Şimdi Ara

[Cevaplandı] 144hz ve Lenovo Y500 SLI bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Lenovo Y500 SLI notebook var ve ben BenQ XL2411Z veya XL2430T almayı düşünüyorum. Ekran kartı 2 GB NVIDIA GeForce GT650M grafik yongası+2GB NVDIA Geforce GT650M (SLI). Almayı düşünmemin nedeni en az 120hz ve 1ms alabilmek çünkü benim bilgisayarımın ekranı diğer çoğu notebooklar gibi çöp. İnternette gerçekten fazlaca araştırdım fakat bulduklarım birbirine karıştı ve ciddi yardıma ihtiyacım var. Sorularımı aşağıya sıralıyorum:

1) Lenovo Y500 SLI ile XL2411Z veya XL2430T'yi nasıl bağlayacağım ve ne ile bağlarsam daha yüksek hz alabilirim?
    2) Giriş ve bu bağlama olarak XL2430T'de şu var ama XL2411Z'de bu yok tarzından çok şey gördüm, panelleri aynı diye biliyorum dediğim gibi giriş olarak bir farkları var mı?
    3) Bu kablo vb. işlerinden gerçekten anlamıyorum, önerdiğiniz kablonun sağlamlığı ne kadar? Birden maçta pat diye gider mi? (internette baya araştırınca işte bu sağlam değil, işte bu çöp diye konuşmuşlar o bile karıştı)

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wegmor -- 25 Mayıs 2016; 18:11:07 >

• wegmor kullanıcısına yanıt
    Panel( ekran ) değiştirmekte işinizi görür ise vede oyle bir imkan var ise birde onu araştırın daha uygun olacaktır
    Geçen gün benzer bir araştırma yapmıştım.

HDMI bağlantı yerine Display port to Display port yada Display port to Dual Link DVI D kablo kullanılması gerekiyor.
    Diğer bağlantılarda maksimum 120Hz'de kalıyor. Ayrıca şöyle bir bilgiye ulaşmıştım.

Optimus olan notebook'larda çıkışı dahili GPU verdiği için sıkıntılar olabiliyor. Siz çıkışı direkt Nvidia'dan veriyorsunuz. Bu yüzden çok sıkıntı olmaması lazım.

When using DVI:
    Intel HD Graphics 4600 Does not support Dual DVI natively (however DP to Dual DVI Active Dongle might work- but not supported ) and Max Pixel Clock is supported on Single Channel DVI is 165Mhz.

So max on DVI at 1920 x 1080 is 60p Hz.

HDMI :
    Intel HD Graphics 4600 Max Pixel Clock supported on HDMI is 300Mhz. So max on HDMI at 1920 x 1080 is 60p, 85p,100p, 120pHz.

Note : 1920 x 1080 (144p Hz) is not supported on HDMI as it Exceeds the max Pixel Clock supported by our Intel HW ( 300Mhz)

Driver will enable and support 300Mhz based on HDMI Panel’s (HDMI Registration ID supplied by panel )

When using DispalyPort :
    Intel HD Graphics 4600 Max Pixel Clock supported on DisplayPort Various based on SKU - ( Based on CD Clock of the SKU – Which is OEM setting via System bios.)

So based on what the BIOS has enabled, DisplayPort at 1920 x 1080, 60p, 85p,100p, 120p,144pHz are supported.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Geçen gün benzer bir araştırma yapmıştım.

HDMI bağlantı yerine Display port to Display port yada Display port to Dual Link DVI D kablo kullanılması gerekiyor.
    Diğer bağlantılarda maksimum 120Hz'de kalıyor. Ayrıca şöyle bir bilgiye ulaşmıştım.

Optimus olan notebook'larda çıkışı dahili GPU verdiği için sıkıntılar olabiliyor. Siz çıkışı direkt Nvidia'dan veriyorsunuz. Bu yüzden çok sıkıntı olmaması lazım.

When using DVI:
    Intel HD Graphics 4600 Does not support Dual DVI natively (however DP to Dual DVI Active Dongle might work- but not supported ) and Max Pixel Clock is supported on Single Channel DVI is 165Mhz.

So max on DVI at 1920 x 1080 is 60p Hz.

HDMI :
    Intel HD Graphics 4600 Max Pixel Clock supported on HDMI is 300Mhz. So max on HDMI at 1920 x 1080 is 60p, 85p,100p, 120pHz.

Note : 1920 x 1080 (144p Hz) is not supported on HDMI as it Exceeds the max Pixel Clock supported by our Intel HW ( 300Mhz)

Driver will enable and support 300Mhz based on HDMI Panel’s (HDMI Registration ID supplied by panel )

When using DispalyPort :
    Intel HD Graphics 4600 Max Pixel Clock supported on DisplayPort Various based on SKU - ( Based on CD Clock of the SKU – Which is OEM setting via System bios.)

So based on what the BIOS has enabled, DisplayPort at 1920 x 1080, 60p, 85p,100p, 120p,144pHz are supported.

Sanıyorum bende sadece HDMI ve VGA çıkışlar mevcut, Displayport yok. Peki bunu bir şekilde telafi etmek mümkün mü? Display Port – HDMI Dönüştürücü'ler işe yarar mı yani?

quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Panel( ekran ) değiştirmekte işinizi görür ise vede oyle bir imkan var ise birde onu araştırın daha uygun olacaktır

Dostum donanımdan gerçekten anlamıyorum, değiştirsem bile sorunlar çıkaracaktır sanıyorum 24'' 144hz olduğunu farz etsek bile 1ms olacağını da sanmıyorum. Biraz araştırayım yine de uzun vadede bir masaüstü toplamayı da düşündüğüm için bu ikinci planda kalacak.

Ailenware ekranından memnun olmayan bir şahısın videosu

https://www.youtube.com/watch?v=IH_T9o8ZzII
    HDMI çıkıştan maksimum 120Hz alabilirsiniz. ucunu değiştirmeniz bir fayda sağlamaz. Eksi teknoloji ile yenisini bir araya getirmenin zorlukları işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Ailenware ekranından memnun olmayan bir şahısın videosu

https://www.youtube.com/watch?v=IH_T9o8ZzII

Demek istediğim bu değildi, ne yolla olursa olsun bi 24'' olması gerekiyor :D benim bilgisayarın ekranı ise zaten 15''. Yine de teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

HDMI çıkıştan maksimum 120Hz alabilirsiniz. ucunu değiştirmeniz bir fayda sağlamaz. Eksi teknoloji ile yenisini bir araya getirmenin zorlukları işte

Peki o zaman bir süre 120hzde sabit kalacağız o zaman Peki 120hz için farklı bir kablo türü mü gerekiyor yoksa bildiğimiz HDMI kablosu yeterli mi?
  • arkadaşlar benimde merak ettigim konu çok farklı yorumlar var misal benim laptopda hdmi 2.0 var en fazla kaç hz alabilirim hdmi dan monitör bağlayınca ?
  • 120 Hz. Üstteki mesajımda kalın harflerle yazdıklarıma tekrar bakın isterseniz. HDMI sürümü gözetmeksizin değerler aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Mayıs 2016; 23:53:48 >
  • quote:

120 Hz. Üstteki mesajımda kalın harflerle yazdıklarıma tekrar bakın isterseniz. HDMI sürümü gözetmeksizin değerler aynı.

hocam yani 144hz almam yersiz gidip 120 hz monitör alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUSUCLAN -- 26 Mayıs 2016; 12:43:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.