Şimdi Ara

CF DNS-over-TLS ile TurkNet İnternete Çıkamama Sorunu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünden beri Samsundaki routerda internet erişimi yok. İp alıyor fakat internete çıkamıyoruz. DNS-over-TLS ile cloudflare kullanıyorduk. Kaldırınca düzeldi. Bunun sebebini merak ediyorum? @TurkNetDestek

ÇÖZÜM:

Keenetic cihazlar için bugün yayınlanan 3.7.1 sürümünden sonra ilgili problem düzeltildi. Bu durumun ISS tarafıyla ilgisi olmadığı sadece keenetic routerların bir problemi olduğunu belirtebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamzeki -- 15 Aralık 2021; 0:9:4 >

• Cloudflare'in WARP istemcisiyle denediniz mi? DNS over TLS, DNS over HTTPS benzeri bir teknoloji deniyor. Windows için de istemci uygulaması var. Uygulama içinden farklı protokolleri seçebiliyorsunuz.

https://1.1.1.1/

• Modemin Keenetic mi ?

Eğer keenetic ise DoH ve DoT dns varsa internet gidip gelirse dns tekrardan aktif olmuyor. Bu sorunu keenetice iletmiştim ben yakında çözerler umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat174 -- 29 Ocak 2021; 13:34:7 >
  • Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • cat174 kullanıcısına yanıt

Evet keenetic fakat normalde böyle bir sorunum yoktu. Uzun zamandır DNS over TLS ile kullanıyorum.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Uzman(!) larınız konuyla ilgili çok güzel bilgi verdiler. #40988100

Ortada uzman falan yok. Bilgi de alamadık haliyle. Çözümde sağlanmadı. DoT devredışı olarak kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamzeki -- 29 Ocak 2021; 23:57:46 >
  • islamzeki kullanıcısına yanıt
    Merhaba, en son açılan internet erişim sorunu kaydınız türk telekom sorumluluğunda giderildiği bilgisi verilerek sonuçlanmıştır. Dilerseniz sorunu detaylı olarak belirterek www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Keenetic cihazlar için bugün yayınlanan 3.7.1 sürümünden sonra ilgili problem düzeltildi. Bu durumun ISS tarafıyla ilgisi olmadığı sadece keenetic routerların bir problemi olduğunu belirtebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.