Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
30
Favori
66.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi 1080P buldum 4.6 GB indiriyoruz bakalım 2.bölüm için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

selam, tavsiye eder misiniz?
    hayır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    insanların kesinlikle ders alması lazım. felaket senaryoları üzerinde düşünmeleri gerek. dizide bir cümle geçiyor "dünya üzerinde ilk defa yaşanıyor bu olay" , gerekirse küçük çaplı tatbikat gereği de olsa patlama gerçekleştireceksin sonuclarını görmek için. o dediği gibi diğer 3 reaktör de patlasaydi, milyonlarca insan, avrupanin büyük bir çoğunlugu radyoaktive bölge olacaktı.

o değil de, etkilenen ülkeleri sayarken, türkiye'yi neden katmadılar? aradaki deniz ve rüzgarlarin yönü nedeniyle mi ?

• Soluksuz izledim iki bölümü de çok iyi olmuş, yılın en iyi dizilerinden biri oldu bile benim için.
  • Tüyler diken diken. Müthiş bir dizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

hayır.

Alıntıları Göster
    Tamam, listeye alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

insanların kesinlikle ders alması lazım. felaket senaryoları üzerinde düşünmeleri gerek. dizide bir cümle geçiyor "dünya üzerinde ilk defa yaşanıyor bu olay" , gerekirse küçük çaplı tatbikat gereği de olsa patlama gerçekleştireceksin sonuclarını görmek için. o dediği gibi diğer 3 reaktör de patlasaydi, milyonlarca insan, avrupanin büyük bir çoğunlugu radyoaktive bölge olacaktı.

o değil de, etkilenen ülkeleri sayarken, türkiye'yi neden katmadılar? aradaki deniz ve rüzgarlarin yönü nedeniyle mi ?
    Rüzgar ilk İskandinav ülkelerine taşıyor radyoaktiviteyi oradaki santraldeki sayaçlar uyarı veriyor, savaş uçaklarının üzerinde kalıntı belirleniyor sonrasında Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini dolaşarak etkisini azaltınca Türkiye'yi ziyaret ediyor. Bizde daha çok Karadeniz kıyılarını etkiledi ve o sene tonlarca çay ve fındık gömüldü. Buna rağmen Karadeniz'de kanser vakaları ülkenin diğer kesimlerine göre çok daha fazla.

Radyoaktif partikül yüklü bulutlar tepenizden uçup geçip sizi etkilemeden binlerce ötede farklı bir mekanda yağmur ile yağdığında etkilenme çok farklı bir mekanda ortaya çıkabiliyor. Bu aynı 99 Körfez depreminin dalgalarının toprağın dalgaları binaya çok daha kolay iletebileceği yapısından dolayı İstanbul'un bir çok semtinde hasar olmamasına rağmen Avcıları yıkıp geçmesi gibi.

Atom mühendisi edasıyla yardırdım gidiyorum ama tüm bildiklerim youtube videolarından ibaret ve bu felaket oldukça teknik bir mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 14 Mayıs 2019; 22:13:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Tamam, listeye alıyorum

Alıntıları Göster
    ha şöyle

• Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir yapımı özlemişiz. Karakterleri hisleri yansıtması, oyunculuğu, mekanların gerçekliği, o döneme ait karakterlerin giydikleri elbiseler felan gerçekten muazzam. Her dakikası kalite ve gerilim dolu.

Bravo..
  • Ted Bundy'nin yeni Netflix filmini de izleyin tamamen gerçeklere dayanıyor değil ama %95 gerçek denilebilir.

• Hastasıyım radyasyon konulu filmlere.
    2 bölümü de çekiyorum. Sabırsızlanıyorum.
  • 2. bölüm de 10 üzerinden 11.
  • Yine bir sanat eseri HBO'dan. 9/10
  • Gözlerimi kırpmadan izledim.Çok güzel olmuş çok

• Ilk bölümü izledim. Su patronlara acayip gicik oldum onlar yüzünden izleyesim yok.

lan adam diyo cekirdek patladi adama hönkürüyolar **$%@%+!. Inanmiyosaniz gidin bakin bagirasiya kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin ilk iki bölümünü de izledim. Şimdiden izlediğim en iyiler arasında yerini aldı. Gerçek bir olayın işlenmiş olması çok etkili ancak oyunculuklar ve dizinin geçtiği ortam da muazzam. Bu sebeple izlerken içine çekiyor.

Bölümün en acı noktaları iki adam arasında geçen Frankfurtta çocukların okulları tatil edilmiş diyaloğu ve atom mühendisi kadının kendisini ciddiye almayan amirine siz daha önce fabrikada çalışıyordunuz demesiydi. Ayrıca bu olayda kapalı bir siyasi sistemin, her şeye tek bir noktadan karar verilmesinin ve uzmanlık alanı olan kişilerin ciddiye alınmamasının acı sonuçlarını görüyoruz.
  • Güzel bir bölüm daha.
  • 1 ve 2.bölüm bayağı iyiydi. Özellikle bilimsel konuşmalar acayip seyir zevkini arttırıyor az da olsa meraklıysanız.

Olay kaçınılmaz olarak ülkemizide etkilemiş ve özellikle karadeniz bölgesinde radyasyon yüzünden fındık ve çaylar etkilenmiş. Kanser oranları tavan yapmıştır. Zamanın ''DİNİ BÜTÜN'' yöneticileri ise kendilerinden beklenen açıklamalarda bulunmuşlardır.

Bilenleriniz bilir ilkokullarda bir dönem çay bardağı ile öğrencilere ''BEDAVA'' fındık dağıtılıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 15 Mayıs 2019; 4:18:40 >

• KOEMAN32 K kullanıcısına yanıt
    Patron yok dostum orada, sınıfsız toplum, komünist düzen SSCB, otorite sadece bürokraside yükselmiş olmalarından geliyor.

Kabul etmemeleri, edememeleri kabul edilebilir bir şey olmamasından çünkü böylesi bir olay en olmaması gereken, en korkunç senaryo.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.