Şimdi Ara

Ceza yedim bilgi verin lütfen :s (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: E.İskenderli

quote:

Orijinalden alıntı: x0mBx

quote:

Orijinalden alıntı: E.İskenderli

quote:

Öncelikle geçmiş olsun 1 ay önce ben de yakalandım motorla.Kask yoktu .Motorun muaneside geçmişti.Karakola gittik amcam gili falan çağırdım baya konuştuk ama bu çocuğu salamayız başımıza iş olur dediler.Motor da arkadaşındı.Muanesi geçtiği için 64 , kasktan dolayı 64 tl yazdı =128 TL . Motoru otoparka götürmüştük ruhsat sahibi motoru geldi teslim aldı.2 Gün sonrada ruhsat sahibine ehliyetsiz birisine araç kullandırmaktan 270 tl ceza geldi.Onuda indirimli 200 tl olarak ödedik.Ceza kağıdımda ehliyetsizlikten yazmıyor ben bunu anlayamadım.34 ve 78 1-b den yazmışlar.Araştırdığıma göre bu ehliyetsiz araç kullanma cezası savcılıktan hapis cezasını paraya çevrilerek eve tebliğ ediliyormuş.Ceza hala gelmedi gelmeyecekmi yoksa mahkemeye sorsak mı . (Ayrıca seninki gibi yeşil bir kağıt vermedi ama )

Teşekkürler.

öncelikçe geçmiş olsun dostum :)

bana yeşil bir makbuz verdi tutanak kağıdı üzerinde 36. madde yazıyordu ve oda ehliyetsiz araç kullanmaya giriyordu kanunları bilmediğim içim senin maddelerin ne olduğunu bilemiyorum.

şimdi tutanağın üzerinde yazmıyor ise ceza tutarın adliyeye gideceksin kabahatler bürosuna çıkacaksın oradaki herhangibi bir görevliye elindeki makbuzu uzatacaksın onlarda senin dosyanı çıkartacak ve imza atmanı isteyecekler ardından ve bir kopyasınıda sana verecekler o belge ilede vergi dairesine gideceksin oradaki trafik suçları bölümünden cezanı ödeyeceksin indirim süresi görevlinin sana verdiği evrağı imzaladıktan son 15 gün geçerli evine yazının gelmesi baya bi geç sürermiş bende bu belayı başımdan atmak için kendim gidip hallettim.

Ben bu cezayı 17 temmuzda yedim yani artık gidip halledemeyeceğim öylemi ? Çevremdeki avukatlara sorduğumda eve tebliğ edileceğini söylediler.Aslında en iyisini yapmışssın cezayı ödeyip kurtulup :) Peki bu olay sicile işliyor heralde bir problem olmaz deil demi kardeş :D Arkadaşımın avukat velileri adliyede bu suçları pek önemsemediklerini herkesin başına gelebilecek bir olay olduğunu söylediler :) 34.madde muane süresi dolmuş araçla trafiğe çıkmak 78 1-b de kask oluyor ama ceza kağıdında 36 ( ehliyetsiz araç kullanmak ) yazmıyor.Polis adliyeye gönderdi kağıdı bana tebliğ edilir heralde :)

tebliğ edilecektir ancak süresini bilmiyorum en iyisi gidip direk indirim ile anında ödemek.. 3-5 gün bekledim yazının gelmesini içime kurt düştü gidip hemen ödededim

E dostum bana ehliyetsizlikte kağıt vermedi ki.Simdi gitsem adliyeye ne diyecegim ki.Elimde bir kağıt yok .ehliyetsizlikten yemedim gözüküyor

• yok dostum farklı farklı değil kağıtlar

sana hangi kağıdı verdi ise o elindeki kağıt ile adliyeye gideceksin
  • Ama ben ehliyetsizlikten yemedim görünüyor kağıtta ...
  • quote:

Ama ben ehliyetsizlikten yemedim görünüyor kağıtta ...

dostum polis sana ne kadar yediğini söyledimi fiyatı vs?

söylemedi ise savcılık belirliyor cezanı

ama garanti olsun diyorsan en yakın trafik şubesine giderek gerekli bilgiyi alabilrisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 26 Ağustos 2010; 17:34:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.İsgenderli

quote:

Ama ben ehliyetsizlikten yemedim görünüyor kağıtta ...

dostum polis sana ne kadar yediğini söyledimi fiyatı vs?

söylemedi ise savcılık belirliyor cezanı

ama garanti olsun diyorsan en yakın trafik şubesine giderek gerekli bilgiyi alabilrisin

Abi bende bugün sıfır motorla giderken motoru kapatdılar sonra 166tl ceza kağıdı verdiler kağıtda 36.madde den işlem yapıldı diyo
    Bu ehliyetsizlikden yediğim cezamı ?
  • şimdi ben ehliyet almak için direksiyon sınavını da geçip dosyalarımı tamamladım ve haftalardır sağa sola gitmek için can atıyorum.

trafiğe başvuru tarihi de aldım, ben ehliyetsiz yakalansam ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

şimdi ben ehliyet almak için direksiyon sınavını da geçip dosyalarımı tamamladım ve haftalardır sağa sola gitmek için can atıyorum.

Ehliyetsizlikten işlem görürsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

quote:

şimdi ben ehliyet almak için direksiyon sınavını da geçip dosyalarımı tamamladım ve haftalardır sağa sola gitmek için can atıyorum.

araba ehliyetim var ama. motor ehliyeti emniyetten çıkana kadar da mı ceza yazarlar.
  • quote:

quote:

quote:

araba ehliyetim var ama. motor ehliyeti emniyetten çıkana kadar da mı ceza yazarlar.

Araba ehliyeti b sinifidir ve motor kullanmaya yetkili belge degildir.yetersiz ehliyetten işlem görürsün oda ehliyetsizlikten işlem görmüş kabul edilirsin yani idari para cezası olarak 36.madde 600 lira para cezası yersin Herhangibi kazadada ceza kanununa göre takdir hukmu geçerli olmaz.Kasten hükmünden yargilanirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Araba ehliyeti b sinifidir ve motor kullanmaya yetkili belge degildir.yetersiz ehliyetten işlem görürsün oda ehliyetsizlikten işlem görmüş kabul edilirsin yani idari para cezası olarak 36.madde 600 lira para cezası yersin Herhangibi kazadada ceza kanununa göre takdir hukmu geçerli olmaz.Kasten hükmünden yargilanirsin

kol gibiymiş.

neyse ben bu pazartesi randevu aldım ehliyeti cumaya kadar alırım artık.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.