< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
BU TOPLUM NEDEN BU KADAR DAR BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP? (3. sayfa)
-
-
Arkadaş fiyatlar uçmuş, apple microsoft gibi dünyanın büyük şirketleri öğrencilere hep indirim yapıyorlar microsoft zaten öğrenciye bedava hizmet verebiliyor. Neden aynısı bizim ülkemizde olmasın? Zaten online eğitim ve şu an ihtiyacımız var gerçekten..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam peçete kolonya neyse de bi öğrenci gerçekten bilgisayar parasını bulacak durumda değil. Gerçekten değiliz ciddi para olmuş bilgisayarlar. Ee herkesin ailesi de zengin değil yani. Üstelik kardeşleri olan insanlar da var. Kardeşleri okuyan insanlar da var.
Ne akıllısın kardeşim sen,herkes öğrencinin üstüne alır o zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmasi gereken sey aslinda. Arkadas haklı. Ben tam 10 yil once universitedeyken laptop almistim cizim yapmak icin. O zamanin parasiyla 2500 lira civari verdim ki 10 yıl önce inanilmaz buyuk rakam. Ama hic koymamisti alabilmistik. Paranın alim gucu vardi. Simdi benim 10 yillik pcmin esdegeri laptoplar 11 12k. Hani video izlicem Office yapicam derseniz bile en az 3k vermeniz lazim. Ama cizim yazilim girerse en az 8k cikmak gerek... Zor Vallahi...
Başkasının üzerine araba ev alıp al sat yapılan memlekette bana dediği şeye bak
Fikir gayet güzel ama muhtemelen sen de bu bilgisayardan falan para kazanan birisin işine gelmedi anlaşılan.
-
Çok da zor olmasa gerek hocam bu dönemde notebook almak,zaten okula gitmiyoruz masrafımız yok,üstüne kredi alıyoruz mesela,yani sırf krediyle bile taksitle alabilirsin,ha vergi indirimi gelmeli mı her alanda gelmeli tabii ki.
Coğrafya kaderdir, bu kaderi değiştirmek yine bizim elimizde, uppp.
Hayır kendim de öğrenciyim sadece saçmalığını belirttim.
türkiyede pc sahibi olmayan üniversiteli gençlerin oranı %60 idi en son rezillik resmen 1 kereye de mahsus olsa telefon tablet laptoplarda öğrencilerden vergi oranı ya çok düşük tutulmalı ya da alınmamalı koskoca türkiye öğrencinin cebindeki paraya kaldıysa
-
Vergi indirimi gelse bu sefer de satıcılar yapılan indirim kadar kâr koyar. Böyle bir ülke burası
10 yıl önce 650₺ye aldığım i3 cihazın ayarındaki laptoplar 4-5 binden başlıyor. Ota boka konulan fahiş vergilendirmeler herkesi sarsıyor sorun bu değil. dolar kurunu eski haline getirsinler başka bir isteğimiz yok. halkın kanından yapılan saraylar satılsın ortaklık sakinleşir
DİN..
-
Kendim içinde bulunduğum şehirden örnek vereyim;
ANKAPARK: 750 milyon dolar harcandı
Faiz borcu icraları elektrik çalışan borçları derdi tasası ile 1 MİLYAR DOLAR zarar. Melih'in oyuncakları pas tutuyor şuan ÇÖP
Kıçı kırık silikon, çip, devre üretilecek ve bunlar araya getirilip montajlanacak uzay tekrardan keşfedilmiyor yada atom izotopları ayrıştırılmayacak, dünyada bu tarz üretimlerin hazır entegrasyon sistemlerini şuan ben bile araştırsam satın alma aşamasına gelebilirim. Ayrıca bu tarz yatırımlar demek istihdam demek ihracat demek gelecek demek.
Bu sadece bir tane örnek vatandaşın çöpe atılan yada başkaların ceplerini şişiren dolarlar olduğu sürece ne laptop olur ne araba olur nede yiyecek et olur sofrada.
Olayın özeti budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 14 Eylül 2020; 15:56:3 >
-
Pc si olmayan üniversite öğrencisi olmasın bakın bu kadar net söylüyorum. Pc alamayan okumasın. Çünkü aşırı önemli.
Ya bu olayda bile mizah yapan arkadaşlar size helal olsun keşke sizin gibi olabilsem. Ayrıca benimle dalga geçenleri de Allah’a havale ediyorum. Ben yine bir şekilde kendimi doğrultmaya çalışacağım ama siz dalga geçe geçe en dibe batacaksınız.
Bir üniversite öğrencisi laptop alamayacaksa zaten üniversite okumasın. Millet Mars’a çıkıyor bizim ülkede bilgisayar açmayı bilmeyen üniversite öğrencileri var. Bu insanlar tabiki iş bulamaz. Normal olarak iş bulamazlar. Çağın gerekliliklerini karşılamıyorlar çünkü.
Kaç gündür türlü stresler çekiyorum mide ağrısından mafoldum. Millet hala mizah yapıp gülme peşinde. Ne dertsiz insanlarmışsınız meğerse ülkedeki herkesin babası milyonermiş herhalde. Çünkü bu ülkede eğer milyoner değilseniz sizi çok kötü günler bekliyor. Halkın farkındalık SIFIR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 14 Eylül 2020; 16:25:9 >
He he bizim ülkemide hayal bunlar, birinin bir şeye ihtiyacı varsa fiyatı 10 katına çıkar. Intel celeron işlemcili çöp laptoplar bakmadım ama şuan en az 2 bin TL artmıştır.
Her üniversite kendi öğrencisine laptop vermeli bence.
Ücretsiz olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 14 Eylül 2020; 17:43:17 >
Mal oldu için?
Vergi indirimi güzel bir düşünce fakat Amerika'da insanlar Mars'a yerleşme planı falan yapmıyor. Böyle bir argümanla bu konuyu desteklemeniz en hafif tabiriyle çok aptalca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X