Şimdi Ara

BU TOPLUM NEDEN BU KADAR DAR BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş online eğitim geliyor. Fırsatçılar bir yandan denetlenmedikleri için kafalarına göre zam yapmaya başlıyor. Bir kesim de alamayacaklarının farkında (çok büyük bir kesim bu) onlardan artık twitterdan vs bilgisayar laptop arayışına giriyor. Ki bana göre dilencilik gibi bir şey bu. Kimse yanlış anlamasın lütfen ihtiyaç olduğunun farkındayım. Ama şu an ihtiyacı olmayan yoktur emin olun. Çok zengin bile olsa bir insan gidip saçma bir laptopa 12 bin tl verirken eli titrer ya. Çünkü o laptopu hakkı değil o.

Tüm bunlara rağmen ülkede kimse ÖĞRENCİ İÇİN LAPTOP VE BİLGİSAYARLARDA VERGİ İNDİRİMİ OLMALI DEMİYOR. Ki bu kilit cümledir bakın. Ben dilenci değilim devletten bedava bilgisayar laptop istemiyorum kaldı ki Avrupada öğrencilere bedava olarak verildi online eğitim için. Ama bakın bu ülke Avrupa gibi değil Avrupa’da bilgisayara ihtiyacı olan insan sayısı ile burdaki bir değil. BURDA HERKESİN İHTİYACI VAR. Dolayısıyla vergi indirimi yapılsın ki benim gibi fakir-orta halliler alsın. Gerçekten ihtiyacı olana da devlet versin. Ne devlet zora girsin ne öğrenci zora girsin. Çok mu zor ya?

TEKNOLOJİ VE UZAY ÇAĞINDA İNTERNET VE BİLGİSAYARA ULAŞIMIMIZ ZOR OLMAMALI. Bunun zor olması sadece bizi kişisel etkileyebilecek bir şey değil emin olun. BU ÜLKEMİZİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK BİR ŞEY.

Amerika’da insanlar Mars’a yerleşme planları yaparken bizim burda laptop alma planı yapmamızın sonuçları ileride ülkemiz adına iyi olmayacaktır. Lütfen buna bir akılcı çözüm getirilsin. Akılcıl çözüm öğrenciye bedava laptop vermek değil öğrencinin laptopa ulaşabilirliğini sağlamaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Asıl sizinki nasıl kafa? Sömürülmeye doyamadınız.

Maddi durumu kötü olan biriktirdiği para çöp olan bir öğrenciyim sesimi duyurmaya çalışıyorum sanki bedava bir şey istedik. Öğrencilere bu dönemde bilgisayar lazım eğitime nasıl devam edicez? Öğrenciye laptop bilgisayarda indirim olmalı. Microsoft bunu coronadan önce de yapıyordu. Windows10 öğrencilere bedavaydı. Bu kadar bilinçsiz olmayın. Hakkını arayanları da yerin dibine sokmaya çalışmayın.
    Hocam tamam da durum farklı biz öğrenciyiz ve derslere katılmamız gerek. Nasıl katılıcaz derslere? Gerçekten çok korkunç ama bu insanlara az bile.

Fransadaki işçiler haklarını sokağa çıkıp aldılar. Basit bir indirim bile isteyemiyor kimse. Tabii hepsi babasına aldırdığı için rahat sanırım. Herkesin ailesi de aynı değil. Kaç aydır para biriktiriyorum biriktirdiğim para hiç oldu bilgisayar altın gibi oldu. Ooof of.
    Ya bu olayda bile mizah yapan arkadaşlar size helal olsun keşke sizin gibi olabilsem. Ayrıca benimle dalga geçenleri de Allah’a havale ediyorum. Ben yine bir şekilde kendimi doğrultmaya çalışacağım ama siz dalga geçe geçe en dibe batacaksınız.

Bir üniversite öğrencisi laptop alamayacaksa zaten üniversite okumasın. Millet Mars’a çıkıyor bizim ülkede bilgisayar açmayı bilmeyen üniversite öğrencileri var. Bu insanlar tabiki iş bulamaz. Normal olarak iş bulamazlar. Çağın gerekliliklerini karşılamıyorlar çünkü.

Kaç gündür türlü stresler çekiyorum mide ağrısından mafoldum. Millet hala mizah yapıp gülme peşinde. Ne dertsiz insanlarmışsınız meğerse ülkedeki herkesin babası milyonermiş herhalde. Çünkü bu ülkede eğer milyoner değilseniz sizi çok kötü günler bekliyor. Halkın farkındalık SIFIR.
  • #ogrenciyeindirimyap

• Up

• Bence şöyle olmalı mesela üni mi kazandın e devletten öğrenci belgeni gösterdiğin zaman o bilgisayarı direkt dolar kuruyla çarpıp öyle satmaları lazım. Mesela 600dobarlık bilgisayar burada 6k falan onu direkt 4700 4800 civarına satmalılar öğrencilere

• Genel olarak öğrenciye indirim yapılmasından bahsediyorum. Aynen dediğim gibi kura göre hesaplanıp ekstra vergi eklenmemeli. En azından sadece bilgisayarda bu yapılsın. Ne devleti ne de öğrenciyi zor duruma düşürmeyecek bir şey.

• Arkadaşlar lütfen öne çıkartalım 🙏

• Arkadaşlar lütfen empati kuralım. Herkesin cidden gücü yetmiyor, kaç aydır laptop almam gerekiyor ama alamıyorum. Öğrenciler için vergi indirimi şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lütfen ben öğrenci değilim diyip geçmeyin. Lütfen bencil olmayın. #ogrenciyeindirimyap

• en son ne zaman indirim oldu hatırlamıyorum

• indirimmiş ulan içtiğin limonatada ötv var indirim bekliyorsun nasıl bi kafa bu sizinki. mevcut şahıslar geldiği günden beri elini halkın cebinden çıkarmadı çıkarmıyorda cep delindi bunun farkına varın bence.

• Hocam tamam da durum farklı biz öğrenciyiz ve derslere katılmamız gerek. Nasıl katılıcaz derslere? Gerçekten çok korkunç ama bu insanlara az bile.

Fransadaki işçiler haklarını sokağa çıkıp aldılar. Basit bir indirim bile isteyemiyor kimse. Tabii hepsi babasına aldırdığı için rahat sanırım. Herkesin ailesi de aynı değil. Kaç aydır para biriktiriyorum biriktirdiğim para hiç oldu bilgisayar altın gibi oldu. Ooof of.

• Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    Hocam kampanya olursa Allah Rızası için bana da haber verir misiniz? Twitter açıp en iyisi ordan da sesimi duyurmaya çalışayım. Twittera bakıyorum herkes bedava laptop istiyor ben kimseden bedava bir şey alamam. Ben vergi indirimi istiyorum bunu kişisel olarak da istemiyorum. Tüm öğrencilere vergi indirimi olsun diğer ülkeler bedava bile veriyor. Sadece indirim istiyorum.

• Asıl sizinki nasıl kafa? Sömürülmeye doyamadınız.

Maddi durumu kötü olan biriktirdiği para çöp olan bir öğrenciyim sesimi duyurmaya çalışıyorum sanki bedava bir şey istedik. Öğrencilere bu dönemde bilgisayar lazım eğitime nasıl devam edicez? Öğrenciye laptop bilgisayarda indirim olmalı. Microsoft bunu coronadan önce de yapıyordu. Windows10 öğrencilere bedavaydı. Bu kadar bilinçsiz olmayın. Hakkını arayanları da yerin dibine sokmaya çalışmayın.

• Haşmetlimize para lazım. Vergiden muaf tutulmasını beklemeyin. Ekstra vergi gelmemesi için dua edin. İnşaat köprü yapan yancılarımıza aktarılacak para lazım.

• Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız :(

Arkadaşlık isteği yolladım, şu anda 2.el garantili laptoplara da bakıyorum onlar da çok pahalı ama belki uygun bir şey görebilirim :/

• Laptop,telefon,internet vs lüks bunlar. Hele araba aşırı lüks. Öyle kolay kolay sahip olamazsın. Dua edin buzdolabı var her evde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.