Şimdi Ara

son yoklamaya tabi, lütfen bilgi verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
55.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önlisans edevletten askerlik durumumu sorgulattım şu şekilde yazıyor..

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/02/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SON YOKLAMAYA TABİ

benim tecil hakkım var mı okulu geçen şubat ayında bitirdin ne yapmam lazım :((

korkum askere gitmekten değil çok güzel bi işim var onu bırakmak zorunda kalıcam diye üzülüyorum. lütfen yardımcı olurmusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crypterografi -- 10 Eylül 2017; 20:23:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Yoklamaya Tabi Ne Demek?

Son yoklamaya tabi, genellikle iş sözleşmelerinin sonlandırılması veya işten çıkarılma ile ilgili bir terimdir. Aşağıda son yoklamaya tabi olmanın anlamını açıklıyoruz:

• İş Sözleşmesinin Sonlandırılması: Eğer bir işveren, çalışanın iş sözleşmesini sonlandırmaya karar verirse, çalışana genellikle son bir çalışma dönemi verilir. Bu döneme "son yoklamaya tabi" süresi denir.
    • İhbar Süresi: Son yoklamaya tabi süre, aynı zamanda çalışanın işverene işten ayrılmak istediğini bildirdiği "ihbar süresi" olarak da bilinir. İhbar süresi, iş sözleşmesinde belirlenmiş olan süredir ve genellikle 15 veya 30 gündür.
    • Çalışma Süreci: Son yoklamaya tabi süre boyunca, çalışan genellikle normal şekilde çalışmaya devam eder. Ancak, işveren bazı durumlarda çalışanın iş görevlerini sınırlandırabilir veya değiştirilebilir.
    • Son Maaş: Son yoklamaya tabi sürenin sonunda, çalışana son maaşı ödenir. Bu maaş, çalışılan süre ve varsa diğer hak edişleri içerir.
    • İşten Çıkarılma: Eğer bir işveren, çalışanı işten çıkarırsa, son yoklamaya tabi süresi uygulanmaz. İşten çıkarılma, genellikle çalışanın ciddi bir görev ihlali veya performans sorunları gibi nedenlerle yapılır.

Son yoklamaya tabi süre, hem işveren hem de çalışan için bir geçiş dönemidir. Bu süre, işverenin iş akışını organize etmesine ve çalışanın yeni bir iş bulmasına olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üniversite mezunları 2 yıl tecil hakkı var. Bunun için şubeye gidip tecil hakkını kullanmak istediğini belirtmen gerekli diplomanı isteyebilirler.

Üniversiteden mezun olduktan sonra askerlik şubesine bildirilir ve tecil düşer. 2 ay içerisinde yoklama yapılması gerekli yapılmadığı taktirde yoklama kaçağı durumuna düşersin.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Hocam peki şuan benim tecil hakkım vardır değil mi?

Ben yoklama kaçağı durumundayım o zaman 6 aydır hiç bi işlem yapmadım çünkü ne gibi bi sorun olur ki bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Gerçekten hocam buna bi düzenleme getirilmesi gerekiyor. Şimdi askere gitsem bütün düzenim bozulacak.

• crypterografi kullanıcısına yanıt
    3-4 ay yapın madem veya kısa dönem uzun dönem farkı olmasın ülkede geçim derdi var bide milletin ömründen yiyorlar helal olsun ne diyim.
  • crypterografi kullanıcısına yanıt
    Savunmanı yazarsın 2 yıl tecil hakkın olduğunu bildiğini mezun olduktan sonra yoklamamı yapmam gerektiğini bilmediğini yeni öğrendiğini falan yazarsın sıkıntı çıkmaz.132 TL bi para cezası keserler.

Tecil hakkın var üniversite mezunları 2 yıl tecil edebiliyor. Bu mezuniyet tarihi ile başlar şubat 2017 mezun olmuşsan şubat 2019 kadardır geç başvurman tecil süresini uzatmaz.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Şimdi askerlik şubesine gidiyorum bende.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam son gelişme nedir
  • crazytaxi C kullanıcısına yanıt
    hocam sabah 11 de sıraya girdim 3 gibi işim bitti. yoklama kaçağı parası almadılar benden. ilk önce danışmadan gidip ne istediğinizi söylüyorsunuz o sizi yönlendiriyor zaten. bana bi kağıt verdi onu doldurdum. kağıtta normalde tecil ile ilgili bişey yazmıyor siz üst taraftaki boşluğa tecil istiyorum yazıyorsunuz gerisi kimlik bilgisi zaten. daha sonra sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. 04.02.2020'e kadar ertelendi çok şükür.
  • Mermabalar bende 88 doğumluyum 04.02.18 son yoklama tabi ve şuan açık öğretimde öğrenciyim benim de tecil ettirme durumum varmıdır konu ile alakalı tecrübeli olan biri yardımcı olabilirmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.