Şimdi Ara

BU TOPLUM NEDEN BU KADAR DAR BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    🙏🙏🙏 Bence de hocam. En azından öğrenciler için belki bir tık farkındalık oluşur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Asıl sizinki nasıl kafa? Sömürülmeye doyamadınız.

Maddi durumu kötü olan biriktirdiği para çöp olan bir öğrenciyim sesimi duyurmaya çalışıyorum sanki bedava bir şey istedik. Öğrencilere bu dönemde bilgisayar lazım eğitime nasıl devam edicez? Öğrenciye laptop bilgisayarda indirim olmalı. Microsoft bunu coronadan önce de yapıyordu. Windows10 öğrencilere bedavaydı. Bu kadar bilinçsiz olmayın. Hakkını arayanları da yerin dibine sokmaya çalışmayın.

Görende sanacak millet çok memnun halinden.

Çok zor bir ihtimal çok. Bunlar vergi mergi indirmez ama inşallah yanılırım.

• geçen gün ekrem açıkel bu konuya parmak bastı. ilgili yeri buldum senin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Hocam tamam da durum farklı biz öğrenciyiz ve derslere katılmamız gerek. Nasıl katılıcaz derslere? Gerçekten çok korkunç ama bu insanlara az bile.

Fransadaki işçiler haklarını sokağa çıkıp aldılar. Basit bir indirim bile isteyemiyor kimse. Tabii hepsi babasına aldırdığı için rahat sanırım. Herkesin ailesi de aynı değil. Kaç aydır para biriktiriyorum biriktirdiğim para hiç oldu bilgisayar altın gibi oldu. Ooof of.

Adamlarda zam çok über ve abes bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altiorem

Bence şöyle olmalı mesela üni mi kazandın e devletten öğrenci belgeni gösterdiğin zaman o bilgisayarı direkt dolar kuruyla çarpıp öyle satmaları lazım. Mesela 600dobarlık bilgisayar burada 6k falan onu direkt 4700 4800 civarına satmalılar öğrencilere

kısaca ötv ve gümrük vergisi alınmasın diyorsun.

• Bir arkadaş yazmış. Bence de Twitter'da yaymaya çalışsanız daha etkili olur gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir şey söyleyeyim, okul ismini vermeden geçen sene " Amadeus " isimli bir programı öğrendiğimiz bir dersimiz vardı okulda, araya virüs girdi herkes evine gitti falan derken sınav zamanı geldi ve hoca bize ne dedi biliyor musun?

" Bilgisayarı ve interneti olmayanlar, dersi gelecek sene alttan alabilirler. "

Aynen bunu söyledi bize. Bu yazdıklarım çok şeyi anlatmıştır umarım.

Bu ülkede Anne ve Babanızdan başka kimseden bir şey beklemeyin. Kimse karşılığını almadan size iyilik yapmaz. Kendinizi kaçın kurtarın.

• Nankörlük etmeyin, daha salgının ilk günlerinde uçak biletletinde KDV düşürüldü.

Napcan bilgisayarı, çok gezen bilir misali atlayacaktın uçağa ohhh mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 13 Eylül 2020; 7:43:59 >
  • Bende almak istiyorum ama alamiyorum. 7 yillik laptopla dolaşıyorum ve ogrenciyim

• yurt dışı fiyatı 800 dolar olan bilgisayarı burada 6000+ TL ye topladım :(

• Dediğinin olması imkansız, talep artınca fiyatta artıyor herkes maksimum kazanç hedeflediği için. Kimsenin kimseyi düşündüğü yok

• Devletin öğrenciye acıması olsaydı KYK ödemelerine faiz koymazdı. Tamam, öğrencinin borcu neyse onu ödemesini iste, onu anlarım da faiz koymak nedir?

• 18 sene önce bilgisayar mı vardı evinde de şimdi istiyorsun? Hükümetin suçu ne? Evinde buzdolabı var onunla gir online derse kardeşim!

• Yok öyle indirim falan.
    Parası olan okur olmayan gitsin sanayide Afgan göçmenler ile beraber çalışsın.

Bu ülkenin yarısı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi ve onun politikalarını destekliyor.
    Demokrasiyi beğenmeyen yallah Arabistan'a.

• Madem talep arttı ekstra ötv gelmelidir tıpkı geçen araç ötv oranları arttırıldığı gibi , hemen bir düzenleme yapılmalıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verginin amacı zaten, az insan alsın cari açık azalsın diye. Sen şimdi vergiyi düşürürsen, bu sefer dolar yükselecek yani aynı hesaba gelecek, yine sen aynı paraya alacaksın o bilgisayarı. Çözüm vergiyi düşürmek kadar basit değil, senin de yurt dışına bir şeyler satman lazım.

• Lütfen buna bir akılcı çözüm getirilsin

Bence bu cümlenizi tekrar okuyun, ne kadar manasız bir talebiniz olduğunu anlayacaksınız.. Nerede yaşadığınızı unutmayın ve hayatınızı bu gerçeğe göre planlayin derim..

Nacizane bir abi tavsiye diyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 14 Eylül 2020; 10:19:40 >
  • Vergi indirimi ve doları sabitlemeleri gerekiyor. Fiyatların bu şekilde kalması devlet açısından da iyi birşey değil. Alım satım olmadıktan sonra piyasa canlanmaz devletin kasasına da para girmez. İndirimleri bırak öğrenciler okula kayıt olurken peçete, kolonya felan bağışlamasını ister oldular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orh01 -- 14 Eylül 2020; 10:50:15 >
  • Haklı bir yakarış daha, fakat bu ekonomik çıkmazda yapacakları son şey...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.