Şimdi Ara

BU TOPLUM NEDEN BU KADAR DAR BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarda KDV harici vergi var mı? Ben yok diye biliyorum; ancak net bilen varsa yazabilir.

Elbette KDV indirimi yapılabilir; ancak telefondaki kadar yüksek vergi oranları yok diye aklımda kalmış.

Temel problem kur gibi daha çok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkemizde bana göre öğrenciler toptancılarla anlaşıp o bilgisayarları çatır çatır satar.Ya da o belgeleri kullanıp indirimli alıp başkasına satar.

Unutmayın burası Türkiye.

• Bu ülkede insanlar karantinaya girince konsol vs takılıyor diye hemen ekstra vergi getirdiler, açıkçası böylesi ortamda çokta böyle şeyler hayal etmemek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın kardeşim, ben zamanında kötü bir laptop ile idare ederim seneye mevcut modeller ucuzlar diyerek bekletmistim ertesi sene 1.5-2k arttı fiyatlar. Bu hayattan öğrendiğim en temel şey vasata tamah etmeyeceksin. En iyisini al geç yapacaksın. Neyse, evet vergi alınmamalı ve fiyatlar denetlenmeli.

• Aman kardeşim sil konuyu, laptop alımlarının arttığı ve indirim beklentisinin olduğu anlaşılırsa bindirim gelir.

• Yeni bir vergi gelmemesi için dua etmek lazım. Böyle konuları da ulu orta konuşmayın. Düşmesin karpuz kabuğu...

• Sağlık bakanlığının bedava dağıttığı bisikletlerini satmadılar mı zamanında. Adam gider öğrenci bulur onun adına alır bilgisayarı. Sonra satar/kullanır parasal anlamda rahat olsa bile.

Önce toplumda ahlak olacak ve ekonomik eşitlik ki istismar edilmesin.

Sony deneme sürüm ps+ yada netflix deneme sürümünü ne yaptı. Hep ahlaksızlar sürekli bedava olsun mantığında olduğu için denemek isteyen de yararlanamıyor. Bunun gibi birçok olay hatta Aliexpress vs çinden mal alanlar malı alıp gelmedi diye bildirim yaptıkları için üç otuz paralık çinliler bile güvenmiyor Türklere.

• Zam gelmesin diye dua edin bence.

• Bence laptoplar ucuz bak:

BU TOPLUM NEDEN BU KADAR DAR BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP?

• kardes boşver gel yurtdisina kacak

• Ülke özellikle Anadolu tarafı Osmanlı'dan beri cahil ve fakir kardeşim , görüş açısı vizyon genel kültür ile olur eğitim ile bile olmaz..

Bütün gün başkasını kıskanan , gıybet yapan , kuyu kazan , başkasını düşürüp kendisi ile aynı noktaya getirmeye çalışan bir millet bu düzelmesi zor eski nesilin ölmesi lazım komple

• İndirim bekleyip boş hayallere kapılmayın. Bindirim gelmesi yakındır.

• Sağlam bir altcoin alın bekleyin.

• siz kimsinizki bu tespiti yapabiliyorsunuz o sıfatlara sizin sahip olmadığını kim ispatladı siz hüküm vericimisiniz.

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt
    Hocam türk lirasında para mı biriktirilir hata yapmışsın sen de. Ülkenin hali zaten ortada kendince böyle önlemler alman lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile içerik pek uygun gelmedi bana.Dar görüşe ait birkaç örnek yazsaydınız keşke.Başka şeyler anlatmışsınız.Biz halk olarak kendimizi amerika ve avrupa ile kıyaslıyoruz ama malesef yöneticilerimiz bunu yapamıyor.Milletin hayatını avrupa ve amerikadaki seviyeye getirmedikçe o toplumdan fikir buluş yenilik verim çıkmaz.Milletin karnı doymalı temel ihtiyaçlara rahatça ulaşabilir olmalı.

• İnsanlar genelde akıl yürütürken yapma informal mantıklarını kullanırlar.Diskürsif olması,değillemelerden yola çıkması gibi işlemlere uygulayan lakin doğruluk değerine sahip olmayan akıl yürütmelere psuedo mantık adını alır.Psuedo mantık metrik gelenek de denilen replikasyonlardan türetilir.Tersine çevirirsek ön kabuller mantıklarının aksiyom ve postulatlarıdır

Mantık yürüten insanlar tamamıyla ayrı bir alem olan psuedo alanını anlamadıkları için kendilerine dar gelirler

Edit:Diğer bir farksa psuedolarda duygulanımın kültürleşmesidir.Spinozada belirtildiği gibi negatif duygulanımlar mantıksal olana yani asıl nedene(causa sui) ulaşılmasına engel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 15 Eylül 2020; 12:13:55 >
  • Yetmez ama evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.