Şimdi Ara

Wifi Kanal çakışması sonucu Lag-Loss-Ping, yeni bir modem ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modem olarak ASUS DSL - N16 kullanıyorum. Evim 110 m2, ortlama 10 cihaz modeme bağlı ve modem evin ortasında konumlandırılmış halde olmasına rağmen geçenlerde şunu fark ettim, yakındaki komşular benimle aynı kanalda (2.4GHz) yayına geçtikleri zaman Online oynadığım oyunlarda drop-loss ve sürekli ping sorunları yaşamaya başlıyorum. Başta bunun ISS'den kaynaklandığını sandım ama değilmiş. 20Hz veya 40Hz fark etmeksizin , başka kanallar ile çakışma olunca ping olaylarını yaşamaya başlıyorum. VDSL 100 MB hız alıyorum. (80 MB ancak geliyor)

5k+ bütçem mevcut. Bana evde hem 2.4GHz, hem 5GHz veya daha üstü cihazları aynı anda destekleyebilecek. Özellikle lag free bir modem lazım. Asus modemlerdeki kendi kendini ayarladığınız zamanlarda resetleme veya stabilitesi yüksek modem markları daha iyi olur.

Bazı kullanıcılar xiaomi router'lar alıp çin firmware yükleyip yüksek wifi çekim gücü hızlarına çıkıyorlar, önerir misiniz?

Herkese teşekkürler.

• 2700 TL
    Keenetic Hopper AX1800 Mesh Wi-Fi 6 Fiber Gigabit Router 4x1Gbit/s, USB3.0 KN-3810

1900 TL
    trendyol.com
    ASUS Rt-ax1800u Wıfı6-a Dual Band Gamıng Router Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/asus/rt-ax1800u-wifi6-a-dual-band-gaming-router-p-352215926

3200 TL
    Mercusys MR90X, AX6000 Mbps, Gigabit Portları, Fiber Destekli, 2.5G Gigabit Bağlantı Noktası, 160 MHz Kanalı, 1.6GHZ İşlemci, VPN Destekli, 256'ya Kadar Cihaz Bağlanabilir, 8-Stream Wi-Fi 6 Router
    amazon
    Mercusys MR90X, AX6000 Mbps, Gigabit Portları, Fiber Destekli, 2.5G Gigabit Bağlantı Noktası, 160 MHz Kanalı, 1.6GHZ İşlemci, VPN Destekli, 256'ya Kadar Cihaz Bağlanabilir, 8-Stream Wi-Fi 6 Router
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BQV3KQ1F?ref=cm_sw_r_mwn_dp_D9V2GBHHQB8S2QESFV8H&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_D9V2GBHHQB8S2QESFV8H&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_D9V2GBHHQB8S2QESFV8H&language=tr-TR

Modemi brigde moda alıp router ile kullanabilirsiniz. Ya da hersey kablosuz bağlanıyorsa Mesh kurmayı da deneyebilirsiniz.
    Ayrıca 2.4 ghz'de kirlilik varsa 5 ghz'e geçmeniz lazım. Kullandığınız kablosuz adaptörleri de değiştirmeniz gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.