Bildirim
CHA_FAN 1 0 RPM (Asus Formula V )
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
donmeyen fan var mi hocam kasada ?? hatali sensor olabilir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Üstadım ben cpu sogutucusuna takılı fanlardan birini Cha-Fan slotuna baglamıştım. Acaba yanlış slotamı taktım. Cha Fan degilde Opt.Fan adındaki slotamı takmam gerekiyordu ? -
aynen hocam kendiniz comussunuz olayi OPT = tercihe bagli cpu, CHA = sase kasa anlamlarina gelir chassis olan buyuk ihtimal 3 pinlidir elinizdeki ikinci cpu fani pwm ozellikli ve 4 pinliyse fan calisir ancak pwm degerini okuyamadigi icin 0 olarak gorunur bios altinda fan ayarlarida minimum 600 e ayarli oluyor genelde bu durumda biosunda uyari vermesi gerekli 0rpm gorundugu icin fan boyle bir sorunla karsilastiniz mi ??
bios dan bir hata mesajı almadım. ancak asus un yazılımı veriyor bu hatayı. öyleyse ben ikinci fanı cha fan slotundan çıkarıp opt.fan slotuna takıyorum. bu esanda sayenizde bilgisayar teknisyeni olacagız. :=) -
peki bu gpu nun bu denli ısınmasının sebebi bu mudur ? -
Video uzerinde calistiginizi belirtmissiniz nvidia cuda teknolojisini kullanan bir uygulama kullaniyorsaniz encoding islemi icin ekran kartinin da devreye girmesi ile bu denli yiksek sicakliklar goruyor olabilirsiniz. Gpu z tarzi bir program arka planda calisacak sekilde gpu uzerinde yuk var mi gorebilirsiniz. Yuk durumu gozlenmiyorsa gpunun termal macununu yenilemenizi tavsiye ederim.
-
hocam gpu load kismina baktigimizda %23luk bir kullanim var gpu clock hizina baktigimizda surekli 900 mhz yuksek frekansta calisiyor ancak esas sikinti 67 derecelik sicakliga ragmen fan hizinin %30a sabitlenmis olarak gorunmesinde msi afterburner tarzi bir yazilim kullandiniz mi hic fan hizini artmayacak sekilde ayarlamis olabilir misiniz ? denetim masasi guc seneklerinden dengeli modu tercih edin. video isleme isiniz bittiginde yeni isleme gecmeden 10 dakika?sistemi bosta birskin ve bu 10 dakikalik surec icinde gpu z arka planda calismaya devam etsin sonra bir ss daha atin duruma gore yorum yapalim bu sorunuda cozeriz insallah.
üstadım tekrardan çok ama çok teşekkür ederim. Afterburner adında bir program hiç kullanmadım. Fan hızını sabitleme gibi bir işelmde bulunmadım.ayrıca zaten bilindigi gibi HDD yi yeni degiştirdim. Speed Fan HDD Tune ve GPZ haricinde hiç bir pc ayarlama ya da kontrol progrmaı kurmadım. Dediginiz işlemi şimdi yapacagım.Durum hakkında bilgi verim. -
az önce pc yi kapattım.cpu fanının slotunu degiştirdim Fan Opt.'a taktım.Ancak bir şey dikkatimi çekti CPU Fan opt. yazan slot 4 girişli ancak benim kullandıgım ikinci fanın kablosunun soketi 3 girişli. slota o şekilde taktım.
makinayı açıp dediginiz gibi boş iken 10 dakika GPU Z programını çalıştırdım sonuçlar aşagıdaki gibidir.
-
hocam cpu fanin 3 pin olmasinda bir sikinti yok calisiyorsa problem etmeyin. gpuda ki isinma sorunu fixlenmis fan hizindan kaynaklaniyor kartin bisounda sikinti olabilir, sizden ricam msi after burner programini indirmeniz program acilinca buradan bir fan profili olusturacaz msi afterburner'i sistem acilisinda calisacak sekilde ayarlayacaz gpu yuke girdiginde faz hizi bu profil sayesinde yuke gore ayarlanacak.
üstadım msi afterburner 4.0.0 sürümünü indirdim ve kurdum şu anda açık ne yapmam gerekiyor burada ? ayrıca kartın bisou derken ekran kartının bisoundan bahsediyoruz degil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sondurock -- 14 Eylül 2014; 20:49:04 > -
after burner versiyonunun 3.0 li birsey olmasi lazim gordugunuz driver versiyonunuz mobilde oldugum icin tam tarif edemiyorum asagilarda fan speed barini gormeniz lazim programi biraz karistirirsaniz bulursunuz zaten ayrica oyunlarda sol ust kisimda gpu kullanim bilgilerinizi gosterecek bu nedir diye sasirmayin pc basina gectigimde pm uzerinden atarim gerekli ayarlari zorlanirsaniz.
rahatsızlık vermemden dolayı çok özür dilerim. Ayarlar menüsüne girdim.
1-Sistem başlarken çalıştır kutucugunu işaretledim.
Sonra ana menüye döndüm. Aşagıda Fan Speed % durum çizelgesindeki %30 luk hızı auto yu kaldırıp %50 yaptım.Sonrada durumu kaydettim.En altta yine overclock sistemini başlangıçta çalıştır diye bir kutucuk vardı onuda aktif hale getirdim. Bu şekilde GPU ısınmasında 6 derecelik bir düşüş meydana geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sondurock -- 14 Eylül 2014; 21:00:48 >
-
hocam ayarlari aticam size gecenin ilerleyen saatlerinde musait bir zamanda o sicaklik daha da dusecek ancak dolayisiyla fan sesi de artacaktir.
çok teşekkür ederim üstadım. Sabırsızlıkla bekliyorum. olmadı mümkünse ekran kartının fanını degiştiriz oda olmazsa ekran kartını degiştiriz. ancak sayenizde dedigim gibi bilgisayarlar hakkında bilgi sahibi oluyorum. -
hocam ben genelin aksine cok muhim bir ariza yoksa degistirme taraftari degilim para kolay kazanilmiyor ceki duzen vericez sisteminize Allahin izniyle.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X