmiyorum.
    Akim kazanci, giris akimi, cikis akimi, formulleri vs. Bilmiyorum.
    Öğrenebileceğim internette güzel bir kaynak varsa ve benimlede paylasirsaniz memnun olacağim

tesekkürler.

Not: ingilizce karakterleri bilgisayara gecince düzelteceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.