Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
30
Favori
66.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu yillar evvel favorilere atmistim,unutmusum bile bir baktim dizi baslamis

gercekten cok guzeldi izledim birinci bolumu ve atmosfer mukemmel yansitilmis resmen buyuledi beni.

ikincil olarak da konuda akkuyu ile ilgili yazilanlari okuyunca hayattan sogudum diyebilirim eger yazilanlar komple dogruysa resmen felaket geliyorum diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Kimse önemsemiyor ama çok ciddi bir durum bence, Dizinin ele aldığı konu yüzünden bile çok çeken bir ülkeyiz o kadar mesafe olmasına rağmen, Olası bir hata veya kazada neler olabileceğini düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 10 Mayıs 2019; 14:53:11 >
  • Akkuyu'da yapılan modern bir nükleer santral, çevremizde Bulgaristan'da, Ermenistan'da 70'li yılların teknolojisine sahip nükleer santraller halen aktif çalışıyor, bu bir yana Çernobil'in bile yıllardır aktif kullanılan reaktörleri var

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasını isteyen yabancı lobilerin işi nükleeri kötülemek, kendi ülkelerinde onlarca var. Tehlikeli mi elbette tehlikeli otomobile bildiğimizde de benzin dolu hızla ilerleyen bir metal kutudayız binmeme opsiyonunuz var mı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Akkuyu'da yapılan modern bir nükleer santral, çevremizde Bulgaristan'da, Ermenistan'da 70'li yılların teknolojisine sahip nükleer santraller halen aktif çalışıyor, bu bir yana Çernobil'in bile yıllardır aktif kullanılan reaktörleri var

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasını isteyen yabancı lobilerin işi nükleeri kötülemek, kendi ülkelerinde onlarca var. Tehlikeli mi elbette tehlikeli otomobile bildiğimizde de benzin dolu hızla ilerleyen bir metal kutudayız binmeme opsiyonunuz var mı yok.
    Güneş enerjisi? Birim fiyatı daha ucuz risk az kurulumu hızlı. Teknoloji ilerledikçe verimlilikte artacak

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Güneş enerjisi? Birim fiyatı daha ucuz risk az kurulumu hızlı. Teknoloji ilerledikçe verimlilikte artacak

Alıntıları Göster
    Güneş enerjisinden bir cacık olmaz. Küçümsemek gibi olmasın ama yüksek nüfus için verim düşük ve pahalı yine de çok bilgim yokken ahkam kesmek istemem. Benimkisi sadece değişik kaynakları okuyup sentez yapmak. Ben de hiç güvenemiyorum nükleere ülkemizde çünkü liyakat ile almayacaklar. Amcasının dayısının eltisinin oğlu dolacak o kadrolara ama nükleer yapmamız lazım. Bıyık şekline göre kadro açılıyor bu ülkede neyse zaten herkes biliyor tekrar tekrar bunları konuşmanın anlamı yok.

Şu an Almanya bile yenilenebilir enerji kaynaklarına harcadığımız para çöpe mi gitti tartışması yapıyor.

Not: Bir cacık olmaz derken şu anları kastediyorum. Yoksa Güneş'in bize 1 günde verdiği enerjinin yarısını kullanabilsek zaten ohooo bu tartışmalara gerek kalmaz ama işte onun için de şu anki güneş panelleri ile tüm Dünya'yı kaplamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Mayıs 2019; 21:17:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Alıntıları Göster
    Fiyat performans açısından degerlendirildiğinde nükleer ile mukayesesi olmaz.

Bunlar saatlerce üstüne tartışılabilecek herkesin farklı fikir beyan edebileceği konular nükleerden herkes korkuyor ve eski teknoloji olanlar kapatılmaya çalışılıyor ama çok masraflı, örneğin Ermenistandakini kapatabilmek için AB'den milyarlarca euro istiyor ermenistan buna rağmen hâlâ fizibilite çalışmalarından sonra nihaî karar yeni nükleer santraller yapmaktan yanda oluyor.

Ben de mühendis falan değilim sadece medyadan sağdan soldan duyduğumu oluğumu paylaşıyorum ama realite ortada Avrupa'da, Asyada Amerika'da kısacası sanayileşme hedefi olan ülkelerin hepsinde nükleer var.

Rüzgar güneş hidro elektrik santrali bana benzin kirli at arabası da yol alıyor demek gibi geliyor.

• İmzanızdaki cümleyi direk kopyalayıp ben de imzama koydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

İmzanızdaki cümleyi direk kopyalayıp ben de imzama koydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Fiyat performans açısından degerlendirildiğinde nükleer ile mukayesesi olmaz.

Bunlar saatlerce üstüne tartışılabilecek herkesin farklı fikir beyan edebileceği konular nükleerden herkes korkuyor ve eski teknoloji olanlar kapatılmaya çalışılıyor ama çok masraflı, örneğin Ermenistandakini kapatabilmek için AB'den milyarlarca euro istiyor ermenistan buna rağmen hâlâ fizibilite çalışmalarından sonra nihaî karar yeni nükleer santraller yapmaktan yanda oluyor.

Ben de mühendis falan değilim sadece medyadan sağdan soldan duyduğumu oluğumu paylaşıyorum ama realite ortada Avrupa'da, Asyada Amerika'da kısacası sanayileşme hedefi olan ülkelerin hepsinde nükleer var.

Rüzgar güneş hidro elektrik santrali bana benzin kirli at arabası da yol alıyor demek gibi geliyor.

Alıntıları Göster
    Forumda yazılan bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum ama araştırmakta fayda var. Konu buhttps://www.donanimhaber.com/Gunes-enerjisi-fiyatlari-rekor-seviyelere-dustu--91367

Alıntı
    "Geçtiğimiz yıl Şili'de kullanıma hazır güneş enerjisi fiyatlarının kWh başı 3 sentin altına düşmesinin ardından, şimdi de ABD'nin Arizona eyaletinde güneş enerjisi fiyatları 3 sentin altına düşüyor. Güney Arizona'ya elektrik sağlayan Tucson Electric Power şirketi, imzaladığı yeni anlaşma sonrası Tuscon bölgesindeki evlere kWh'ı 3 sentten az tutan güneş enerjisi sağlayacağını duyurdu.
    ABD'de fosil yakıtlardan elde edilen elektrik kWh başı ortalama 4.8 sente satılıyor. Yani Tuscon bölgesinde kurulacak bu yeni güneş enerji tesisi sayesinde bölgedeki insanlar hem temiz enerji kullanacak hem de elektriğe daha az para ödeyecek."

En beğenilen yorumdan alıntı

"bizde milletin bi yerine koyan herif para kazansın diye nükleer santral yapılıyor, devlete elektriği 12.3 cent/kwh fiyattan 20 yıl alım garantisi ile satacaklar. şuan bile elektrik 9 cent/kwh,"

Buradaki rakamlar doğruysa her türlü güneş enerjisi daha karlı olur. Teknolojinin gelişmesiyle bu fiyatlar daha da düşürülebilir.

• Arkadaşlar yeni çeviri ile nereden izleyebilirim biri bana pm atabilir mi?

• Hangi çevirmen

• ilk bölümü baya gerilerek izledim hbo cidden piyasanın bir numarası
  • bütün bölümler ne zaman atılır
  • 4 bölüm kaldı. 4 haftası daha var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar ne dizi yapmış be helal olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerden izliyorsunuz bu diziyi?

• sakulta8585 kullanıcısına yanıt
    Malum ortamlar

• Dizinin tamamen bitmesini bekleyip öyle başlayacaktım,dün dayanamayıp izledim ilk bölümü gerçekten çok güzel olmuş.
  • 2. bölüm Türkiye saati ile kaçta yayınlanıyor?
  • Gece 4

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.