Şimdi Ara

Reflü ve gastrit olan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.5 ay önce mide bulantısı ile balşayıp panik atan ile başlayan mide bulantısı sonrası endoskopide.Gastrit ve Reflü çıktı.40 gün boyunca yememe pek dikkat ettim diyemem sadece sabahları nexium kullandım ama pek çare etmedi.Son 1 haftadırda sanki bir şeyler boğazıma düğünleniyor gibi.Doktor ikinci kez ilaç verdi.Protonex-motoilium ve gaviscon acaba dünden beri bunları kullanıyorum iyi gelmesi ne kadar bir süre alır.Halen şikayetlerim devam ediyor gibi mide bulantısı eskisi gibi olmasada bu sefer boğazımda sanki devamlı yabancı madde var ve boğazım yanıyor.Panik hastalığında verdiği düşünceden olsa bu hastalıktan hiçbir zaman kurtulamayacağım ve iyi olamayacağım gibi geliyor.1.5 ay bu şikayetleri yaşamam normalmi eski halime hiç dönemedim yada iş hayatım yada okul hayatımın devam ettirebilecek halime diyeyim.

Birde bende yanma ve ağrıma pek olmuyor.Yanma gaviscon veya renni gibi şurupları içtiğimde ateşim yükseliyormuş gibi oluyor.Reflü veya gastrit bu seviyelerde mide bulantısı yaparmı ?

Saygılar

• Koca forumda reflü hastası yokmu ömür boyu böyle yediğim boğazımamı kaçacak ? :(
  • Slm..
    Nexium kar etmedi ise cerrahi düşünülebilr..

Laparaskopik yapılıyo....
  • Merak ettigim icin soruyorum. Kola, gazi icecekler veya pogaca aliyor muydunuz?

Ayrica zeytin cekirdegini arastirdiniz mi? Benim yazdigim bazi cevaplara da bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Merak ettigim icin soruyorum. Kola, gazi icecekler veya pogaca aliyor muydunuz?

Ayrica zeytin cekirdegini arastirdiniz mi? Benim yazdigim bazi cevaplara da bakabilirsiniz.

Evet alıyordum. Son 6 ayda çok fazla fast foodda yedim. Son 40 günde nexium kullandım ama yememe dikkat etmedim. Şimdi yeni ilaçlarımı yememe dikkat ederek kullanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2 senee tedavi gördüm geçti şükür doktorun ilk söylediği şeyler kahve siğara alkol stres kızartma acı olmaycak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

Evet alıyordum. Son 6 ayda çok fazla fast foodda yedim. Son 40 günde nexium kullandım ama yememe dikkat etmedim. Şimdi yeni ilaçlarımı yememe dikkat ederek kullanıyorum.

Valla ben 15 yıl önce kola ve gazlı içecekleri bıraktığımdan bu yana midemle ilgili tüm sorunlar düzeldi.

Her sabah midemde ekşime ve ağrılar oluyordu. Şimdi aklıma o sıkıntılar geldiği için yıllardır kola falan görünce tiksiniyorum açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alerjik rinit olan var mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

ben 2 senee tedavi gördüm geçti şükür doktorun ilk söylediği şeyler kahve siğara alkol stres kızartma acı olmaycak..

Hocam geçer değilmi 10 gündür çok rahatsız ediyor. Boğazımda sanki bir baskı var. Arada acı su geliyor. Çok acele ediyorum galiba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

Valla ben 15 yıl önce kola ve gazlı içecekleri bıraktığımdan bu yana midemle ilgili tüm sorunlar düzeldi.

Her sabah midemde ekşime ve ağrılar oluyordu. Şimdi aklıma o sıkıntılar geldiği için yıllardır kola falan görünce tiksiniyorum açıkçası.

Son 6 ayda felaket fast food yedim popeyesten. Benim merak ettiğim eski salığıma tekrar kavuşabilirmiyim. Yememede dikkat etmem gerekiyormuş ona yeni başladım diyet olarak. Şu boğazıma geri kaçış düzelirse iyi olacak. Boğazımda acayip baskı hissediyorum. Birde son 3-4 gündür karnım balon gibi.

• Hastaliklarin cogu bogazdan geciyor. Simdi bu konuda eskimez kitaplarda yuzyillardir soylenen gercekler var. Bir ogunde cok cesitli yiyip mideyi corba haline getirmemek, gunde tek cesit yemek, doymamak, karanlikta yememek, sikca oruc tutmak vs...

Farkettiysen daha yenen seylere gelmedim. Yani gunumuz insani yeme aliskanligini degistirmeli.

Peygamberimiz zamaninda baska bir ulkenin krali hediye olarak hekim gonderiyor. Haftalar suresinde kimse doktora gelmeyince merak ediyor. Aldigi cevap ise yukarida saydiklarima benzer seylerdi. Bu yuzden hemen hemen hic hasta olmuyorlardi.
  • quote:

Hastaliklarin cogu bogazdan geciyor. Simdi bu konuda eskimez kitaplarda yuzyillardir soylenen gercekler var. Bir ogunde cok cesitli yiyip mideyi corba haline getirmemek, gunde tek cesit yemek, doymamak, karanlikta yememek, sikca oruc tutmak vs...

Farkettiysen daha yenen seylere gelmedim. Yani gunumuz insani yeme aliskanligini degistirmeli.

Peygamberimiz zamaninda baska bir ulkenin krali hediye olarak hekim gonderiyor. Haftalar suresinde kimse doktora gelmeyince merak ediyor. Aldigi cevap ise yukarida saydiklarima benzer seylerdi. Bu yuzden hemen hemen hic hasta olmuyorlardi.

Son günlerde yememe dikkat ediyorum yoksa yemediğim kalmıyordu. Şu illetten kurtulayım çok dikkat edeceğim beni korkutan hiç geçmeyecekmi eskisi gibi olamazmıyım böyle olmak bütün hayat kalitemi etkiliyor. Sağlık gibisi yokmuş valla. İnşallah en kısa sürede sağlığıma kavuşurum.

• diyet ve sabır şart..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

diyet ve sabır şart..

Sağ ol hocam. 1.5 ay oldu daha kötü gibi olunca iyice umutsuz olduk. Şuan yeni ilaçları 4 gündür kullanıyorum diyetede yeni başladım. 4 gün öncesinde ilaç alıyordum ama yeme alışkanlığımı değiştirmemiştim.

Çay ve fast food çok tüketiyordum onları kestim. Elimden geldiğince diyet uygulamaya çalışıyorum. Birde ilaçla kudret narı kullanıyorum zararı olmasında faydası olurmu bilmem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.