Şimdi Ara

Charvel Desolation DS-3 ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gitarımı değiştirme aşamasındayım ve charvel ile yeni tanıştım diyebilirim. Öyle yüksek bir bütçem yok o yüzden elimdeki bütçeyle alabilceğim en iyi sesi yakalamaya çalışıyorum. 1000 tl gibi bir bütçem var sadece gitar'a ayırabileceğim. Charvel'in DS-3 gitarı ses olarak oldukça hoşuma gitti. Fiyatının ucuzluğu şaşırttı beni, çoğu yerde de fiyatının azlığı sizi şaşırtmasın ses olarak çok üstte diye yorumlar okudum.

Şimdi asıl mesele şu. Elimde Ibanez RGR 270DX Kore yapımı var. Şimdi alacağım gitarda da bu gitardan daha üstün ses performansı bekliyor olucam doğal olarak. Benim için önemli olan temiz ses alabilmek gitardan. DS-3'ün hem clean hem dist tonları bu açıdan ilgimi çekti fakat bulunduğum şehirde satan yer olmadığı için kendim deneyemiyorum, alırsam internet üzerinden alıcam.

Bunun yanısıra Epiphone modellerine baktım (Her ne kadar klavyelerini beğenmesemde) yakın fiyatlarda ürünleri var fakat charvel bir tık önde gibi geldi. Sanki underrated bir duruşu var.

Bu konuda bilen arkadaşların görüşlerini almak isterim.

• epiphone klavyesi biraz kalın olabilir ama bu rahat olmadığı anlamına gelmiyor . bende şuan japon jackson kullanıyorum klavyesi gayet rahat geçenlerde bir epiphone dot gördüm klvyesini görür görmez oha çok kalın yorumunu yaptım ama jacksondan daha rahattı
  • Charvel fabrikasını geçen sene meksikaya taşıdı. Fender ile bi şekilde ortak fabrikaları sanırsam. Kısmen daha düzgün modellerini artık meksikada üretiyor pro mod san dimas, so-cal vs gibi. Fakat DS3'ler meksikada üretilmiyor çin malı. Kalite olarak Epiphone LP100'ler ile hemen hemen aynı ayarda. Burda kaça satılıyo bilmiyorum ama yurtdışı fiyatı 180 190 dolar arasında. RGR270'in üstüne alınabilecek bir gitar bence değil alınıyorsada üstün ses performansı falan kesinlikle beklememek gerek. 1000 TLye ikinci el PRS SE 245 bakmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 16 Mart 2015; 17:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Charvel fabrikasını geçen sene meksikaya taşıdı. Fender ile bi şekilde ortak fabrikaları sanırsam. Kısmen daha düzgün modellerini artık meksikada üretiyor pro mod san dimas, so-cal vs gibi. Fakat DS3'ler meksikada üretilmiyor çin malı. Kalite olarak Epiphone LP100'ler ile hemen hemen aynı ayarda. Burda kaça satılıyo bilmiyorum ama yurtdışı fiyatı 180 190 dolar arasında. RGR270'in üstüne alınabilecek bir gitar bence değil alınıyorsada üstün ses performansı falan kesinlikle beklememek gerek. 1000 TLye ikinci el PRS SE 245 bakmanızda fayda var.

Charvel konusunda işte tek şüpheye düştüğüm konu ibanez'in yanında beni tatmin etmiyor olması. Çaldığım müziğe göre 270dx nasıl desem.. Ağır kalıyor. Distortion tonları fena değil fakat dip gürültüsü ve clean konusunda hoşuma gitmiyor. Bu yüzden biraz daha saf bi gitar arayışı ile charvel karşıma çıkmıştı. Dediğin gibi çin üretimi olması gitar malzemesi bakımından can sıkıcı olabilir.
    Dediğin gitarında bir araştırmasını yaptım fena değil sağolasın aklımda olucak. Bunların yanısıra klasik bir seçenek ama fender strat hss meksika yapımı buldum yine 1000 tl ye. Sorunsuz olarak kabul edebiliyorum meksika olsada fenderleri fakat cidden sırf markası yüzünden kenara itilmiş aynı fiyatta daha başarılı gitar bulabilirim ümidi de hep içimde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.