Şimdi Ara

Ceza yedim bilgi verin lütfen :s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar normalda motorsikletimi günlük kullanmam ama dün işe giderken 1,5 saat geç kaldım ve hemengecik veriyim diye motoruma atladım

ve ileride lastiğim patladı lastiği yaptırdım 10 metre gitmeden polis önüme atladı ve 36.maddeden ehliyetsizlikten ceza yazdı.

ilk defa ceza yiyorum elimde sadece yeşil renkli bir kağıt var ne miktar yazıyor nede ne yapacğımı memurda aydınlatmadı beni..

yarın izinliyim ilk önce ne yapmam lazım nereye gidip neler yapmam lazım lütfen birisi aydınlatsın :s

polis savcılık filan mırıldandı pek birşey anlamadım:s

• şimdi.. süreç şu şekilde işleyecek.

savcılığa gideceksiniz. mahkemeye çıkacaksınız. 3 yada 6 ay hapis cezasına çarptırılacaksınız. (tam emin değilim hangisiydi)

fakat bu para cezasına çevrilecek. bunu ödedikten sonra otopark ve çekici ücretlerinide ödeyerek toplamda yaklaşık 1000 liraya motorunuzu 'ehliyetli' biriyle otoparktan çıkaracaksınız.

süreç bu.. yarın ilk iş emniyete gidin.
  • Motoru baglamadi polis ehliyetli birine teslim ettik motor kqpinin onunde
  • Alla alla neden öyle bişi oldu cok degişik bir durum
  • bugün elimdeki tutanak kağıdı ile savcılığıa gittim kabahlat bürosuna ordan 2-3 evrak imzaladım elimde evrakların bi çıktısını vererek vergi dairesine gitmem söylendi orayada giderek

trafik cezaları bölümünde verdim tutanağı bana 600 tl 'lik bir ceza biçildi. anında ödediğim için 450 'ye düştü 450 tl'ye kapattım kitabı...
  • naptinda ne cezasiymiş hocam o
  • hocam ruhsat benim adıma değil. 250
    ehliyetim yok. 600
    motoru bağlaması gerekiyordu bağlamadı bağlasaydı ne kadar daha girerdi bilmiyorum. daha önce bağlatmadım.

şu anda bende sadece ehliyet için ceza kesti 600 tl oda indirimden dolayı 450 oldu verdim bitti.

Allah'tan insaflı çıktı adam ruhsat sahibine yazmadı extra motoru bağlamadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.İskenderli

hocam ruhsat benim adıma değil. 250
    ehliyetim yok. 600
    motoru bağlaması gerekiyordu bağlamadı bağlasaydı ne kadar daha girerdi bilmiyorum. daha önce bağlatmadım.

şu anda bende sadece ehliyet için ceza kesti 600 tl oda indirimden dolayı 450 oldu verdim bitti.

Allah'tan insaflı çıktı adam ruhsat sahibine yazmadı extra motoru bağlamadı

Harbi iyi yirtmisin hocam insafli biriymiş baskasi olsa gecir babam gecer derdi yazip dururdu
  • polis memuru yanlış bir uygulama yapmış. motoru anında bağlamalıydı, insaflı çıkmış.
    ee, tabii bu da size yaramış! geçmiş olsun..
  • teşekkürler arkadaşlar :)

bakalım taksit yaptırıp bi kursa yazılcam hayırlısı
  • sımdı bende tırstım bak (: motoru aldık ama eğliyet yok b eğliyetıne a2 eklettiğimizde kaça mal olur ?
  • Ruhsat sahibine de ceza gitmesi lazım onu da takip edin derim.
    Normalde Novarix in dediği gibi motoru bağlıyorlar. Ama genelde memurlar ehliyetli birine teslim edilmiş olarak gösteriyor (sagdan soldan gecen bir motorcudan rica ediliyor ya da arkadasınız varsa yakında onu bekliyorlar). Alıp motorunuzu gidiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Ruhsat sahibine de ceza gitmesi lazım onu da takip edin derim.
    Normalde Novarix in dediği gibi motoru bağlıyorlar. Ama genelde memurlar ehliyetli birine teslim edilmiş olarak gösteriyor (sagdan soldan gecen bir motorcudan rica ediliyor ya da arkadasınız varsa yakında onu bekliyorlar). Alıp motorunuzu gidiyorsunuz.

evet bendede sana bi güzellik yapıiyim ehliyetli birini bul bağlamiyim dedi yoldanda mc donald'sın elemanı geçti daha önce çalışmıştım orda rica ettim ona teslim etti.

cezayı öderkene başka borcum varmı diyince yok dediler burda işin bitti dedi ekrandada boş gözüküyordu ceza tablom.

umarım habersiz birşey olmaz sonradan gelmez inş
  • Aynı olay benimde başıma geldi. Ehliyeti almaya 1 gün kala yakalanmıştım.
    Cezayı peşin ödersen yüzde 20 indirim yapıyolar. Ruhsat sahibine de ceza kesiliyor, ehliyetsiz birine aracı verdiği için, sonradan gelir o ceza adresine. Savcılık kesiyor o cezayı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Ruhsat sahibine de ceza gitmesi lazım onu da takip edin derim.

evet bendede sana bi güzellik yapıiyim ehliyetli birini bul bağlamiyim dedi yoldanda mc donald'sın elemanı geçti daha önce çalışmıştım orda rica ettim ona teslim etti.

cezayı öderkene başka borcum varmı diyince yok dediler burda işin bitti dedi ekrandada boş gözüküyordu ceza tablom.

umarım habersiz birşey olmaz sonradan gelmez inş

infernox da bahsetmiş gerçi, size ait bir ceza olmadığından görünmez ruhsat sahibi arkadaşınıza ait.

• umarım öyle bir durum yoktur :S çünki sormuştum ödenecek başka bir tutar vs bir bedel varmı diye yok arkadaşım işin yok burda senin artık.

peki öyle bir durum varsada eve yazı gelmesi gerekmiyormu?

çünki bana imzalatılan kağıtlarda işte şu isimli şahıs şu tarihte ehliyetsiz araç kullanmaktan 600 tl cezai para cezasıa çarptırılması vsvs yazıyordu yani ruhsat sahibi ile alakadar bi cümle geçmiyordu
  • Öncelikle geçmiş olsun 1 ay önce ben de yakalandım motorla.Kask yoktu .Motorun muaneside geçmişti.Karakola gittik amcam gili falan çağırdım baya konuştuk ama bu çocuğu salamayız başımıza iş olur dediler.Motor da arkadaşındı.Muanesi geçtiği için 64 , kasktan dolayı 64 tl yazdı =128 TL . Motoru otoparka götürmüştük ruhsat sahibi motoru geldi teslim aldı.2 Gün sonrada ruhsat sahibine ehliyetsiz birisine araç kullandırmaktan 270 tl ceza geldi.Onuda indirimli 200 tl olarak ödedik.Ceza kağıdımda ehliyetsizlikten yazmıyor ben bunu anlayamadım.34 ve 78 1-b den yazmışlar.Araştırdığıma göre bu ehliyetsiz araç kullanma cezası savcılıktan hapis cezasını paraya çevrilerek eve tebliğ ediliyormuş.Ceza hala gelmedi gelmeyecekmi yoksa mahkemeye sorsak mı . (Ayrıca seninki gibi yeşil bir kağıt vermedi ama )

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x0mBx

Öncelikle geçmiş olsun 1 ay önce ben de yakalandım motorla.Kask yoktu .Motorun muaneside geçmişti.Karakola gittik amcam gili falan çağırdım baya konuştuk ama bu çocuğu salamayız başımıza iş olur dediler.Motor da arkadaşındı.Muanesi geçtiği için 64 , kasktan dolayı 64 tl yazdı =128 TL . Motoru otoparka götürmüştük ruhsat sahibi motoru geldi teslim aldı.2 Gün sonrada ruhsat sahibine ehliyetsiz birisine araç kullandırmaktan 270 tl ceza geldi.Onuda indirimli 200 tl olarak ödedik.Ceza kağıdımda ehliyetsizlikten yazmıyor ben bunu anlayamadım.34 ve 78 1-b den yazmışlar.Araştırdığıma göre bu ehliyetsiz araç kullanma cezası savcılıktan hapis cezasını paraya çevrilerek eve tebliğ ediliyormuş.Ceza hala gelmedi gelmeyecekmi yoksa mahkemeye sorsak mı . (Ayrıca seninki gibi yeşil bir kağıt vermedi ama )

Teşekkürler.

öncelikçe geçmiş olsun dostum :)

bana yeşil bir makbuz verdi tutanak kağıdı üzerinde 36. madde yazıyordu ve oda ehliyetsiz araç kullanmaya giriyordu kanunları bilmediğim içim senin maddelerin ne olduğunu bilemiyorum.

şimdi tutanağın üzerinde yazmıyor ise ceza tutarın adliyeye gideceksin kabahatler bürosuna çıkacaksın oradaki herhangibi bir görevliye elindeki makbuzu uzatacaksın onlarda senin dosyanı çıkartacak ve imza atmanı isteyecekler ardından ve bir kopyasınıda sana verecekler o belge ilede vergi dairesine gideceksin oradaki trafik suçları bölümünden cezanı ödeyeceksin indirim süresi görevlinin sana verdiği evrağı imzaladıktan son 15 gün geçerli evine yazının gelmesi baya bi geç sürermiş bende bu belayı başımdan atmak için kendim gidip hallettim.

• quote:

quote:

Öncelikle geçmiş olsun 1 ay önce ben de yakalandım motorla.Kask yoktu .Motorun muaneside geçmişti.Karakola gittik amcam gili falan çağırdım baya konuştuk ama bu çocuğu salamayız başımıza iş olur dediler.Motor da arkadaşındı.Muanesi geçtiği için 64 , kasktan dolayı 64 tl yazdı =128 TL . Motoru otoparka götürmüştük ruhsat sahibi motoru geldi teslim aldı.2 Gün sonrada ruhsat sahibine ehliyetsiz birisine araç kullandırmaktan 270 tl ceza geldi.Onuda indirimli 200 tl olarak ödedik.Ceza kağıdımda ehliyetsizlikten yazmıyor ben bunu anlayamadım.34 ve 78 1-b den yazmışlar.Araştırdığıma göre bu ehliyetsiz araç kullanma cezası savcılıktan hapis cezasını paraya çevrilerek eve tebliğ ediliyormuş.Ceza hala gelmedi gelmeyecekmi yoksa mahkemeye sorsak mı . (Ayrıca seninki gibi yeşil bir kağıt vermedi ama )

Teşekkürler.

bana yeşil bir makbuz verdi tutanak kağıdı üzerinde 36. madde yazıyordu ve oda ehliyetsiz araç kullanmaya giriyordu kanunları bilmediğim içim senin maddelerin ne olduğunu bilemiyorum.

şimdi tutanağın üzerinde yazmıyor ise ceza tutarın adliyeye gideceksin kabahatler bürosuna çıkacaksın oradaki herhangibi bir görevliye elindeki makbuzu uzatacaksın onlarda senin dosyanı çıkartacak ve imza atmanı isteyecekler ardından ve bir kopyasınıda sana verecekler o belge ilede vergi dairesine gideceksin oradaki trafik suçları bölümünden cezanı ödeyeceksin indirim süresi görevlinin sana verdiği evrağı imzaladıktan son 15 gün geçerli evine yazının gelmesi baya bi geç sürermiş bende bu belayı başımdan atmak için kendim gidip hallettim.

Ben bu cezayı 17 temmuzda yedim yani artık gidip halledemeyeceğim öylemi ? Çevremdeki avukatlara sorduğumda eve tebliğ edileceğini söylediler.Aslında en iyisini yapmışssın cezayı ödeyip kurtulup :) Peki bu olay sicile işliyor heralde bir problem olmaz deil demi kardeş :D Arkadaşımın avukat velileri adliyede bu suçları pek önemsemediklerini herkesin başına gelebilecek bir olay olduğunu söylediler :) 34.madde muane süresi dolmuş araçla trafiğe çıkmak 78 1-b de kask oluyor ama ceza kağıdında 36 ( ehliyetsiz araç kullanmak ) yazmıyor.Polis adliyeye gönderdi kağıdı bana tebliğ edilir heralde :)

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Ben bu cezayı 17 temmuzda yedim yani artık gidip halledemeyeceğim öylemi ? Çevremdeki avukatlara sorduğumda eve tebliğ edileceğini söylediler.Aslında en iyisini yapmışssın cezayı ödeyip kurtulup :) Peki bu olay sicile işliyor heralde bir problem olmaz deil demi kardeş :D Arkadaşımın avukat velileri adliyede bu suçları pek önemsemediklerini herkesin başına gelebilecek bir olay olduğunu söylediler :) 34.madde muane süresi dolmuş araçla trafiğe çıkmak 78 1-b de kask oluyor ama ceza kağıdında 36 ( ehliyetsiz araç kullanmak ) yazmıyor.Polis adliyeye gönderdi kağıdı bana tebliğ edilir heralde :)

tebliğ edilecektir ancak süresini bilmiyorum en iyisi gidip direk indirim ile anında ödemek.. 3-5 gün bekledim yazının gelmesini içime kurt düştü gidip hemen ödededim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.