Şimdi Ara

MVP ve askerlik (mitral valv prolapsusu ve mitral yetersizlik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
19.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aranızda mvp yani mitral valv prolapsusu olan kimse var mı?

İnternette okuduğum kadarıyla bu hastalık ile mitral yetersizliği olan askere elverişsizmiş.

Eğer bunu yaşayan veya çevresinde emsal olan kimse varsa yardımcı olabilir mi?

teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mitral Valv Prolapsusu (MVP) ve Mitral Yetersizliği Askerlik Durumu

Mitral valv prolapsusu (MVP), mitral kapağın kalbin sol atriyumundan sol ventrikülüne kan akışını düzenlemede düzgün kapanmaması durumudur. Bu, kanın kalbin sol atriyumuna geri kaçmasına neden olarak mitral yetersizliği (MY) olarak bilinen bir duruma yol açabilir.

MVP ve MY'nin askerlik durumu, durumun şiddetine bağlı olarak değişir.

1-2 Derece Mitral Yetersizlik Askerlik Durumu

• 1-2 derece mitral yetersizlik genellikle hafiftir ve asemptomatiktir.
    • Bu durumda askerlik hizmetine uygun olabilirsin.
    • Ancak, düzenli kardiyolojik takip ve yaşam tarzı değişiklikleri önerilir.

Mitral yetersizliğin şiddeti arttıkça askerlik durumu da etkilenebilir. Daha şiddetli mitral yetersizlik durumlarında askerlik hizmetine uygun olmayabilirsin.

MVP ve MY'nin Askerlik Değerlendirmesinde Dikkat Edilen Hususlar

• Mitral yetersizliğin şiddeti (geri kaçan kan miktarı)
    • Semptomların varlığı (örneğin, yorgunluk, çarpıntı)
    • Diğer kalp hastalıkları veya komplikasyonların varlığı
    • Tedavi seçenekleri ve prognoz

Askerlik durumunu belirlemek için bir kardiyoloji uzmanına başvurarak kapsamlı bir değerlendirme yaptırman önemlidir. Uzman, tıbbi geçmişini, fizik muayene bulgularını ve ekokardiyografi gibi görüntüleme testlerini göz önünde bulunduracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ek olarak kimse sormadan evel MVP'nin ne olduğunu paylaşayım;

Mitral valv prolapsusu bir kalp kapağı hastalığıdır.

Şekil itibariyle;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanımcı Aras -- 5 Ocak 2012; 0:20:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

Ek olarak kimse sormadan evel MVP'nin ne olduğunu paylaşayım;

Mitral valv prolapsusu bir kalp kapağı hastalığıdır.

Şekil itibariyle;

Kimse yok mu bilen
  • Çok küçük dereceli değilse, %100000000000 elverişsiz. Çok küçük derece için net bir şey söyleyemeyeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Çok küçük dereceli değilse, %100000000000 elverişsiz. Çok küçük derece için net bir şey söyleyemeyeceğim...

teşekkür ederim sağolasın...

yanlış anlamazsan eğer, nereden duydun? yani bunun bir dayanağı var mı? (çünkü internette bu hastalıkta olanlar ikiye ayrılmış... giden de var gitmeyen de)
  • quote:

quote:

Çok küçük dereceli değilse, %100000000000 elverişsiz. Çok küçük derece için net bir şey söyleyemeyeceğim...

yanlış anlamazsan eğer, nereden duydun? yani bunun bir dayanağı var mı? (çünkü internette bu hastalıkta olanlar ikiye ayrılmış... giden de var gitmeyen de)

Kaynak %100 güvenilir. Netteki sallama bilgilerden sanmayın. 1. derece olması yeterli. Minimal için kesin birşey söylemek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 7 Ocak 2012; 15:18:07 >
  • quote:

quote:

quote:

Kaynak %100 güvenilir. Netteki sallama bilgilerden sanmayın. 1. derece olması yeterli. Minimal için kesin birşey söylemek zor.

Paylaşımınız için teşekkür ederim...

* * *

Başka emsal arkadaşlar varsa dinlemek isterim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Paylaşımınız için teşekkür ederim...

* * *

Başka emsal arkadaşlar varsa dinlemek isterim...

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    yukarıı
  • quote:

yukarıı

Alıntıları Göster
    www.hukuki.net

buradan askerlik kısmına sorun.

emekli asker doktorlar askeri tabipler var
    askerlik ile ugrasan yani muvekkileri askerlik ile sorun yasayanlar var

soruna daha kısa sürede ve somut bilgi alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

www.hukuki.net

sordum fakat pek aydınlatıcı bilgi bulamadım. bir kişi cevap verdi sadece...

emsal lazım ki durumumu bileyim...

gataya sivil olarak muayeneye gittiğimde doktor bu şekilde askere alınırsın dedi halbuki mitral kapak sarkması + eser derecede yetmezlik var...

eser giriş seviyesi olduğu için mi gidersin dedi anlamadım doğrusu...

merdiven bile çıkarken zorlanıyorum ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

www.hukuki.net

sordum fakat pek aydınlatıcı bilgi bulamadım. bir kişi cevap verdi sadece...

emsal lazım ki durumumu bileyim...

gataya sivil olarak muayeneye gittiğimde doktor bu şekilde askere alınırsın dedi halbuki mitral kapak sarkması + eser derecede yetmezlik var...

eser giriş seviyesi olduğu için mi gidersin dedi anlamadım doğrusu...

merdiven bile çıkarken zorlanıyorum ...

Alıntıları Göster
    Bende de MVP var, askeri hastaneye gittim, bendeki MVP hafif dereceli olduğu için askere elverişli dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

Bende de MVP var, askeri hastaneye gittim, bendeki MVP hafif dereceli olduğu için askere elverişli dediler.

Alıntıları Göster
    bence MVP olanlar grubu kuralım baya fazla kişi olduğunu tahmin ediyorum..

Askerlik için net bir şey diyebilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaiser Soeze

bence MVP olanlar grubu kuralım baya fazla kişi olduğunu tahmin ediyorum..

Askerlik için net bir şey diyebilen var mı?

Alıntıları Göster
    başıma geleni anlatıyım iki arkadas gittik ben de minimal arkadaşta 1. derece gibi bir şey. hemen öncesinde de sivil de muayene olmuşm minimal olarak tekrar belirtilmiş durumda hastalık şahsıma.

asker hastanesinde tabip binbaşı eko ya aldığında beni en az 3 kere sen de birşey yok. kim koydu bu tanıyı sana vs. vs. diyerek en sonunda da body building yapma diye tavsiyede bulunara muayeneyi bitirdi, sivilde muayene olurken efora da girmiştim, 6-7. dk da tansiyon 25 e 10 a yükseldiği için de efor durdurulmuştu, bunu da belirtim tabipe buna karşıık tuzu kesmem gerektiği( ki yemeğin tuzsuz olduğunu bile anlamam ve asla ayriyeten katmam) ayrıca günde 1.5 saat koşmam gerektiği tavsiyesini de aldım böylece :). komando olamaz bile vermeden askerliğe elverişlidiri bastı,

arkadaş ise benden hemen sonra girdi ve sadece komando olamaz alarak yolumuza devam ettik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uur89 -- 29 Temmuz 2012; 14:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uur89

başıma geleni anlatıyım iki arkadas gittik ben de minimal arkadaşta 1. derece gibi bir şey. hemen öncesinde de sivil de muayene olmuşm minimal olarak tekrar belirtilmiş durumda hastalık şahsıma.

asker hastanesinde tabip binbaşı eko ya aldığında beni en az 3 kere sen de birşey yok. kim koydu bu tanıyı sana vs. vs. diyerek en sonunda da body building yapma diye tavsiyede bulunara muayeneyi bitirdi, sivilde muayene olurken efora da girmiştim, 6-7. dk da tansiyon 25 e 10 a yükseldiği için de efor durdurulmuştu, bunu da belirtim tabipe buna karşıık tuzu kesmem gerektiği( ki yemeğin tuzsuz olduğunu bile anlamam ve asla ayriyeten katmam) ayrıca günde 1.5 saat koşmam gerektiği tavsiyesini de aldım böylece :). komando olamaz bile vermeden askerliğe elverişlidiri bastı,

arkadaş ise benden hemen sonra girdi ve sadece komando olamaz alarak yolumuza devam ettik.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende de minimal değerde MVP var. Askeri hastanede kontrol edildi. Sonuç : ''Askerliğe elverişlidir. Komando OLAMAZ.'' dendi. Birde hastanedeki tabip binbaşı ''Spor İstirahati'' yla ilgili birşey söyledi. Bunu duyan yanımdaki asker arkadaş ''ohh askerliğin bitti bile'' dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TechTurkey

Arkadaşlar bende de minimal değerde MVP var. Askeri hastanede kontrol edildi. Sonuç : ''Askerliğe elverişlidir. Komando OLAMAZ.'' dendi. Birde hastanedeki tabip binbaşı ''Spor İstirahati'' yla ilgili birşey söyledi. Bunu duyan yanımdaki asker arkadaş ''ohh askerliğin bitti bile'' dedi.

kardeşim şuan bende de bu var. hatta geçen ay aynı dediğin gibi rapor verdiler bana.. ve 1 hafta sonra teslim olucam.. bakalım neler olucak orada..

detaylar için pm atabilirsin aklına takılan varsa yardımcı olmaya çalışırım
  • Mitral kapak prolaosusu ve 2 inci derece Mitral kapak yetmezligi çıktı lwef %71 oraninda 20 gun hava degisimi aldim 58 gun gibi bi askerligim kaliyor muaf olur muyum askerlikten ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga1313

Mitral kapak prolaosusu ve 2 inci derece Mitral kapak yetmezligi çıktı lwef %71 oraninda 20 gun hava degisimi aldim 58 gun gibi bi askerligim kaliyor muaf olur muyum askerlikten ???
    Hastalık ne derece oldu bende 1 yıl önce öğrendim derecesini falanda sormadım o an ki şokla 6 ayda bir veya seneder bir kontrole gel dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: seanparker

Hastalık ne derece oldu bende 1 yıl önce öğrendim derecesini falanda sormadım o an ki şokla 6 ayda bir veya seneder bir kontrole gel dedi

bana da doktor aynısını demişti ama hiç gitmedim. çarpıntı için bi hap vermişti onu bile kullanmıyorum ne zamandır. bu hastalık için forumda genel bir konu yok mu acaba?
  • Kaiser Soeze kullanıcısına yanıt
    Yok sanırım da moral bozucu oluyor Bazen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.