Şimdi Ara

Arabası Olmayan İnsanın Bakış Açısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabası olmayan bir insanın gözünde on bin tl lik bir suzuki marutiyle, bir milyon tl lik mercedes s class aynıdır.

Bakış açıları işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabasız nasıl yaşıyorlar ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibrahim Akca -- 5 Şubat 2020; 20:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Arabasız nasıl yaşıyorlar ya
    İnsan bilmediğini aramıyor tabi

• İstanbul'da yaşıyorum ve araba pek ihtiyaç duymadım. Ancak gözlemim şu ki arabası olan daha sosyal oluyorlar. Hafta sonları Riva, Uludağ, Kocaeli, Sakarya gibi yerlere gidip gelebiliyorlar.
  • Herkesin arabası kendine güzel.. doğan benim hoşuma gidiyor ama birçok kişi sevmiyor mesela..
  • Demek istediğim insan elindeki nimete alışınca değerini unutmaya başlıyor.Sıradanlaşıyor ve hep daha iyisi hedefleniyor.Yanılma dünyası işte

• İnsan hep daha fazlasını isteyen gözü doymaz bir canlıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabası olan insanlara...
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkeste doymazlık mevcut. Ekim sonunda yedek subaylığım bitti ve askerden döndüm. Ordan aldığım maaşlardan 30 bin civarı bir miktar biriktirmiştim, kendi birikmişimi de katarak 41 bine 2006 model sedan Focus aldım.

İlk arabam ve gözüm gibi bakarak kullanıyordum. Aradan 3 ay geçti, şimdi değiştirmek istiyorum. Aracımdan memnunum ama şu anda 50 civarına satabiliyorum. 54-55’e daha modelli temiz Jettalar mevcut.

• Aynen şuan nefes alsın yeter modundayım

motor falan sakat abi

30 bine bi fiesta alacaksın misssss
  • Benim yok ve hic aramadim. Her acidan dert gercekten benim icin, icki icemezsin, trafige takilirsin, gerizekalilarla ugrasirsin, park yeri bulamazsin gibi gibi. Daha sakin, yollarin bos ve toplu tasimalarin kisitli oldugu bir yerde yasasam olabilirdi ama İstanbul'da merkezi bir yerde otururken asiri gereksiz geliyor bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbul'da yaşayıp her yere özel araçla giden enayidir.
  • İşte o yüzden Türkiye İstanbuldan ibaret değil

• GÖRMEMİŞİN ÇOCUGU OLMUŞ TUTMUŞ (SKİN)İ KOPARMIŞ
  • Madnessisme M kullanıcısına yanıt
    Ne biçim konuşma tarzı bu.Düzgün yazamıyormusun

• quote:

Orijinalden alıntı: DamsizDaGirebilenAdam

Ne biçim konuşma tarzı bu.Düzgün yazamıyormusun
    yazamıyorum çünkü arabası olmayan geri zekalıdır izlenimi verilmiş konuda
  • Üniversitede isen biri ile arkadaşlarını taşırsın
    Diğeri ile peynir taşımacılığı yaparsın
  • 20li yaşların başında ilk arabamı almıştım yaklaşık 20 yıl her yere arabayla gittim, şehir merkezindeyim yaklaşık 10 yıldır kullanmıyorum o kadar rahat ki anlatamam. araba olayı 80-90lardaydı. Devlet resmen araba kullanmayın diyor, eskiden zorunlu trafik sigortası 3 kuruştu yani kasko yaptırıken az bir fark verip onu da hallederdik, muayeneyi mi geciktirdin yakalanmazsan gecikme zammı vs yoktu zaten muayene olayı çok basitti. yakıt fiyatları şimdiki seviyesinde değildi, benzinli arabayla rahat rahat gezebilirdik,trafik cezaları şimdikiler gibi değildi vsvs hele metro marmaray gibi yeraltı ulaşım araçlarının artması araba kullanma ihtiyacımı tamamen ortadan kaldırdı.
    Geçenlerde sırf ara sıra keyfe keder gezerim falan diye özellikli bir araba alsam diye düşünüp (jaguar gibi veya cabrio gibi) ufak bir muhasebe yaptım gene vazgeçtim, özellikle oturduğum konum itibariyle ayak bağı olmaktan öteye gitmeyecek zira
  • wburak kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum hocam 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakkala çakkala bile arabayla giden bir heriftim. Hep arabam vardı iyi kötü. Evlenmeye karar verdim, sattım.

5 aydır arabam yok. Bana artıları

1- ciddi ekonomik kazanç. Babada var araba. Geçen ay bakım için ciddi ödeme yaptı. Bu ay mtv.
    2- evim ve iş yerim arası 2.2 km, dolmuş 15 dkda bir geçer. O sürede zaten yürüyorum.
    3- şuraya gidelim buraya gidelim diye kafa açan kuzenler yok.
    4-yakıt fiyat güncellemelerini gülerek izliyorum.
    5- her gün en az gidiş dönüş 4.5-5 km yürüyorum. E az biraz da yediğime dikkat etmeye başladım. Sonuç 1.83 boyunda 98 kilo olan ben, şu an 85 kiloyum. Dün trendyolda takım elbiselerde indirim vardı, bedenimi öğrenmek için damatlığı giydim. Aklım oynadı. Deli kilo vermişim, görenlerin yok artık demesi bile keyifli.

Eksileri

1- gezmeyi severiz biz. Yaz rotasını şimdiden çizdim gibi. Araba yok ama (: yazın alır satarım muhtemelen.
    2- bir yere davet edildiğimde artık beni gelin alın arabam yok diyorum. Hoş değil aslında benim için artı ama karşı taraf için eksi.

Not : arabası olmayan herkes inanın bana yokluktan almamazlık yapmıyor. Araba artık bu ülkede lüks geliyor bana. Derdim gayrımenkul edinmek. Yoksa piyasadaki arabaların %90ı kredili, bunu herkes biliyor. Araba almak cidden mevzu değil. Aslında zor olan almamaktı benim için. O kadar alıştım ki arabası dolaşmaya. Az sonra baba kaçar, 2.2 km parkur beni bekler. Taksi 13 TL yazıyor bu arada (: 1000 TL trafik sigortası, 1200 TL mtv, 1200 TL bakım desen balata falan değişmeden bir de arabanın kapıda durduğu süre boyunca yıllık maliyeti 3400 TL en az. Düz 3600 diyelim ki mutlaka düz 3600 olur. Kapıda durması için günlük 10 TL harcıyor insanlar arabanın. Taksi benim iş yerime 13 TL yazıyor.

Matematik basittir. Saygılar ve sevgiler dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dış kapının iç mandalı -- 7 Şubat 2020; 9:16:57 >

• İstanbulda trafik çilesi gerçekden çekilmiyor ama arabasızda olmuyor,cocuk hasta oluyor,annemlere gitmek zorunda kalıyoruz her hafta metrobüs dolmuş birde cocuk olunca sıkıntı oluyor en iyisi kendi arabanla gitmek,taksiye binsen çok para vereceksin. Bilmiyorum olmasa bir dert, olması ayrı dert.Arabasızda hiçbiryere gidesim gelmiyor yürümek çileye dönüşüyor.Yağmurlu havalarda hiç çekilmez hele soğuk havalar , bu yüzden spora bile arabayla gidiyorum ,araba tamirdeyse yürüyerek tuvalete bile gitmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 7 Şubat 2020; 9:26:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.