Şimdi Ara

Çevremdekilerin Evrene bakış açısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar sizlere duygu ve düşüncelerimi açmak istiyorum.Çevremdeki arkadaşlarım annem ,babam,kardeşim herşeye somut bakıyor yani herşey sonsuzmuş gibi sürekli bir şey için çalışıp duruyorlar.Geçenlerde yolda yürürken bir an için düşündüm 'karşıdan karşıya geçerken bana bir araba çarpsa ve ben ölsem?'ne olu diye düşündüm .Bütün sevdiğim eşyalarım,ayakkabılarım,saatim,playstationum herşeyimi geride bırakırım diye düşündüm .peki şu an çabaladığımız herşeyin ne anlamı var?Mesela Mat hocamız bize sürekli 'çalışın çalışın ileride çok iyi hayatınız olucak çalışın'diyip duruyor ? adama bakıyorum sanki herşey sonsuza kadarmış gibi düşünüyor olaylara hiç soyut yaklaşmıyor ,?, Mesela Ben bi şirkedin Türkiye Ceosu oldum sürekli çalışıp didinip iyi bir yönetici oldum ne için ?kimin için ?bu küçücük dünyada iyibir hayat sürmüşüm veya sürememişim kimin umrunda?heh? Örneğin;dedemin dedesinin dedesi ,o adamın ismini bile bilmiyorum ama o olmasaydı şu an ben burda olmazdım değilmi ?o dedemin dedesinin dedesi ne iş yapardı ?Bilgisayar mühendisimiydi?herşey sürekli akıp geçiyor hiç bir şey ebedilik değildir.Geçen on yıla kadar ben nerdeydim şimdi nerdeyim ne çabuk geçtiğini anlayamadan 17 ye geldim

siz neler düşünüyorsunuz ?sizce ben psikopatmıyım?

• Sen ölüceksin
    Yine Güneş doğacak
    Yine bahar gelicek
    Yine Kuşlar ötecek
    Yeni filmler çıkacak

Fakat sen bunların hiçbirini göremiyceksin.Yaşadığın sadece bu Dünya üzerinde 50 -60 yıl belki daha az.Herkes hayatına devam edecek sen toprak altında olucaksın. garip
  • Ferrarisini satan bilge
  • quote:

Orjinalden alıntı: Angry Angel

Sen ölüceksin
    Yine Güneş doğacak
    Yine bahar gelicek
    Yine Kuşlar ötecek
    Yeni filmler çıkacak

Fakat sen bunların hiçbirini göremiyceksin.Yaşadığın sadece bu Dünya üzerinde 50 -60 yıl belki daha az.Herkes hayatına devam edecek sen toprak altında olucaksın. garip

Şöyle düşün: Sen gece uyurken o 7-8 saatlik sürenin farkına varıyor musun nasıl geçtiğinin? İşte ölünce de bu olacak. Sanki ölmüşsün ardından hemen kıyamet kopmuş gibi..
  • zaten o yüzden kaybediyor insanların,hırslarını sonsuza dek yaşayacaklarmış gibi dünyevi ve maddi şeylere harcıyorlar
  • Peki arkadaşlar Felsefeye girmişken Ben bir müslümanım ve öldükten sonra ahiretin olup olamdığını çok merak ediyorum bana sanki yokmuş gibi geliyor(allah korusun) yani şu an size mesaj yazmam bile bana ilginç geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkhnzn

quote:

Sen ölüceksin
    Yine Güneş doğacak
    Yine bahar gelicek
    Yine Kuşlar ötecek
    Yeni filmler çıkacak

Şöyle düşün: Sen gece uyurken o 7-8 saatlik sürenin farkına varıyor musun nasıl geçtiğinin? İşte ölünce de bu olacak. Sanki ölmüşsün ardından hemen kıyamet kopmuş gibi..

İnşallah dediğin gibi olur yoksa toprak altında kıyamete kadar şu anki Dünya zamanıyla beklemek işkence olurdu :S

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaşadığın kadar yaşa,öleceğin gün öl.

Ne için yaşıyorum ? Ne için uğraşıyorum,didiniyorum ? Böyle düşündükçe yaşamaktan zevk alamazsın.Ayrıca o çalışta,oku da diyenler öyle laf olsun,eğlence olsun diye söylemiyorlar.Bu Dünya şartlarında hayatta kalmak ve kendi ve sevdiklerine bakmak zor ki o yüzden söylüyorlar.Evren sonsuz sen ise sonsuz değilsin.Hepimiz evrenin sonsuzluğunu oluşturan birer ölümlü canlılarız.Ve sen bu yaşadığın sürede öyle büyük adımlar at -ki bir 100-200 sene geçse bile tarih kitaplarında veya hafızalarda,unutulmazlar arasında yer al.Eğer madem kendin böyle bakıyorsun olaya,en azından arkanda iz bırakmış olda yaptıklarım ne için ?(Gelecek için) sorusu cevaplanmış olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 27 Nisan 2009; 17:55:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Espâda

Yaşadığın kadar yaşa,öleceğin gün öl.

Ne için yaşıyorum ? Ne için uğraşıyorum,didiniyorum ? Böyle düşündükçe yaşamaktan zevk alamazsın.Ayrıca o çalışta,oku da diyenler öyle laf olsun,eğlence olsun diye söylemiyorlar.Bu Dünya şartlarında hayatta kalmak ve kendi ve sevdiklerine bakmak zor ki o yüzden söylüyorlar.Evren sonsuz sen ise sonsuz değilsin.Hepimiz evrenin sonsuzluğunu oluşturan birer ölümlü canlılarız.Ve sen bu yaşadığın sürede öyle büyük adımlar at -ki bir 100-200 sene geçse bile tarih kitaplarında veya hafızalarda,unutulmazlar arasında yer al.Eğer madem kendin böyle bakıyorsun olaya,en azından arkanda iz bırakmış olda yaptıklarım ne için ?(Gelecek için) sorusu cevaplanmış olsun.

hocam şu yazdıkların bana çok saçma geliyor.sen atalarının isimlerini yaptığı işleri biliyonmu?bu dünya gelip geçici bu dünya kimseye kalmaz ?şu an yaptığın her şeyin bir rüya olduğunu düşünsene ?uzun bir rüya ama başka bir yerde çok kısa bir rüya anlatabildimmi?şu an herşey koca bir soru işareti ?sen bu evcrenin sonzsuz olup olmadığını biliyonmu ? kafamın içinde o kadar çok soru varki bir na önce ölsekte bu soruları cevaplasak hep birlikte ?çok merak ediyorum çokkkkkk

• quote:

quote:

Sen ölüceksin
    Yine Güneş doğacak
    Yine bahar gelicek
    Yine Kuşlar ötecek
    Yeni filmler çıkacak

Nerden biliyosun daha önce öldünmü hiç???

• quote:

Orjinalden alıntı: ZameeThmusen1

quote:

Orjinalden alıntı: Espâda

Yaşadığın kadar yaşa,öleceğin gün öl.

hocam şu yazdıkların bana çok saçma geliyor.sen atalarının isimlerini yaptığı işleri biliyonmu?bu dünya gelip geçici bu dünya kimseye kalmaz ?şu an yaptığın her şeyin bir rüya olduğunu düşünsene ?uzun bir rüya ama başka bir yerde çok kısa bir rüya anlatabildimmi?şu an herşey koca bir soru işareti ?sen bu evcrenin sonzsuz olup olmadığını biliyonmu ? kafamın içinde o kadar çok soru varki bir na önce ölsekte bu soruları cevaplasak hep birlikte ?çok merak ediyorum çokkkkkk

Dedemin ne iş yaptığını ve soyumun ne taraftan geldiğini biliyorum.Yani hatırlanıyorlar öyle değil mi? Sadece birini dünyaya getirmekle bile bir kök aile oluşturarak ileride hatırlanır hale geliyorlar.Soyadın bile bir tarihtir.

Rüya olsa ne farkedecek ? Şöyle düşün sende; Gerçek anlamda sevdiğin bir rüyayı görüyorsun diyelim.O rüyadan uyanmak zorunda olmasan uyanır mıydın ? Dünyayıda böyle düşün.Senin bakış açına göre yorumluyorum.Demek istediğim; bu yaptıklarımızın her biri boşa bile olsa(sana göre) en azından güzel bir vakit ve yaşam sürmüş olucağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 27 Nisan 2009; 18:15:23 >

• tibetteki himalayalardaki rahiplere hep imrenmişimdir

onlardan hayatın gercek amacını öğrenmeyi hep istemişimdir

su an en cok istediğim şey oraya gidip işi onlardan öğrenmek ama nerdeeeee....
  • quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

tibetteki himalayalardaki rahiplere hep imrenmişimdir

onlardan hayatın gercek amacını öğrenmeyi hep istemişimdir

su an en cok istediğim şey oraya gidip işi onlardan öğrenmek ama nerdeeeee....

hocam onlar kim biraz anlatırmısın olmassa ben giderim ileride belki
  • himalayalarda köylerde yaşayan budist rahipler hayattan maddiyattan kendini arınmış tamamen iç huzura adamış insanlar
  • quote:

Peki arkadaşlar Felsefeye girmişken Ben bir müslümanım ve öldükten sonra ahiretin olup olamdığını çok merak ediyorum bana sanki yokmuş gibi geliyor(allah korusun) yani şu an size mesaj yazmam bile bana ilginç geliyor.

ahirete inanmak imanın şartıdır
    ahirete inanmıyorsan Müslüman değilsin demektir

Dikkat et :)

Bu geçici hayat saçma geliyor sana da. Çünkü geçip gidecekse niye yaşıyoruz? demek ki bunun bi devamı olmalı. böyle düşün :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ceylan.

quote:

Peki arkadaşlar Felsefeye girmişken Ben bir müslümanım ve öldükten sonra ahiretin olup olamdığını çok merak ediyorum bana sanki yokmuş gibi geliyor(allah korusun) yani şu an size mesaj yazmam bile bana ilginç geliyor.

Bu geçici hayat saçma geliyor sana da. Çünkü geçip gidecekse niye yaşıyoruz? demek ki bunun bi devamı olmalı. böyle düşün :)

abi peki hiç birimiz bilmiyoruz ki ne olduğunu yani şu an günaha girmem inş. ama bir şey söylemek istiyorum bence bunu düşünmek günah değil yani sorgulayamazmıyız neyse hiç görmediğimiz ,duymadığımız,hissetmediğimiz bir varlığa nasıl tapıcaz?belki Hz.Muhammed (inş.gunaha girmiyorumdur)Kuran-ı kerim hakkında yalan söylüyordu?ben olaylara objektif bakıyorum sırf merakımdan soruyorum , nerden bilelim bir yaratıcının olduğumu belki biz öldükten sonra hiç bir şey olmuyacak?hiç bilemeyiz ki işte bunun için herşey koca bir soru işareti diyorum

• sorgulaman güzel birşey.bende sürekli yaparım.ama eğerki çıkmaza girersen imanın gider dinden çıkarsın.okulda felsefe ve din öğretmenlerinden yardım al.bu soruları onlara da sor.insan bir şeyi sorgulayarak doğru kabul ederse inancı daha sağlam olur.sorunu şu şekilde biçimlendirebilirsin.
    ben niçin yaşıyorum?
    iyi amellerle cenneti kazanmak için
    ölümden sonrası gerçekten var mı?
    eğer ki olmasaydı yaşama amacımız olmadı.yaptığımız herşey boş olurdu.sence bu koca evrende amaçsız en ufak bir olay bile oluyor mudur?
    evren niçin yaratıldı?
    bu soruyu tam anlamak pek mümkün değil.ama elinde sınırsız güç ve merhamet olduğunu düşün.eğer ki yardımsever bir insansan durumu gerçekten kötü olan birini gördüğünde içinde oluşan yardım etme isteğini düşün.Allah'ın bizi yaratmaktaki amacı da bu.bizi yaratıyor.bize sonsuz mutluluk vadediyor.senden ise sadece 60-70 yıllık ona uygun bir yaşam geçirmeni istiyor.şu şekilde düşün.sınava giriyorsun.hocan soruları vermiş.cevapları da vermiş.sana sadece yazmak kalıyor.
    Allah var mı?
    Allah'ın olmadığını düşün.bütün evrende saniyenin sonsuzda birinde sonsuz tane olay oluyor diyebilirim.bu kadar olay kendi kedine düzene girer mi?böyle bir evren kendi kendine oluşabilir mi?bunun için sonsuz gücü olan bir yaratıcı ve düzenleyici varlık şarttır.
    niçin İslam
    3 tane ilahi din vardır.yahudi zaten olamazsın.yahudi doğman gerekirdi.ayrıca lanetlenmiş bir millettir.çünkü acımasız ve nankördürler.
    incil insan eliye yazılmıştır.sadece aslı Allah tarafından gönderilmiştir fakat hangisi olduğu bilinmemektedir.vatikanda yüzlerce belki binlerce farklı incil bulunmaktadır.
    islamda tek bir kitap vardır ve değişmemiştir.inen son dindir.getiren insan allahın en sevgili kuludur.özünde hiçbir değişiklik yoktur.sadece uygulama kısmını değiştiren mezhepler vardır.kısacası hala bozulmamış,kıyamete kadar bozulmayacak tek geçerli dindir.
    tamamen kendim yazdım.hata varsa söyleyin.yanlış bilgileri düzeltelim.

• hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .ceylan.

quote:

abi peki hiç birimiz bilmiyoruz ki ne olduğunu yani şu an günaha girmem inş. ama bir şey söylemek istiyorum bence bunu düşünmek günah değil yani sorgulayamazmıyız neyse hiç görmediğimiz ,duymadığımız,hissetmediğimiz bir varlığa nasıl tapıcaz?belki Hz.Muhammed (inş.gunaha girmiyorumdur)Kuran-ı kerim hakkında yalan söylüyordu?ben olaylara objektif bakıyorum sırf merakımdan soruyorum , nerden bilelim bir yaratıcının olduğumu belki biz öldükten sonra hiç bir şey olmuyacak?hiç bilemeyiz ki işte bunun için herşey koca bir soru işareti diyorum

http://www.kuranmucizeleri.com/bilimsel_mucizeler_index.html

bu tarz şeyler okumak Kur'an'a,dolayısıyla da peygambere olan inancı sağlamlaştırır :)

• quote:

Orjinalden alıntı: 0130

quote:

quote:

Sen ölüceksin
    Yine Güneş doğacak
    Yine bahar gelicek
    Yine Kuşlar ötecek
    Yeni filmler çıkacak

Nerden biliyosun daha önce öldünmü hiç???

Tam emin değilim ama bahsettiğim konuyu peygamberimizin bir hadisinden biliyorum diye hatırlıyorum. Hadis değilse bile din hakkında engin bilgilere sahip olan bir büyüğümden duymuşumdur. Duyduğumuz herşeyi buraya yazmayız herhalde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.