Şimdi Ara

Çevremdekilerin Evrene bakış açısı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ZameeThmusen1

quote:

Orjinalden alıntı: .ceylan.

quote:

Peki arkadaşlar Felsefeye girmişken Ben bir müslümanım ve öldükten sonra ahiretin olup olamdığını çok merak ediyorum bana sanki yokmuş gibi geliyor(allah korusun) yani şu an size mesaj yazmam bile bana ilginç geliyor.

ahirete inanmak imanın şartıdır
    ahirete inanmıyorsan Müslüman değilsin demektir

Dikkat et :)

Bu geçici hayat saçma geliyor sana da. Çünkü geçip gidecekse niye yaşıyoruz? demek ki bunun bi devamı olmalı. böyle düşün :)

abi peki hiç birimiz bilmiyoruz ki ne olduğunu yani şu an günaha girmem inş. ama bir şey söylemek istiyorum bence bunu düşünmek günah değil yani sorgulayamazmıyız neyse hiç görmediğimiz ,duymadığımız,hissetmediğimiz bir varlığa nasıl tapıcaz?belki Hz.Muhammed (inş.gunaha girmiyorumdur)Kuran-ı kerim hakkında yalan söylüyordu?ben olaylara objektif bakıyorum sırf merakımdan soruyorum , nerden bilelim bir yaratıcının olduğumu belki biz öldükten sonra hiç bir şey olmuyacak?hiç bilemeyiz ki işte bunun için herşey koca bir soru işareti diyorum

araştırmadan, okumadan, düşünmek hiç bir işe yaramaz...sen insansın senin sınırların ve bir sonun var...birinin sana sonsuzluğu tasvir etmwsi gerekiyorki sen bunu kavrayabilesin...nitekim Allah sana bunu anlatmak için peygamber göndermiş...ve de hayatının her anında nasıl davranman nasıl düşünmen gerektiğini öğrenmen içinde bir kitap göndermiş...ben kuranı alıp baştan sona sindire sindire okuduğunu zannetmiyorum...şimdi okumadan araştırmadan gelip burda (forumda) Allah ın hikmetini kudretini sorgulaman hakmı...kusura bakma ama ya çok cahilsin yada art niyetlisin..."oku"...önce oku...bu seni yaratan rabbinin ilk emri...

edit:imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_ikbal -- 29 Nisan 2009; 1:21:43 >

• Konu yine amacından sapmış durumda..

9) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli konu açmak ve başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konular silinecek, sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.
  • quote:

Peki arkadaşlar Felsefeye girmişken Ben bir müslümanım ve öldükten sonra ahiretin olup olamdığını çok merak ediyorum bana sanki yokmuş gibi geliyor(allah korusun) yani şu an size mesaj yazmam bile bana ilginç geliyor.

e yokki zaten sol düşüncede olmadığım halde marx'ın felsefesi mantıklı geliyor... dinler kitleleri uyutan bir afyondur.. günaha mı girdik durduk yere acaba.

• quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

Konu yine amacından sapmış durumda..

9) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli konu açmak ve başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konular silinecek, sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.

konu hiç bi yere çekilmemiş...açıldığı konu üzere devam ediyor...kimse kimseylede kavga etmemiş...ama anlaşılan konu senin hoşuna gitmemiş...

ayrıca dini içerik falan yok...hayatla alakalı bir konu sorulmuş, ona görede cevaplar geliyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

quote:

e yokki zaten sol düşüncede olmadığım halde marx'ın felsefesi mantıklı geliyor... dinler kitleleri uyutan bir afyondur.. günaha mı girdik durduk yere acaba.

afyonu gösterirler diğer tarafta nasıl bişey olduğunu yorma kafanı sen şimdi çıkıp sebebsizce var oldukta dersin

• quote:

Orjinalden alıntı: vuslat06

quote:

quote:

afyonu gösterirler diğer tarafta nasıl bişey olduğunu yorma kafanı sen şimdi çıkıp sebebsizce var oldukta dersin

demem çünkü bir yaratıcı kudret olduğuna inanıyorum.. ama din dediğin kime göre,neye göre.. dimi

• quote:

Orjinalden alıntı: m_ikbal

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

Konu yine amacından sapmış durumda..

konu hiç bi yere çekilmemiş...açıldığı konu üzere devam ediyor...kimse kimseylede kavga etmemiş...ama anlaşılan konu senin hoşuna gitmemiş...

ayrıca dini içerik falan yok...hayatla alakalı bir konu sorulmuş, ona görede cevaplar geliyo...

Kurallara uyulmadığını göstermem benim konu hakkındaki düşüncemi ortaya koymaz.
    Burası dini konuların tartışılacağı bir platform değil, yazdığım kuralı tekrar okursanız bunu anlayabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vuslat06

quote:

quote:

demem çünkü bir yaratıcı kudret olduğuna inanıyorum.. ama din dediğin kime göre,neye göre.. dimi

yaratıcı kudret biziğ yaratıp salmışmı öylece yani...sence olabilirme böyle bi şey...sen çocuğunu bile başı boş bırakmazken...bir alem insanı yaratıp başı boş bırakacağına inanıyomusun o kudretin...eğer inanıyosan mantığını açıkla bu olayın bana...

• quote:

yaratıcı kudret biziğ yaratıp salmışmı öylece yani...sence olabilirme böyle bi şey...sen çocuğunu bile başı boş bırakmazken...bir alem insanı yaratıp başı boş bırakacağına inanıyomusun o kudretin...eğer inanıyosan mantığını açıkla bu olayın bana...

bak ne demişim : neye göre kime göre.. şimdi öbür taraftan bir müslüman merhum gelmişmi ki bize -- ey müslümanlar biz yalanmışız meğersem (örneğin) budistler parsayı kapmış öbür tarafta yani din dediğimiz bir bilinmez.. kim doğru kim yanlış anca ölünce öğreniceğiz.. ama yaratıcı mutlak

• quote:

quote:

bak ne demişim : neye göre kime göre.. şimdi öbür taraftan bir müslüman merhum gelmişmi ki bize -- ey müslümanlar biz yalanmışız meğersem (örneğin) budistler parsayı kapmış öbür tarafta yani din dediğimiz bir bilinmez.. kim doğru kim yanlış anca ölünce öğreniceğiz.. ama yaratıcı mutlak

ok...sen bekle o zaman...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.